Görüş Bildir
Haberler
Oyuncuların ve Dublörlerin Gözlerini Karartıp Sinema Tarihinde En Tehlikeli Anlara İmza Attığı Film Sahneleri

etiket Oyuncuların ve Dublörlerin Gözlerini Karartıp Sinema Tarihinde En Tehlikeli Anlara İmza Attığı Film Sahneleri

Çağla
17.02.2020 - 11:11 Son Güncelleme: 25.04.2020 - 19:42

Tom Cruise Bey... Lütfen oturup bir nefeslenin. 😂

Kaynak: https://thechive.com/2020/02/12/badss...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. The Dark Knight filminde Chicago sokaklarında gerçekten de bir tır devirildi.

Dublör koordinatörü şunları söyledi: 'İki kez yaptık. İlki, düştüğünde düz kalıp kalmadığını görmek için büyük bir alanda yapıldı. Çünkü eğer yan tarafına düşecek olsaydı -Chicago'nun bankalar bölgesindeydik- bu durumda bankanın camından girebilirdi. O yüzden baskıyı kontrol etme durumundaydık.'

2. The Dark Knight Rises'da dublörler havada asılı durdular ve uçağın bir maketi üzerinde hareket ettiler. Ardından sahne, gerçek uçağın içinin kareleriyle birlikte düzeltildi.

2. The Dark Knight Rises'da dublörler havada asılı durdular ve uçağın bir maketi üzerinde hareket ettiler. Ardından sahne, gerçek uçağın içinin kareleriyle birlikte düzeltildi.

3. 'Mad Max Fury Road'daki The War Rig (Savaş Tırı) yan tarafına uygulamalı efektler kullanılarak son hızda fırlatıldı. Yönetmen George Miller, bilgisayar efektlerinin filmi mahvedeceğini düşünüyordu.

Miller, araç yere değdiğinde ezilen mankenin, dublör sürücü olduğunu düşündüğü için paniğe kapıldı. Dublör, aracın öbür tarafındaki koruyucu kafesteydi.

4. Dublörlerin eğitilmesi için Cirque du Soleil performans sanatçıları setteydi.

Direk sahnelerindeki tüm kavga, tırmanış ve direklere çıkabilmek için araçlarını parçalara ayıran sürücülerin sahnelerinin 5 dakikalık tek çekim sahnesi için performans sanatçıları, dublörleri çok sıkı bir şekilde eğitti.

5. 'Speed' filminde otobüs, en sade haliyle, bir dublör sürücüsü direksiyon başındayken Los Angeles otobanında kullanıldı.

Otobüs saatte 98 km ile, 33 metre yükseklikteyken havada süzüldü ve yere indiğinde neredeyse yok olmuştu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. 'Mission Impossible'ın dublör koordinatörü Wade Eastwood'un söylediklerine göre, Tom Cruise tehlikeli bir sahneyi oynamak istediğine karar verdiğinde, stüdyoya buna izin vermezlerse filmi yapmayacağını söylüyor.

7. Tom Cruise, 'Ghost Protocol' filmi için Dubai'de, dünyanın en uzun binası olan Burj Khalifa'ya tırmandı.

7. Tom Cruise, 'Ghost Protocol' filmi için Dubai'de, dünyanın en uzun binası olan Burj Khalifa'ya tırmandı.

Binanın bir taklidi üzerinde pratik yaptı ama 832 metre yükseklikte bir bina için bir insan nasıl hazırlanır orası meçhul.

8. Cruise, 'Rogue Nation' filmi için sadece bir kemere bağlanarak, uçmakta olan bir uçağın yanlarına tutundu ve sahnenin hakkını verebilmek için de bunu 8 kere tekrarladı.

Ekip onu bundan vazgeçirmeye çalıştı ama her zaman olduğu gibi çabaları işe yaramadı.

9. Cruise, 'Rogue Nation'daki su altı sahnesi için su altında nefesini 6 dakika boyunca tutmayı öğrendi. Eğitim sırasında birkaç kez bilincini kaybetti.

9. Cruise, 'Rogue Nation'daki su altı sahnesi için su altında nefesini 6 dakika boyunca tutmayı öğrendi. Eğitim sırasında birkaç kez bilincini kaybetti.

Filmde bir noktada nefesini kaybediyor gibi görünüyor. Dublör koordinatörü, Cruise'un gerçekten boğulduğunu düşünerek onu birkaç kez sudan çıkardı.

10. 'Fallout' filminde Cruise'un zıplayarak karşı binanın kenarına tutunduğu bir sahne var.

Bu sahneyi birçok kez görmüşsünüzdür, peki bu sahneyi çekerken Cruise'in bileğini kırdığını biliyor muydunuz?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. ‘Live Free or Die Hard’daki helikopter sahnesinin provaları 3 hafta sürdü.

Sahne, helikopterin halatlarla bağlanması ve polis aracının ona çarpmasıyla gerçekleştirildi. Bilgisayar efektleri sadece halatların ve rotor kanadının silinmesi için kullanıldı.

12. 'Casino Royale'deki vinçten vince atlama sahnesi Daniel Craig'in dublörü tarafından yapıldı ve sadece bir kemer ile güvenliği sağlandı.

13. 'Skyfall'daki akıllara kazınan tren sahnesinde Craig bizzat kendisi oynadı.

'Tren saatte 48 km hızla gidiyordu ama önemli olan nokta trenin hızı değil, bizim oradan oraya savrulmamızdı. Köprüye geçtiğimizde, dağ geçidinin 90 metre üstündeydik. Bana aşağıya bakmamamı söylediler, ben de bakmamaya çalıştım.'

14. ‘The Fate of the Furious’ filminde gerçekten de 14,514 kg ağırlığında bir gülle üretildi.

Dublör koordinatörü 'Bırakıldığı an, kahramanların arabalarını sürdük ve kötü adamların arabalarına çarpması için arabaları çekme halatı ile sıraladık. Onlara 'Bakın, eğer arabanız bir anlığına bile tereddüt ederse, ölürsünüz.' dedik. Ama o güllenin uçuşunu görmek inanılmazdı. Çok güç gerektirmişti.' dedi.

15. Aylarca bir bırakma yeri planlaması ve keşfinden sonra, 'Furious 7' arabaları, toplamda 6 çekimde, 3657 metre yükselikten fırlatıldı ve dublör koordinatörünün söylediklerine göre tüm zamanın %70'inde işe yaradı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

16. 'Fast & Furious 7'daki meşhur gökdelenden atlama sahnesi için ekip üç adet 12 metrelik cam ve çelik bina inşa etti. Dublör şoför, hepsinin içinden hızla geçti.

17. Son olarak, Sylvester Stallone'un 1993 yapımı 'Cliffhanger' filmi, bugüne kadar yapılmış en pahalı hava gösteri sahnesi ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girdi.

Dublör Simon Crane'e, aralarında 4500 metre açık bulunan uçaklar arasında geçiş yapılması için 1 milyon dolar (6.059.900,00 TL) ödendi. Sahnede herhangi bir hile veya güvenlik aleti kullanılmadı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
275
195
25
17
11
9
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
El Anonimo

böyle bir başlığa jackie chan'in eklenmemesi saçma olmuş. bildiğim kadarıyla her aksiyon sahnesini bizzat kendi oynuyor ve dublör kullanmayı reddediyor dolay... Devamını Gör

User

Köprünün ayaklarından feribota atladığı bir sahnesi var. Orada ayağını kırdığını bilirim... Hatta o feribot karada da gidebiliyordu. Filmin ismi aklıma gelmedi.

Sema candelen

tom cruise gercekten isinin hakkini veren bir adam kimse bir sey diyemez helal olsun. dublorlerin de emekleri...inanilmaz bir is yapiyorlar tebrik etmek lazim.

Furkan Özer

Tom Cruise'un profesyonelliği 👌