Görüş Bildir
Haberler
Oyunda Grafik Önemlidir Önyargısını Bir Kenara Bırakıp Şans Vermeniz Gereken 13 Piksel Grafikli Oyun

Oyunda Grafik Önemlidir Önyargısını Bir Kenara Bırakıp Şans Vermeniz Gereken 13 Piksel Grafikli Oyun

Oyunlarda her şeyden önce gerçeğin sınırlarında dolaşan grafiklere önem verenlerden misiniz? Öyleyse gerek oynanışları, gerekse de derin hikayeleri ile öne çıkan bu piksel grafikli oyunlara da bir şans vermenizin zamanı gelmiş demektir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Stardew Valley

1. Stardew Valley

Hangimiz zaman zaman içinden her şeyi bırakıp sakin bir kasabaya yerleşerek tarımla uğraşmayı geçirmemiştir ki? İşte bu grafikleri ile pek de gösterişli olmayan ancak oyuncuya sunduğu pek çok alternatif seçim, neşeli karakterler ve sevimli bir kasaba ile sizi bir anda içine çekiveren oyun ile bu hayallerinizi ekran başında da yaşayabilirsiniz.

2. Papers, Please

Bir pasaport polisi olmak ne kadar eğlenceli ya da sıra dışı olabilir ki? İşte Papers, Please bu sorunun cevabını veriyor. Bir pasaport memuru olarak baskıcı bir rejimin altında çalışan sıradan bir vatandaş olarak yapacağınız seçimler sizi, ailenizi ve hatta ülkenizi etkileyebiliyor.

3. Pony Island

3. Pony Island

Ekrandaki birkaç pikselin sizi korkutamayacağını düşünüyorsanız henüz Pony Island ile tanışmamışsınız demektir. Oldukça sevimli bir dünya içerisinde başlayan oyunun giderek aldığı karanlık hal ve size oynadığı akıl oyunları kesinlikle görülmeye değer.

4. Blasphemous

4. Blasphemous

İşte gerek sanat ve mekan tasarımıyla, gerek oynanışı, gerekse de görsel tarzı ile tam bir başyapıt. Blasphemous bu güne dek eşine pek az rastladığımız bir yapım. Oyunun zorlayıcı olduğu kadar insanı hırslandıran yapısına bir de göz kamaştıran pixel art gotik teması eklenince ortaya çıkan sonuç da şahane oluyor.

5. Octopath Traveler

5. Octopath Traveler

Son yılların en başarılı piksel grafikli oyunlarından olan Octopath Traveler ile 8 farklı maceracı ile şahitlik edebildiğimiz 8 farklı maceranın içinde buluyoruz kendimizi. Bu maceralar esnasında karşılaştığımız düşmanlar, yol aldığımız geniş dünya ve atmosfer ise görülmeye değer.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. To The Moon

6. To The Moon

Baştan uyarıyoruz, bu yapımı deneyimlemeden önce yanınızda bir parça mendil bulundurmanız yararınıza olabilir zira To The Moon gözyaşlarınızı kolay tutabileceğiniz bir yapım değil. Smsıcak ve duygu yüklü hikayesi ile kesinlikle bir şans verilmesi gereken yapımlardan.

7. Undertale

Undertale yalnızca tek bir kişi tarafından geliştirilen ve tüm dünyada beklenmeyen bir başarıya imza atarak milyonlarca oyuncuya ulaşmış bir yapım. Oyunun esprili dili, farklı oynanış tarzlarını benimseyebilmeniz ve seçimlerinizin önem arz ettiği yapısı onu vazgeçilmez kılıyor.

8. Katana Zero

8. Katana Zero

Bu aksiyon platformer oyunu da bizlere keyifli bir dövüş ve oynanış mekaniklerinin yanı sıra eşine az rastlanır bir görsel stil sunmak konusunda oldukça başarılı.

9. Dead Cells

Asla pes etmemek, tekrar tekrar denemek ve yeniden başlamak sizin kanınızda varsa Dead Cells sizin oyununuz. Hızlı ve akıcı oynanışı, insanı hırslandıran ve yeniden denemeye teşvik eden yapısı ile Dead Cells de son yılların sevilen bağımsız yapımlarından.

10. Terraria

10. Terraria

Size Terraria'yı nasıl anlatabiliriz bilmiyoruz, çünkü kesinlikle kendiniz deneyimleyip buna bir isim koymalısınız. Yine de kısaca deneyecek olursak Terraria'yı 2D bir Minecraft olarak tanımlayabiiliriz. En az onun kadar özgürlük sunması da cabası!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Replica

11. Replica

Bu kez karşımızda çözmemiz gereken bir gizem, ortaya çıkartmamız gereken sırlar var. Birinin sosyal medya hesaplarını, maillerini, mesajlarını, kısacası telefonundaki her şeyi kurcalarken dikkatli davranmalısınız.

12. URUZ Return of The Er Kishi

12. URUZ Return of The Er Kishi

Başarılı bir bağımsız Türk yapımı olan URUZ ilhamını Türk tarihi ve mitolojisinden alıyor. Tehlikeli yolculuğumuz boyunca ise fantastik yaratıklar ve tehlikeli düşmanlarla bol bol yüzleşmemiz gerekiyor.

13. Graveyard Keeper

Mezarlık bekçisi olmanın bu kadar huzurlu, ancak zaman zaman da tehlikeli olabileceğini kim tahmin edebilirdi ki? Graveyard Keeper ile ortaçağda bir mezarlık bekçisinin hayatına yakından bakma şansını elde ediyoruz.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
72
15
5
4
4
4
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

oyunda grafik önemli. 2d ve/veya piksel grafikli oyun oynamam, böyle gazladılar konu güzel diye birkaç tane aldım ama oynayışı sıkıyor hiçbirinin devamını ge... Devamını Gör

TİRYAKİ

zevkler renkler meselesi.. ben alışamadım piksel oyunlarında... benim için oynanış önemli.. cs.16 cs GO... benim için başyapıt dark souls 1'dir.. mükemmel b... Devamını Gör