Görüş Bildir
Haberler
Özel Sektör Çalışanlarına Memleketin Üvey Evladı Gibi Davranıldığının 17 Kanıtı

etiket Özel Sektör Çalışanlarına Memleketin Üvey Evladı Gibi Davranıldığının 17 Kanıtı

Modern toplumun köleleri, piramidin en alt basamağı; özel sektör çalışanları... 

Hep en çok çalışan ama en az imkandan faydalananlar, bu içerikte sizleri anlattık.

Buyurun...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Bayramlarda kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlar 9 gün tatil yapabilirken, özel sektör çalışanları arife gününde bile çalışmak zorunda bırakılabilir.

Hatta bazen, yönetici tarafından gelen 'Bayramın son günü gelip çalışabilir misin?' gibi sorulara maruz kalabilirler.

2. Kamu kuruluşlarında ölüm kalım meselesi olmadıkça mesaiye kalınmaz. Ama özel sektör çalışanlarına, yılın 365 günü "Mesaiye kalabilir misin?" diye sorulabilir.

Kamu personelleri mesaiye kalsalar bile karşılığını alırlar. Özel sektör çalışanları babalarının hayrına çalışmış olurlar.

3. Hatta özel sektör çalışanı, eve gidince bile çalışmasına devam edebilir. Yoğun mail bombardımanı karşısında hayatta kalmaya çalışır.

4. Toplu taşıma araçlarında en fazla ücreti onlar verirler. Polisler ücretsiz, öğretmenler indirimli binerken; onlar daha az maaş almalarına rağmen tam bilet ücreti öderler.

4. Toplu taşıma araçlarında en fazla ücreti onlar verirler. Polisler ücretsiz, öğretmenler indirimli binerken; onlar daha az maaş almalarına rağmen tam bilet ücreti öderler.

5. Bırakın günde 8 saat çalışmayı, bu süre bazen 10-12 saate kadar çıkabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Çalıştıkları şirkette birer insan olarak değil de birer sayı olarak görünürler. O yüzden herhangi bir haksızlığa karşı isyan etseler işten çıkarılırlar.

Nasıl olsa yerini bir başkası alacaktır.

7. Günün her saati yöneticisi veya bir çalışma arkadaşı tarafından uygulanan mobbinge maruz kalabilirler.

Sanki, iş hayatını senin için kabusa çevirmeye ant içmişlerdir.

8. Maaşları zamanında yatmaz, sürekli geciktirilir.

9. Genelde süresi 1 saat olan yemek molalarını 15 dakika kullanıp işlerinin başına geçerler.

Arada sigara içmeye bile çıksalar, birileri onlara ters ters bakacaktır.

10. Vardiyalı çalışanlar içinse iş hayatları tam bir kabustur. Ne uyku düzenleri kalır, ne de ailelerine doğru düzgün zaman ayırabilirler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Hasta olduklarında bile rapor almaları hoş karşılanmaz. Ölüm döşeğinde olmadıkça, işlerinin başında olmaları beklenir.

12. Bırakın uzun süre gözden kaybolmayı, iş ortasında tuvalete gitseler bile göze batarlar. Ne yaparlarsa yapsınlar, işten kaytarmakla suçlanırlar.

13. Özel sektörde bir kişi hiçbir zaman sadece kendi işini yapmaz. 3 kişilik iş yapmak zorundadır aynı zamanda. Kamuda ise 1 kişinin yapabileceği işi 3 kişi yapar.

14. Bir sene boyunca çalışarak 2 haftalık tatil hakkı elde edebilirler. Ancak bu haklarından yalnızca 1 haftasını kullanmalarına izin verilir.

Kalan 1 hafta da yıllar geçtikçe ya birikir birikir unutulur. Ya da ücret olarak işten çıktığında karşılığını vereceğiz denerek geçiştirilir.

15. Kar tatilleri falan da yoktur. 3 metre karın içerisinde kulaç atman da gerekse, o işe gitmen beklenir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. Makineleşmeleri beklenir. Bazen makineler bile hata yapabilir ama onlar hata yapmamalıdır.

Çünkü onlar asgari ücretle çalışan bir süper kahraman olmak zorundadırlar. Her işe koşturup, en az ücreti istemelidirler. Bir nevi modern köledirler...

17. Tek kurtuluşları ise 60 yaşına gelip emekli olmalarıdır. Ancak o zaman bile çalıştıkları yerden primlerini doğru düzgün alamazlar.

Azcık sabredin siz de, şurada 60 yaşına ne kaldı ki. 😥

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
136
64
25
11
6
4
4