Görüş Bildir
Haberler
Palyaço Fobisi Olanlar Dikkat! The Dark Knight ve Zombieland Gibi Palyaçonun Korku Ögesi Olduğu 15 Film

Palyaço Fobisi Olanlar Dikkat! The Dark Knight ve Zombieland Gibi Palyaçonun Korku Ögesi Olduğu 15 Film

27.08.2022 - 14:34

Palyaçoları seven biri misiniz? Eskiden şehirleri gezip gösteriler yapan sirklerde palyaçolar yüzlerini boyayıp kostüm değiştirerek çok eğlenceli gösteriler yapardı. Bir güldürü unsuru olarak kullanılan palyaçolar, en çok çocuklar tarafından sevilir, çocuklar; onların yaptıkları gösterilere bayılırlar. Yine de palyaçoların seveni olduğu kadar sevmeyeni de var. Suratları boyalı olan palyaçolar, bazı insanlara biraz korkutucu gelebilir. Belki de haklılar çünkü listelediğimiz filmleri görünce palyaçolara eskisi kadar masum bakamayabilirsiniz. İşte, sizler için listelediğimiz sinema dünyasında palyaçoların korku ögesi olarak kullanıldığı filmler...

İçeriğin Devamı Aşağıda

15. 100 Tears (2007) - IMDb: 4.1

15. 100 Tears (2007) - IMDb: 4.1

2007 yapımı filmde hırslı araştırmacı olan iki gazeteci, bir seri katil hakkında çok önemli ipuçları bulur. Bunun için bir karnaval sanatçılığı topluluğuna gizlice sızarlar. Böylece katile çok yaklaşırlar.

14. Drive Thru / Kötü Palyaço (2007) - IMDb: 4.4

14. Drive Thru / Kötü Palyaço (2007) - IMDb: 4.4

17 yaşında bir genç olan Mackenzie, hayatının çok sıkıcı ve hareketsiz olduğunu düşünür. Ta ki sınıf arkadaşları birer birer ortadan kaybolup öldürülünceye kadar... Bu korkunç cinayetleri işleyen ise pek uzakta olmayan hamburger satıcısı firmasının palyaço maskotundan başkası olmaz. Mackenzie'ye palyaço tarafından 70'lerin oyuncakları bırakılır. Bu oyuncaklarda bazı şifreler bulan Mackenzie, bu şifrelerin sırrını çözdüğünde 18 yaşına basmak üzeredir ve katille yüzleşmesi gerekir. Maskenin ardında bulunan katilin kimliği ise çözülmeyi bekleyen bir başka sır olur.

13. Amusement / Ölümcül Saplantı (2008) - IMDb: 4.9

13. Amusement / Ölümcül Saplantı (2008) - IMDb: 4.9

Tabitha, çocuklara bakmak için teyzesinin evine gider. Eve gittiğinde ise bakıcının olmadığını ve çocukların evde yalnız olduklarını görür. Bu durum ona tuhaf gelse de çocukların bakıcılarının biraz önce gittiğini söylemesi üzerine konunun pek üzerinde durmaz. Çocukları yataklarına yatırdıktan sonra kendisi için ayrılan odaya geçtiğinde gördüklerine inanamaz. Çünkü odasının ortasında palyaço kostümü giymiş biri durur. Tam bu sırada teyzesi arar ve Tabitha ona palyaçodan bahseder. Aldığı yanıt ile zor anlar başlar çünkü teyzesi evlerinde bir palyaçonun olamayacağını söyler. O dakikadan itibaren Tabitha için büyük bir mücadele başlar.

12. All Hallow's Eve / Azizler Gününün Arifesi (2013) - IMDb: 5.1

12. All Hallow's Eve / Azizler Gününün Arifesi (2013) - IMDb: 5.1

2013 yapımı korku filminde olaylar, genç bir kadının bir palyaçonun cinayetlerine şahit olması ile başlıyor. Cadılar Bayramı'nda bakıcılık işi yapan bir kadın, bir palyaço cinayet işlerken tüm olanlara şahit olur. Katil palyaço, genç kadını fark ettiğinde yeni hedefini de bulmuş olur.

11. Clownhouse (1989) - IMDb: 5.5

11. Clownhouse (1989) - IMDb: 5.5

Üç erkek kardeşten en küçüğü, palyaçolardan çok korkar. Hatta bu öyle bir korku ki palyaçolar, geceleri onun rüyasına girer. Bazen halüsinasyonlar görerek palyaçoların kendisine zarar vereceğini düşünür. Tüm bu yaşadıkları küçük çocuk için büyük bir travma hâline gelir. Kardeşinin korkusunun farkında olan en büyük çocuk ise onu korkutarak eğlenmek için palyaçolar hakkında korkunç hikâyeler uydurur. Bir gün kasabalarına kurulan sirke gitmeye karar veren kardeşler, başlarına gelecek felaketlerden habersizdir. Çünkü akıl hastanesinden kaçan üç kişi, sirkteki palyaçoları öldürüp kılık değiştirerek onların yerine geçer. Bu üç çocuğa rastlayan palyaçolar, onları evlerine kadar takip eder ve o gece yalnız olduklarını fark eder. O andan itibaren korkunç planlar yapmaya başlarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. Terrifier (2016) - IMDb: 5.6

10. Terrifier (2016) - IMDb: 5.6

İki arkadaş olan Dawn ve Tara, Cadılar Bayramı gecesinde kutlama için dışarı çıkar. Yemek yemek için bir pizzacının önünde durdukları sırada arabadayken onları izleyen bir palyaço ile karşı karşıya gelirler. Bu palyaço Art'tır. Art, kızları takip eder ve pizzacıya girer. Yine de pizzacı dükkânının sahibi bir şey yemediği için orada oturamayacağını söyleyerek Art'ı dükkandan kovar. Dawn ve Tara, arabaya geri döndüklerinde lastiklerden birinin patladığını görür. Bu sırada Art, pizzacıdaki iki çalışanı öldürür ve cinayetler başlar. Kızlar eve dönmek için başka bir yol bulur. Dawn ise radyo dinlerken sokaklarda katil bir palyaçonun dolaştığını öğrenir ancak her şey için çok geç olur. Çünkü palyaço, Dawn'ı da öldürür.

9. Clown (2014) - IMDb: 5.7

9. Clown (2014) - IMDb: 5.7

Yönetmen koltuğunda Jon Watts'ın oturduğu filmde oldukça korku ögeleri bulunuyor. Bir baba, oğlunun doğum günü için sürpriz yapmak üzere bir palyaço kıyafeti satın alıyor. Ancak baba zaman geçtikçe kıyafette bulunan lanete esir düşerek bir katile dönüşüyor.

8. Stitches / Dikişler (2012) - IMDb: 5.7

8. Stitches / Dikişler (2012) - IMDb: 5.7

Richard, palyaçoluk yaparak geçimini sağlasa da çocuklar onunla dalga geçer. Bu konu Richard'ı çok üzer. Yine bir gün Richard, palyaçoluk yapmak için bir partiye gider. Gittiği partide çocuklar, üzerine gelince beklenmeyen bir kaza meydana gelir ve Richard'ın suratına bıçak saplanır. Richard, bu kaza sonucu ölür ve aradan zaman geçer. Bir gün Richard, mezarından çıkar ve artık partilere davet edilmeden katılır.

7. House of 1000 Corpses / Cesetler Evi (2003) - IMDb: 6.0

7. House of 1000 Corpses / Cesetler Evi (2003) - IMDb: 6.0

2003 yılı ABD yapımı olan filmde olaylar, 1977 yılında Cadılar Bayramı öncesinde iki çiftin Canavarlar ve Deliler müzesine gitmesi ile başlıyor. Bu müze, çevreye en yakın dolum istasyonuna çok uzak bir yerde bulunuyor. Dönüş yolunda ise çifti hayallerinin ötesinde korkunç bir cehennem bekliyor.

6. Killer Klowns From Outer Space / Uzaydan Gelen Katil Palyaçolar (1988) - IMDb: 6.1

6. Killer Klowns From Outer Space / Uzaydan Gelen Katil Palyaçolar (1988) - IMDb: 6.1

Palyaçoya benzeyen birtakım uzaylılar, bir kasabayı ele geçirir. Yine de halk, palyaçoya benzedikleri için uzaylıları çok da ciddiye almaz. Sürekli gülümseyen palyaçolar ise silahları ile insanları gizlice öldürür. Gizli tehlikenin farkında olan sadece birkaç genç olsa da bu gençler, kimseye kendilerini inandıramaz. Gençler, kasabayı uzaylılardan korumak adına zorlu bir mücadele için kolları sıvarlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Krampus / Yılbaşı Kâbusu (2015) - IMDb: 6.2

5. Krampus / Yılbaşı Kâbusu (2015) - IMDb: 6.2

Max ve ailesi, yılbaşını güzelce geçireceklerini düşünür ancak yanılır. Korkunç olaylar yaşayacak olan Max ve ailesi, kendilerini bekleyen kötü olaylara karşı mücadele vermek zorunda kalır.

4. Haunt / Kâbus Evi (2019) - IMDb: 6.2

4. Haunt / Kâbus Evi (2019) - IMDb: 6.2

Erkek arkadaşından yeni ayrılan Harper, Cadılar Bayramı için arkadaşlarıyla bir plan yapar. Ziyaret edenlerin son derece korktuğu ve perili olduğu söylenilen perili ev oyununa katılmaya karar verirler. Ancak verdikleri bu karar, onlar için kâbus dolu anların başlangıcı olur. Oyun başladığı andan itibaren aslında hayatta kalma savaşı başlar.

3. It - O (2017) - IMDb: 7.3

3. It - O (2017) - IMDb: 7.3

Birbirleriyle arkadaş olan yedi çocuk, etrafındakiler tarafından sürekli dışlanırlar. Bir süre sonra 'Keşke tek problemimiz bu olsa.' diyecekleri kadar büyük bir bela kendilerine musallat olur. Bir gün hayatlarına korkulara göre bir şekle bürünen Pennywise adlı son derece tüyler ürpertici bir palyaço girer. Çocuklar, kendilerine dehşeti yaşatan bu korkunç palyaçodan nasıl kurtulabilir?

2. Zombieland (2009) - IMDb: 7.6

2. Zombieland (2009) - IMDb: 7.6

Film, zombi salgını yüzünden hayatları kâbusa dönen ve hayatta kalma mücadelesi veren bir grup insanı anlatıyor. Filmin bir sahnesinde zombiye dönüşen bir palyaço ile karşılaşan ekip, insanlara palyaçoların her zaman bir güldürü unsuru olarak kullanılmadığını da gözler önüne seriyor.

1. The Dark Knight / Kara Şövalye (2008) - IMDb: 9.0

1. The Dark Knight / Kara Şövalye (2008) - IMDb: 9.0

Teğmen Gordon, Savcı Harvey Dent ve Batman Gotham; sokaklarını suçtan arındırmak için kurtarıcılık görevini üstlenir. Bu işi başarmış olduklarını düşündükleri bir gün Joker, yeniden ortaya çıkar. Suratı tıpkı bir palyaçoya benzeyen Joker, Gotham sokakları için büyük tehdit olur. Jokerin üstün zekâsı ile mücadele etmek pek de kolay olmaz. Gotham sokakları ise eski karmaşasına geri döner. Batman ise bu işi çözebilmek için kolları sıvar. Yine de bu mücadelede kendi varlığını da sorgulamaya başlar. 'Suçluları çoğaltıyor mu yoksa azaltıyor mu?' sorusunu anlamaya çalışır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
1
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın