Görüş Bildir
Haberler
Özellikle Yüksek Enflasyon Dönemlerinde Nakit Para Taşımak Yerine Kredi Kartı Kullanmanın 8 Mantıklı Yanı

etiket Özellikle Yüksek Enflasyon Dönemlerinde Nakit Para Taşımak Yerine Kredi Kartı Kullanmanın 8 Mantıklı Yanı

Selluka
12.12.2022 - 14:02

Dijital çağın gereklerinden biri olarak para da dijitalleşti. Artık çoğumuz kazandığımız paranın çok azını, nakit biçimde fiziksel olarak görüyoruz.

Paranızı nakit yerine banka ve kredi kartı üzerinden kullanmanın 8 mantıklı yanını sizler için derledik! 

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Güvenilir

Banka kartı veya kredi kartınızı kaybetseniz de paranızı kaybetmez veya çaldırmazsınız. Dijital güvenlik tedbirleri sayesinde başkaları kartınızı kullanamaz, bir şekilde kullansa da banka size garanti sunar. Ayrıca sahte para sorunu yaşamazsınız. Sizi kimse bu yollarla dolandıramaz.

2. Hijyenik

Yapılan incelemelerde nakit paranın taşıdığı mikrop sayısının ne kadar fazla olduğu defalarca ispatlandı. Kağıt veya madeni para binlerce kişinin elinden geçer, hastalık taşır. Ama kartınız sizindir, isterseniz arada dezenfekte edebilirsiniz.

3. Ekonomik

Kredi kartı ve banka kartı kullanarak hesabınızı bilirsiniz. Ne zaman, nerede, ne kadar harcadığınızı kolayca takip edebilirsiniz. Bu sayede ev ekonomisini veya kişisel ekonominizi kontrol etmeniz kolaylaşır.

4. Zahmetsiz

Kart kullanmak kesinlikle çok daha rahattır ve zaman kazandırır. Nakit bulmak için uğraşmaz, ödemeyi de yeni teknolojilerle çok daha hızlı, pratik biçimde yapabilirsiniz. Temassız POS cihazları yaygınlaşıyor, temassız teknolojiyi destekleyen kartınızı cihaza yaklaştırarak kolayca ödeme yapabilirsiniz. Ayrıca artık alışveriş ve taksi gibi hizmetleri uygulama üzerinden kart tanımlayarak yapmanız mümkün.

5. Para üstü derdi yok.

Nakit alışverişlerinde yaşanan bozuk para ve para üstü derdinden de kurtulursunuz. Cebiniz veya cüzdanınız avuç avuç madeni parayla dolmaz. Bununla birlikte tüm alışverişlerinizde tam tutar neyse onu ödersiniz. Unutmayın, yukarı doğru yuvarlanan düşük meblağları toplarsanız hatırı sayılır bir miktar edebilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Dövize çevirmesi kolay

6. Dövize çevirmesi kolay

İş veya tatil için gezi amaçlı seyahat ederken de kartınız yanınızda olur. Döviz al-sat derdiniz olmaz. Kartınızdaki parayı her an her yerdeki ATM’lerden istediğiniz döviz cinsinden kolayca çekebilirsiniz. Yurtdışındaki kartlı harcamalarınız da o günkü döviz kuruna göre hesabınıza yansır.

7. Ekstra fırsat ve indirim sunar.

Nakit para kullandığınız için hiçbir banka veya mağaza size avantaj sunmaz fakat kartlı kullanımlarınızda banka ve işyerlerinden bol bol indirim, avantaj, para puan, uçuş mili ve hediye kazanırsınız.

8. Faizsiz ödeme erteleme imkanı mevcut.

Kredi kartlarının yüksek faizlerinden şikâyet ederken, bu ödeme aracının peşin alışverişlerde bizlere, azami bir aylık faizsiz erteleme imkânı sunduğunu göz ardı ediyoruz. Ayın herhangi bir gününde yaptığımız bir alışverişi, kredi kartı son ödeme gününe kadar ötelemiş oluyoruz. Bu da, alışveriş tarihinin kredi kart son ödeme gününe yakınlığına bağlı olarak değişse de; bizlere 1 ile 30 gün arası faizsiz alışveriş imkânı sunuyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
2
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın