Görüş Bildir
Haberler
Oynarken Sizi Sakinleştirecek, İçinizi Rahatlatacak 8 Keşif Oyunu

Oynarken Sizi Sakinleştirecek, İçinizi Rahatlatacak 8 Keşif Oyunu

Oyun oynamak zevkli bir uğraş olsa da bazen çok yorucu bir hal alabiliyor. Kimi zaman oyuncular kendilerini çok fazla yormadan ekrana sakin sakin bakarak oyun oynamak ve rahatlamak isteyebiliyorlar. İşte bugünkü listemizde sundukları atmosferleri ve oynanışlarıyla sizi rahatlatan, sakin bir şekilde oynayabileceğiniz keşif ve bulmaca oyunlarına değineceğiz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. A Short Hike

1. A Short Hike

Listemizin ilk sırasında içinde bulunduğumuz adayı keşfettiğimiz A Short Hike var. Claire adındaki kuş ana karakterimiz ile tatile geldiğimiz adayı yürüyüşe çıktığımız bu oyun, atmosferi, müzikleri ve havasıyla sizi sakinleştiren bir yapım. Claire ile etrafı keşfederken dertlerinizi ve sorunlarınızı unutacak, kendinizi rahatlamış bir halde bulacaksınız.

2. Among Trees

2. Among Trees

Among Trees hayatta kalma odaklı bir keşif oyunu. Sağladığı görsellik ve sunduğu atmosferle oyuncuların beğenisini kazanan bu yapımda doğanın içinde kayboluyor ve hayata tutunmaya çalışıyoruz. Oyunun farklı bölgelerinde kullanılan farklı renk paletleri, farklı mekanlara girmenize göre değişen müzikleri ve atmosferini her daim size hissettirmesiyle Among Trees, sakince doğada kaybolmak isteyenlerin deneyim etmesi gereken bir yapım.

3. Eastshade

3. Eastshade

Yolculuk yapan bir ressam olduğumuz bu macera keşif oyununda, kaza eseri geldiğimiz Eastshade adındaki adayı resmediyoruz. Gemimizin bir kaza sonucu bu adaya vurmasının ardından başlayan maceramızda Eastshade'i keşfetmeye başlıyor, birbirinden güzel manzaralarla dolu bu adayı yaptığımız çizimlerle ölümsüzleştiriyoruz. Eastshade verdiği atmosferi ve görselliğiyle bu listenin en güçlü isimlerinden birisi.

4. Alba: A Wildlife Adventure

4. Alba: A Wildlife Adventure

Alba küçük bir çocuğu kontrol ettiğimiz tatlış mı tatlış basit ama oldukça da keyifli bir oyun. Hikayesiyle de küçük çocuklara bir şeyler öğretmeyi hedefleyen Alba'da bulunduğumuz adanın sahilini temizliyor, çöp topluyor ve hayvanlara yardım ediyoruz. Asıl amacımızın adaya otel yaptırılmasına engel olmak olduğu bu oyun sadece küçükler için değil büyükler için de oldukça zevkli bir deneyim sunuyor.

5. Call of the Sea

5. Call of the Sea

1934'ün Güney Pasifik'inde geçen bu yapımda Norah adlı karakter olup kayıp kocamızın peşine düşüyoruz. Call of the Sea yaptığı pek çok şey ile oyuncuların beğenisini kazanmış ve BAFTA adaylığı bulunan harika bir bulmaca ve keşif oyunu. Görselliği ve manzaralarıyla da göz dolduran bu oyunda kendinizi atmosferin içinde kaybediyor ve Norah ile beraber maceraya kaptırıyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Firewatch

6. Firewatch

Firewatch sizi bir yandan sakinliğiyle rahatabilen bir yandan da korkudan kalbinizi hızlandırabilen bir keşif oyunu. Şehirde boğuştuğu problemlerinden kaçıp ormana gelen ve bir süre burada kafasını dinlemek isteyen Henry isimli ana karakterimizin başından geçenleri konu alan Firewatch oynayanı yerine mıhlayan bir atmosfere sahip. Basit ama ilgi çekici senaryosu ve yarattığı gizemlerle dikkatleri çeken bu oyuna bir göz atmanızda fayda var.

7. Summer in Mara

7. Summer in Mara

Summer in Mara ana karakterimizle adada sağdan sola koşturduğumuz ve çeşitli maceralara atıldığımız bir keşif macera oyunu. Bu oyunda çiftçilik yapabilir, hayvanlarla uğraşabilir sağdan soldan malzeme toplayabilir ve diğer adaları keşfetmeye çıkabilirsiniz. Mara görselliği ve atmosferinin yanı sıra basit ama tatlı hikayesiyle de oynayanları kendine çekiyor.

8. Dinkum

8. Dinkum

Listemizin son sırasında çiftlik kurma ve işletip büyütme oyunlarını sevenlerin bayılacağı bir yapım olan Dinkum var. Hatırı sayılır büyüklükteki bir ada üzerinde hem kendi çiftliğimizi kurmaya çalışıyor hem de adada yaşayan komşularımıza destek olarak onlara materyal veriyor veriyor ve yardımda bulunuyoruz. İçinde keşfedilebilecek farklı farklı ödüller ve etkinlikler bulunduran bu yapım işte geçen yorgun bir günün ardından size çok iyi gelecek.

İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
14
6
5
4
3
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın