Görüş Bildir
Haberler
Oyunların Kasetle Satıldığı Dönemlere Şahit Olanlar Bilir: Birbirinden Başarılı 13 Oyun Kapağı Tasarımı

Oyunların Kasetle Satıldığı Dönemlere Şahit Olanlar Bilir: Birbirinden Başarılı 13 Oyun Kapağı Tasarımı

Oyunların fiziksel olarak satın alındığı dönemlerde kapak tasarımlarını ezberlemiş, her oyun kasetine kitaplıklarımızda özel bir yer vermiştik. Dün gibi hatırladığımız pasaj kasetçilerinde heyecanlı dakikalar geçirmiş, kapağına bakarak onlarca oyun seçmiştik.

İşte kapak tasarımıyla pek başarılı bir iş çıkaran birbirinden etkileyici 13 oyun...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Grand Theft Auto: San Andreas

1. Grand Theft Auto: San Andreas

GTA serisinin efsane üyesi serinin diğer oyunlarında da karşılaştığımız bir tasarımla karşımıza çıkmıştı. Kaset satıcılarında onlarca kez gördüğümüz tasarım GTA serisinin diğer oyunlarında da Rockstar Games tarafından benimsenmişti.

2. Crysis

2. Crysis

Crysis ise başında Türk asıllı Yerli kardeşlerin bulunduğu Crytek tarafından geliştirildi. Ülkemizde oldukça uygun bir fiyattan çıkış yapan Crysis Türkiye'deki oyuncuların gönlünde özel bir yer edinmeyi başarmıştı. 

İkonik kaset tasarımı ve oyunun Türkçe dublaja sahip olması Crysis DVD'lerinin aklımıza kazınmasını sağlamıştı.

3. The Elder Scrolls V: Skyrim

3. The Elder Scrolls V: Skyrim

The Elder Scrolls V: Skyrim Xbox 360 ve PlayStation 3 sürümleri için farklı tasarımlara sahipti. Birinde oyunda hayat verdiğimiz Ejderdoğan yer alırken diğerinde Skyrim'in ejder logosu öne çıkıyordu. RPG dünyasının efsanesi de hiçbir zaman unutmayacağımız bir DVD kutusuna sahipti.

4. PES 2013

4. PES 2013

Türkiye'deki oyuncular için pek özel bir yapım olan PES 2013, PlayStation cafelerde aylarca hüküm sürmüş ve oyuncuların gönlünde taht kurmuştu. Kapak tasarımında Ronaldo ise uzun yıllar akıllardan silinmeyecek şekilde hafızalara kazınmıştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

5. Fallout: New Vegas

5. Fallout: New Vegas

Fallout: New Vegas'ta hayat verdiğimiz Kurye karakterini oyunun kırmızıya çalan kapağında görmüş, RPG türünün efsanesi ile ilk olarak bu kapak tasarımıyla tanışmıştık. Pasajlardaki kaset satıcılarında fiziksel olarak göremesek bile dizüstü bilgisayardaki resim galerisinden 'bu oyun olsun ağabey' diye seçtiğimiz günleri dün gibi hatırlıyoruz.

6. Far Cry 3

6. Far Cry 3

Far Cry 3'ün kapak tasarımı ise bizi oyunun ana kötüsü olan Vaas'ın sert bakışlarıyla karşılıyor. Serinin uzun yıllar devam etmesini sağlayan başarılı yapım hem tasarımı hem de sağlam oynanış mekanikleriyle aklımızda yer etmeyi başardı. Sadece Vaas'ın yüzünü görmek bile oyuna tekrar başlamak istememizi sağlamıştı.

7. Grand Theft Auto: Vice City

7. Grand Theft Auto: Vice City

Oyunculuğa dair en güzel anılarımızı bünyesinde barındıran GTA: Vice City ise kareli tasarımında oyundaki karakterlere yer veriyor. Seri boyunca devam eden tasarım dili GTA: Vice City ile başlıyor desek yeridir.

8. Heavy Rain

8. Heavy Rain

Güçlü anlatımı ve sürükleyici hikayesiyle konsol oyuncularının gönlünde taht kuran Heavy Rain, kapak tasarımındaki origamiyle unutulmaz işler arasında yer almayı başardı. Oyunu oynamayanlar bile tasarımın hangi yapımın olduğunu tahmin edebilmişti.

9. Red Dead Redemption II

9. Red Dead Redemption II

Rockstar Games'in Red Dead Redemption oyunlarında benimsediği parlak kırmızı tasarım Red Dead Redemption 2'de de karşımıza çıkıyor. Arthur Morgan'ın ve Van der Linde çetesinin silüetlerinin yer aldığı kapak oyun tarihinin en iyileri arasında yer alıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

10. DOOM

10. DOOM

FPS türünün en başarılı öncülerinden biri olan DOOM bugün hala benzer bir tasarım dilini sürdürüyor. Fakat hiç kimse logonun önünde iblislere dehşet saçan Doomguy posterini unutmayacaktır.

11. Shadow of the Colossus

11. Shadow of the Colossus

Kendine has yönleriyle türünün tek örneği olmayı başaran Shadow of the Colossus adeta şiir gibi bir yapım olarak akıllarda özel bir yer etmeyi bildi. Oyunun kaseti ise PlayStation 2 sahiplerinin uzun yıllar kütüphanesinde sakladığı yegane kasetlerden biri oldu.

12. XCOM 2

12. XCOM 2

Sıra tabanlı strateji türünün en başarılı örneği olan XCOM 2, bu kapağında Warhammer 40K'yı anımsatan bir kafatası tasarımıyla karşımıza çıkıyor. İnsanlığın son umudu olan gizli bir askeri örgüte yön verdiğimiz XCOM oyunlarında sonu gelmeyen uzaylı istilasına karşı mücadele ediyoruz. Tasarımda tek bir uzaylı olsa da uzaylının yüzlerce kafatasından oluşması oyuna dair çok şey anlatıyor.

13. Dead Space

13. Dead Space

Dead Space üçlemesinin ilk üyesinin kapak tasarımı ise hiçbir zaman unutmayacağımız işler arasında yer alıyor. Uzayda geçen korku dolu bir maceraya sürüklendiğimiz oyun, sadece DVD kutusunda yer alan görselle bile kendisine dair pek çok şey anlatmayı başarıyor. 

Kopmuş bir uzvun uzay boşluğunda sürüklenmesi 'Ölü Uzay' konseptini etkileyici bir şekilde yansıtıyor.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
18
8
1
1
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Efe Çal

NFS Most Wanted unutulurmu be...