Görüş Bildir
Haberler
Oyuncaktan Otomobile Antalya’da Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken Müzeler

Oyuncaktan Otomobile Antalya’da Mutlaka Ziyaret Etmeniz Gereken Müzeler

Yeter Şirin
19.03.2023 - 12:55

Antalya sadece turistik açıdan değil müzeler bakımında da oldukça değerli. Her biri birbirinden farklı ve manevi değeri yüksel olan bu müzelerin çoğunluğu ücretsiz ve hemen hemen her gün açık. Benimle Antalya müzelerini gezmeye hazır mısınız sevgili okur? Cevabının 'evet' ise sizleri içeriğimize alalım.👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

Antalya Arkeoloji Müzesi:

Antalya Arkeoloji Müzesi:

Geniş alanı ve ferah yapısıyla Roma ve Frig dönemi eserlerinden Bizans kalıntılarına kadar birçok tarihi eseri bünyesinde barındıran müze ziyaretçilerine her gün kapısını açıyor. Bilet ve daha detaylı bilgi için tıklayın

Adres: Bahçelievler, Konyaaltı Cd. No:88, 07050 Muratpaşa/Antalya

Açılış - Kapanış saati: 08.30 - 17.30

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Şimdiye kadar gezdiğim müzeler içinde en güzeli diyebilirim. Gerçekten harika heykeller ve lahitlerle dolu. Antalya ya giderseniz mutlaka uğrayın.”

Anadolu Şehitler Müzesi

Anadolu Şehitler Müzesi

Antalya Şehitler müzesi içeri girdiğiniz anda tüylerini diken diken edecek ayrıntılarla bezeli. Mermilerin bile Çanakkale’den getirildiği müze diğer müzede göre küçük gelebilir ama atmosferi inanılmaz. Müze hakkında daha detaylı bilgi için tıklayın

Adres: Fabrikalar, Eski Dokuma Fabrikası, Namık Kemal Blv. D:No:40, 07090 Kepez/Antalya

Açılış - Kapanış saati: Hafta İçi 09.30 – 18.00

                                   Hafta Sonu 09.30 – 19.00

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “En ince ayrıntısına kadar düşünülmüş bir yer. Her adımınızda hayran kalıyor ve duygulanıyorsunuz. Mermiler bile özel olarak Çanakkale den getirilmiş. Çanakkale'ye gitmiş gibi oluyorsunuz.”

Antalya Atatürk Evi ve Müzesi:

Antalya Atatürk Evi ve Müzesi:

Atatürk’ün Antalya’ya gediği dönemde kaldığı evin eşyalarının kopyaları yapılarak müzeye dönüştürülmüş hali olan bu müzeyi ziyarete gittiğinizde o dönemleri yeniden yaşayacaksınız ve müzeye giriş ücretsiz, Müze hakkında daha detaylı bilgi için tıklayın

Adres: Haşimişcan, Fevzi Çakmak Cd. No:11, 07100 Muratpaşa/Antalya

Açılış - Kapanış saati: 08.30 - 17.30

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Mustafa Kemal Atatürk'ün Antalya'ya geldiğinde konakladığı evin müzeye dönüştürülmüş hali. İlk girdiğiniz anda atmosferi hissediyorsunuz. Antalya'ya geldiyseniz mutlaka uğramalısınız. Merkeze oldukça yakın, giriş ücretsiz.”

Kepez Açık Hava Müzesi:

Kepez Açık Hava Müzesi:

Antalya’nın ilçesi Kepezde bulunan bu açık hava müzesi Dokumacılar Parkı içinde bulunmakta. Girişi ücretsiz olan bu müze içinde gezindikçe geçmiş dönemlere gideceksiniz.

Adres: Fabrikalar, Dokumapark, Namık Kemal Blv. No:225, 07090 Kepez/Antalya

Açılış - Kapanış saati: 08.30 - 20.30 (pazartesi günleri kapalı)

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Çocukların kesinlikle görmesi gerekilen bir yer merak uyandırıyor her birini sorup merakla dinliyorlar genelde inceliyorlar  ben çok beğendim.”

Antalya Deniz Biyolojisi Müzesi:

Antalya Deniz Biyolojisi Müzesi:

Birçok balık türünü göreceğiniz korsan gemisi şeklindeki müzeye girişler ücretsiz. Büyük küçük herkesin ilgisini çeken müze kapılarını bütün deniz sevenlere açıyor.

Adres: Selçuk, Selçuk Mah, 07100 Muratpaşa/Antalya

Açılış - Kapanış saati: 09.00 - 18.00 (pazartesi günleri kapalı)

Konum için tıklayın

Ziyaretçi yorumu: “Küçük bir müze olmasına rağmen içerisindeki canlı çeşitliliği gayet yeterli olan görülmeye değer bir müze.”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kepez Dokuma Park Otomobil Müzesi:

Kepez Dokuma Park Otomobil Müzesi:

Selvi Boylum Al Yazmalım filminde İlyas’ın kullandığı tır dahil olmak üzere klasik her türlü arabaya yer verilen müzeyi gidenler çok beğeniyor. Hangi arabayla fotoğraf çekineceğinize karar veremeyebilirsiniz.

Adres: Fabrikalar, 07090 Kepez/Antalya

Açılış - Kapanış saati: Cuma - Cumartesi ve Pazar günleri 09.30 - 18.00

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Harika Hakan Başkan süper bir sosyal sorumluluk almış ve güzel bir kompleks yapmış araba müzesi başta olmak üzere her şey harika.”

Suna & İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi:

Suna & İnan Kıraç Kaleiçi Müzesi:

İki binadan oluşan müzede birinci binada Türk geleneklerinin anlatıldığı (kına gecesi gibi), ikinci bina ise eskiden St. George Ortodoks Kilisesiymiş. Meraklılarını müzede harika bir avlu bekliyor.

Adres: Kılınçarslan, Barbaros Mah. Kocatepe Sok, Civelek Sk. No: 25, 07100 Muratpaşa/Antalya

Açılış - Kapanış saati: 09.00 - 18.00

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Çok rahat, güzel, eğitici, bilgili bir yer, çok temiz ve güzel. Ziyaret etmeniz şiddetle tavsiye edilir.”

Anadolu Oyuncak Müzesi:

Anadolu Oyuncak Müzesi:

Çocuklar için oyuncakların tarihimize kadar gelişimini görme, yetişkinlerin ise geçmişe dönme fırsatı bulduğu bu müzede çok eğleneceksiniz.

Adres: Fabrikalar, Namık Kemal Blv. No:189, 07090 Kepez/Antalya

Açılış - Kapanış saati: 09.30 - 18.00 (pazartesi günleri kapalı)

Konum için tıklayın.

Ziyaretçi Yorumu: “Her odanın içeriği ve tasarımı oldukça güzel düşünülmüş ve gerçekleştirilmiş. Bazı yorumlarda eski çağlardan kalma oyuncakların olduğu yazılmış ancak burada sergilenenler orijinal değil replika oyuncaklar.Orijinallerinin bulundukları müzeler zaten altlarındaki etiketlerde yazıyor.”

Antalya Etnografya Müzesi:

Antalya Etnografya Müzesi:

Türk kültürüne ait birçok eseri tarihi konaklarda görüp, görevlilerden detaylı bilgi alabileceğiniz bu müze sizi eski Antalyayı yeniden yaşattıracak. Müze hakkında daha detaylı bilgi için tıklayın

Adres: Kılınçarslan, Civelek Sk. No:20, 07100 Muratpaşa/Antalya

Açılış - Kapanış saati:08.30 - 17.30

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Kale içindeki bu Etnografya müzesi çok güzel bir yer tarih içinde yolculuk yapıyorsunuz... Görmeye değer.”

Hababam Sınıfı Müzesi:

Hababam Sınıfı Müzesi:

Küçük büyük hala herkesin severek izlediği Hababam Sınıfı filminde kullanılan eşyaların da sergilediği bu müzeyi ziyaret ettiğinizde kendinizi filmde gibi hissedeceksiniz.

Adres: Esentepe, 4980. Sk., 07020 Kepez/Antalya

Açılış - Kapanış saati: 09.00 - 18.00

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Harika bir yer küçük ama şirin çocukların keyif alabileceği yetişkinlerinde kahkahalarla eski türk filmlerini gözlerinde canlandırabileceği güzel bir ortam 😊 …”

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mevlevihane Müzesi:

Mevlevihane Müzesi:

Ücretsiz olarak ziyaret edebileceğiniz Mevlevihane müzesinde otopark yok, kapının girişinde İngilizce ve Türkçe olarak İslamı anlatan yazılar bulunuyor. Müzenin manevi değerini kelimelerim yetmez. Müze hakkında daha detaylı bilgi için tıklayın

Adres: Selçuk, Selçuk Mah No:36, 07100 Muratpaşa/Antalya

Açılış - Kapanış saati: 08.30 - 17.30 (pazartesi günleri kapalı)

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “İçerisindeki manevi atmosferi mutlaka hissetmelisiniz… Ortasındaki semazenler ve musikisi şahane… Gidin ve yaşayın diyorum.”

Bir Zamanlar Antalya Müzesi:

Bir Zamanlar Antalya Müzesi:

Nerde eski Antalya diyenlerdenseniz bu müze size aradığınız eski Antalyayı yeniden yaşatacak. Gidenlerin nostaljik anlar yaşayacağı bu müze belirli bir yaş grubunu gençliği ve çocukluğuna götürecek.

Adres: Fabrikalar, Eski Dokuma Fabrikası, Namık Kemal Blv. D:No:35, 07090 Kepez/Antalya

Açılış - Kapanış saati: 09.30 - 18.30 (pazartesi günleri kapalı)

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Muhteşem bir müze. Antalya tarihi açısından her türlü tarihi bilgiyi bulabileceğiniz bir Müzeyi şiddetle tavsiye ediyorum ve öneriyorum. Düşünüp yapanlara çok teşekkür ederim.”

Elmalı Arkeoloji Müzesi:

Elmalı Arkeoloji Müzesi:

Neolitik dönemden başlayarak pek çok uygarlığa ait eserlerin bulunduğu müze 11 teşhir salonu ile hizmet vermekte. Ayrıca Karataş Semayük mezar alanında bulunan mezarlar ve bayındır Tümülüsleri görülmeye değer. Müze hakkında daha detaylı bilgi için tıklayın

Adres: İplik Pazarı, Eski Hükümet Konağı, Hükümet Cd., 07700 Elmalı/Antalya

Açılış - Kapanış saati: 08.30 - 17.30

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Çok güzel bir müze, gezmesi kolay ve her serginin altında detaylı açıklaması var.”

Side Arkeoloji Müzesi:

Side Arkeoloji Müzesi:

Eski bir hamam içinde bulunan heykeller, büstler, lahitler, amfi tiyatrolar ve daha fazlası için Side Arkeoloji Müzesi mutlaka gidip görülmesi gerekilen bir müze. Müze hakkında daha detaylı bilgi için tıklayın.

Adres: Side, Liman Cd., 07330 Manavgat/Antalya

Açılış - Kapanış saati: 08.30 - 19.45

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Antik dünya yapısında, antik dünyanın harika objeleri. Side’ye gidin ve mutlaka ziyaret edin. Nefesiniz kesilecek, tarihin içinde yaşayacaksınız.”

Alanya Arkeoloji Müzesi:

Alanya Arkeoloji Müzesi:

Milattan sonra 2. Yüzyıla ait Herkül heykelinden tutun Tunç çağına kadar birçok eseri görebileceğiniz bu müze küçük ama içerisinde çok değerli eserler barındırıyor. Tarih ve arkeoloji sevenler bekleniyorsunuz. Müze hakkında daha detaylı bilgi için tıklayın

Adres: Saray, İsmet Hilmi Balcı Cd. No:2, 07400, 07400 Alanya/Antalya

Açılış - Kapanış saati: 08.30 - 17.30

Konum için tıklayın

Ziyaretçi Yorumu: “Müze müdürünü kutlamak gerek! Müze çok temiz ve güzel sergilenmiş tüm eserler ayrıca personel çok güler yüzlü ve yardımcılar. Ben denizcilik odasını çok sevdim :) Bronz Herakles heykeli ise tek başına sergileniyor bir odada.”

Antalya ile ilgili bu içerikler de ilgini çekebilir:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
2
2
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın