Görüş Bildir
Haberler
Özlem Gökbel Yazio: #LOOKUP Güzel Kardeşim, Look Up!

etiket Özlem Gökbel Yazio: #LOOKUP Güzel Kardeşim, Look Up!

Özlem Gökbel
29.12.2021 - 10:27 Son Güncelleme: 29.12.2021 - 12:46

Ben şahsen öyle yapıyorum. Sana da tavsiye ederim. Kişisel kanaatim de odur ki; #insan türü olarak başımıza ne gelmişse ve ne gelecekse #GÖK ten gelecek.

Bugün ayak bastığımız ve bir gün içine karışacağımız toprak dahi, #gökyüzü'nden gelenle biliyor topraklığını. Can gökyüzünde. Sırlar gökyüzünde. UYANIŞ gökyüzünde!

İçeriğin Devamı Aşağıda

O yüzden sana #DONTLOOKUP deseler de gel sen yukarı bak!

O yüzden sana #DONTLOOKUP deseler de gel sen yukarı bak!

Çok değil, son 72 saatimize bakıyorum da; saf sevgiden oluşan sokak canları için alınan irrite edici, isyan ettirici, kafa yedirtici karar dışında, (ki şükür; bugün itibari ile vicdanları sonunda Türkçeyi söken bazı büyüklerimiz, son dakika itibarıyla sahipsiz hayvanlar ve tehlikeli (?) ırklarla ile ilgili genelge yayınladı. Bir gıdım geri adım atıldı. Bana göre hala bir sürü ucu açık nokta var. Dileyenler genelgeye bu adresten bakabilir.) bir de ironi ve aşırılıklarla dolu bir film geçti hayatımızdan rüzgar misali. Tüketim çağının farzı olarak patlamış mısırlarla birlikte hemencecik indirdik mideye. Oysa zihne kazınmalı(ydı), tokat değil bildiğin kırbaç olarak sırtımıza inmeli(ydi) bu film! DON’T LOOK UP!

BUGÜNKÜ İNSANLIĞIN TOMOGRAFİSİ

BUGÜNKÜ İNSANLIĞIN TOMOGRAFİSİ

Dünya'ya yaklaşmakta olan bir kuyruklu yıldızın tam 6 ay, 10 gün, 2 saat, 11 dakika ve 41 saniye sonra,  gezgeni yok edeceği konusunda insanlığı uyarmak ve hatta onları inandırmak için büyük bir medya turuna çıkmak zorunda kalan iki astronomun hikâyesine odaklanan, David Sirota’nın yazdığı, Adam McKay’in senaryolaştırıp yönettiği ve Leonardo DiCaprio, Jennifer Lawrence, Meryl Streep gibi efsane oyuncuların devleştiği Don’t Look Up filmi tam da insanlığın çürümüş ciğerinin tomografisini sunuyor bize. Tek tek hücrelerimizin nasıl da kanserleştiğini gösteriyor. İster ABD ister Türkiye fark etmez, Dünya’nın herhangi bir yerindeki gerçekleri 2,5 saatlik acı bir raporla takdim ediyor. Etik değerlerden yoksun ülke liderleri, onların yanında liyakatsiz yardakçıları, basının yüzeyselliği, sosyal medyanın linç etme hakkı, ünlülerin yaşamları ile hipnotize olmuş insancıklar, dev şirketlerin kontrolündeki halklar, duyarsızlık, duygusuzluk, maddiyatçılık, çıkarcılık… Gördüğünüz gibi hiç de yabancı olmadığımız olgular, durumlar.

Öte yandan; nesli tükenmekte olsa da tüm bu baskılara rağmen “insan kalabilme” konusunda azimli bazıları hala “umut var” dedirtiyor.

Öte yandan; nesli tükenmekte olsa da tüm bu baskılara rağmen “insan kalabilme” konusunda azimli bazıları hala “umut var” dedirtiyor.

Tıpkı filmde Dünya’yı ve yaşamı kurtarabilmek adına, teknolojik

şirketlerin ağız sulandıran servet senaryolarından etkilenip, bu hayati konuya

bir tür madencilik macerası gibi yaklaşan, son derece duyarsız ABD yönetimine (ki

buradaki önemli figür adeta Trump’ın kadın versiyonu olan sinir bozucu Başkan

Orlean) resmen politik savaş açan, her türlü pazarlama ve propaganda yöntemini

deneyerek insanların #YUKARI, göğe bakmasını sağlamaya çalışan Dr. Mindy, onun

doktora öğrencisi Kate Dibiasky ve Dr. Oglethorpe gibi…

Netflix’le ilişkileri mesafeli olup da henüz izlememiş olanlar için daha fazla detaya girmeyeceğim.

Netflix’le ilişkileri mesafeli olup da henüz izlememiş olanlar için daha fazla detaya girmeyeceğim.

Fakat lütfen, izlerken filmin uzunluğundan ya da zaman zaman abartıya kaçan gıcık ve absürt diyaloglardan, bilinçlerine perde inenlerden veya en kötü DiCaprio’nun göze batan sakalından sıkılsanız da sonuna kadar izleyin lütfen. ÇÜNKÜ; bu film üzerine düşünmemiz, sonra bu düşünceler üzerine bir daha düşünmemiz, sonra da şöyle bir yukarı (burada yukarı kelimesini #BİLİM ve üstü örtülü gerçeklerin metaforu olarak kullanıyorum!) bakmamız boynumuzun borcu diye düşünüyorum!

PS: SPOILER SAYILMASIN - FİLMDEN BİR ALINTI 😊

PS: SPOILER SAYILMASIN - FİLMDEN BİR ALINTI 😊

Duyarsız Başkan Orlean’ın vasıfsız oğlu, aynı zamanda Başkan’ın çantasını bile taşıyan özel kalemi Jason’ın (Jonah Hill) son duası… Yorumu size bırakıyorum.      

“Bu Dünya’da maddi şeyler var, muhteşem daireler, saatler, süper arabalar, elbiseler… Bunların hepsi yok olabilir. Ve ben bunların gittiğini görmek istemiyorum. Bu yüzden bu şeyler için dua edeceğim. Âmin.”

Instagram

Web

Linkedln

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kzlt

Çok güzel bir içerik olmuş emeğinize sağlık. Filmin yönetmeni "iklim krizi karşısında en azından az da olsa bir endişe dalgası hissetmiyorsanız, filmin sizin... Devamını Gör

Kzlt

Nasa’nın başkanı bir anestezi uzmanıdır çünkü Başkan’ın bağışçılarındandır ve bu kalifiye olmayan, ahbap çavuş ilişkisiyle daha çok da para temelinde dolduru... Devamını Gör

denemecelersss

zaman kaybı ya izlemeye bile dğemez berbat ötesi bir film.