Görüş Bildir
Haberler
Para Biriktirebilmen İçin Bir Tüyo Veriyoruz!

etiket Para Biriktirebilmen İçin Bir Tüyo Veriyoruz!

Lunami
15.05.2022 - 17:00

Bakalım senin para biriktirmek için yapman gereken şey neymiş?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Gelirin ne kadar?

2. Ayda gelirinin yüzde kaçını harcıyorsun?

3. İhtiyaç dahilinde olmayan ürünlere ne kadar harcama yapıyorsun?

4. Aldığın ürün ne sıklıkla arızalanır?

5. Farz edelim ki almak istediğin bir ürün var ve indirme girmiş ama çok da büyük bir indirim değil. Satın alır mısın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Yiyecek alışverişiniz için bir liste yapar mısınız?

7. Haftalık ya da aylık bir bütçe planlaması yapıyor musun?

8. Giderlerinin ne kadar olduğuna dair bir kayıt tutuyor musun?

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda

Pahalı ve kaliteli ürünler kullan!

İlk bakışta kulağa çok absürt bir öneri gibi geliyor ama hemen sonuca atlama! Günümüzde birçok ürünün daha uygun fiyata satışa çıktığını görmüşüzdür ama bazı uygun fiyatlı ürünler uygun olduğu kadar kullanışlı veya kullanılabilir değil maalesef. Ürünü daha ucuza satmak üretme aşamasında da bazen ucuza kaçmak anlamına geliyor. Tabii ki de her ürün için bu durum söz konusu olmasa da arada herkesin başına gelebilir. Uzun lafın kısası her zaman ucuz ve kalitesize yönelip aynı üründen sürekli sürekli almaktansa bir kere parayı gözden çıkarıp uzun süre kullan!

İndirimlere kanma!

Aramızda bu tüyoya kulak kabartan kaç kişi var? Her uygun fiyatlı ürün kaliteli olmadığı gibi her indirimli ürün de gerçekten indirimli sayılmayabilir. Biz çok gördük indirimli olup da orijinal fiyatından yüksek fiyata satılan ürünleri… Bunun yanında indirimli ürün gerçekten de insana yardımı dokunan bir olay. Çeşitli kampanyalarla bir ürün satış fiyatının çok altında bir şekilde alınabiliyor. Tabii hepsi için bu durumun geçerli olmadığını belirtmekte de fayda var.

Planlama yap!

Bir kere planlama yapmaya başlayınca işlerin ne kadar farklı bir boyuta evirileceğini tahmin bile edemezsin! Yaptığın gelir- gider tablosunda, kaydını tuttuğun harcamalarda neye ne kadar harcadığın gibi birçok ayrıntı saklı. Sadece bu da değil yemek menülerinde veya yiyecek alışverişlerinde yapacağın bir planlama yeme alışkanlıkların gibi birçok şey hakkında seni aydınlatabilir. Unutma ki planlı ve programlı olmak seni her zaman 1-0 önde yapar!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
4
3
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Hoess

İndirimlere kanma!