Görüş Bildir
Haberler
Oyun Dünyasının En Kötü 8 Şeytanı

Oyun Dünyasının En Kötü 8 Şeytanı

Göktan Ünal
26.04.2015 - 13:04 Son Güncelleme: 26.04.2015 - 16:55

Oyun dünyasında her zaman kötü adamlar vardır. Hatta bu kötü adamlar bazen şeytanlık seviyesine kadar çıkar. Listemizde yer alanlarda olduğu bazıları ise direkt olarak şeytan rolündedir. Oyunlar boyunca canımızı okumayı başaran 10 şeytanı derleyelim dedik. 

Listede yer alan karakterlerin hepsi oyunların temel taşlarını oluşturuyorlar. Yani öyle yoldan geçen goblin'ler ya da minion'lar değiller. Hepsi en olmadık yerde karşımıza çıkıp, bizleri saatlerce uğraştırmış isimler. Hazırsanız ilk şeytanımızdan başlayalım.

Kaynak: http://www.turunculevye.com/dosya-kon...
İçeriğin Devamı Aşağıda

The Darkness Kafaları

The Darkness Kafaları

Bugüne kadar en ürktüğünüz oyun karakteri nedir deseniz Jackie Estacado diyebilirim. The Darkness oyunları her ne kadar muhteşem olsalar da insanın içini bir hoş ediyorlardı. Çilekeş karakterimiz Estacado, iki omzumu başta olmak üzere vücudunun çeşitli yerlerinden şeytani yaratıkları fışkırtan bir karakterdi. Ancak oyun boyunca iki omuzunda yer alan o yılan benzeri şeytani yaratık hiç gitmiyordu.

Sadece bu iki kafa değil The Darkness oyunlarının neredeyse her yeri şeytanlardan oluşuyordu. Şeytan bolluğu yaşanan oyunlardan bir tanesiydi.

Firebrand - Demon's Crest

Firebrand - Demon's Crest

SNES için Capcom tarafından geliştirilen side-scroll platform oyunu Demon's Crest'te yer alan Firebrand, oyunun ana karakteriydi. Ancak kendisi daha önce Ghosts 'n Goblins'te karşımıza düşman olarak çıkmış ve çok can yakmıştı. Kendisi için Ryu'nun şeytan versiyonu bile diyenler var. Görünüşü ve hareketleriyle bizleri korkutmayı başaran Firebrand, unutamadığımız şeytan karakterlerin başında geliyor.

Etna - Disgaea

Etna - Disgaea

Gelmiş geçmiş en psikopat karakterlerin başında kendisini sayabiliriz. Hem bu kadar tatlı hemde bu kadar şeytani başka bir karakterle daha karşılaşmamıştık. Kendisiyle ilk kez Prens Laharl'ın ölümünü soruştururken karşılaşıyorduk. Kendisi prensin ölümünden sorumlu kişiydi ama oldukça mantıklı bir açıklaması vardı: Sadece onu uyandırmak istemişti. 

Etna, bir karakteri uyandırmaya çalışırken bile öldürebilecek şeytani yaratıklardan bir tanesi. Her ne kadar resmi çok tatlı görünüyor olsa bile kendisinden uzak durmamız gerek.

Quan Chi - Mortal Kombat

Quan Chi - Mortal Kombat

Ed Boon ve John Tobias tarafından yaratılan bu karakter Mortal Kombat tarihinin en güçlü büyücüsü. Güçlü olmasının yanı sıra en şeytani arkadaşlardan bir tanesi. Sahip olduğu olağan üstü güçleri hep kötüye kullanan bu karakter, ezeli düşmanları Sub-Zero ve Scorpion'un başına örmediği çorap kalmıyordu. Güçlerini ve zekasını sürekli kötülük üzerine çalıştıran Quan Chi, korkulası karakterlerin başında geliyor.

Dormin - Shadow of the Colossus

Dormin - Shadow of the Colossus

Oyunda bir sürü devasa yaratıkları dövüşüyorduk. Bu dövüşler bizlere harika dakikalar yaşatıyor olsa da çoğu zaman bizleri oldukça zorluyordu. Düşmanlarımız arasında yer alan Dormin ise bir başka kötüydü. Wander'a Mono'yu kurtarması için yardım eden bu yaratık, gölgelerden aldığı güçle birlikte yenilmez bir şeytan olarak karşımızda durmaktaydı. Şeytani bir karakter olmasının yanı sıra yönetici kabiliyetleri de en tehlikeli şeytanlar listesinde yer alması için yeterli.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Baal - Diablo

Baal - Diablo

Şimdi açık konuşmak gerekirse Diablo oyunlarında yer alan Diablo biraz uslu bir şeytan. Bütün oyun boyunca büyük ordusunu üstümüze salıyor tamam ama usul usul bizim gelmemizi bekliyor. Ancak Baal öyle mi! 

Oyunun hikayesinde yer alan baş iblislerden bir tanesi olan Baal, Diablo ve Mephisto ile birlikte bütün bir evrenin canını okumakla meşgul. Diğer iblisler ellerine kılıçlarını alıp alana inmişken Baal gerçek bir şeytan gibi davranıyor. Marius gibi diğer karakterleri kandırıp kendisini tutsak olduğu yerden kurtarmayı biliyor. Eğer planladığı bütün fikirler hayata geçseydi özellikle de Worldstone'u bozup, bütün insanlığı kötülüğe çekmeyi başarsaydı şimdi Diablo diye birinden bahsetmiyorduk. Kendisi şeytan gibi şeytan sıfatını hak eden karakterlerden bir tanesi.

Mehrunes Dagon - Elder Scrolls

Mehrunes Dagon - Elder Scrolls

Kendisi en az Baal kadar kötü bir karakter. Oblivion boyunca kendisine ulaşmaya çalışıp, hakkında gelmeye çalışıyoruz. Yıkımın tanrısı olarak anılan bu yaratık, Elder Scrolls evreninde var olan kötülüklerin anası olarak gösterilebilir. Kötülüğünü sadece bir yolla değil bütün yollarla düşmanlarının üstüne salmaya çalışıyor kendisi. 

Özellikle Tamriel ile olan husumetinden dolayı başımıza dert olmuş şeytanlardan bir tanesi. Ne zorluklarla çektiğimizi bir biz biliriz.

Sargeras - Warcraft

Sargeras - Warcraft

Warcraft evreninde yer alan baş kötü.  Yüzüklerin Efendisi evreninde yer alan Merkor gibi kötülüklerin en üstünde yer alan isim kendisi. Warcraft evreninde Sargeras'a sahip olamazsanız başınıza gelecek hiç bir olaydan zevk alamazsınız. O denli güçlü ve sinir bozucu bir arkadaşımız kendisi. 

Bütün bir evrende herkes mutlu mesut kendi bölgesinde yaşarken Gul'dan ile işbirliği yaparak Dark Portal'ı aktif etmişti. Portalın açılmasından sonra orc'lar Azeroth'a seyahat etmeye başlamış ve işler çığrından çıkmıştı.

Sadece bununla da kalmayan baş kötümüz, Burning Legion'un da akıl hocası ve kurucusuydu. Bunlarla da kalmayıp daha bir sürü kötülüğün altına imzasını atan Sargeras, Warcraft isminde yer alan 'war'ın belki de tek sebebi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
4
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın