Görüş Bildir
Haberler
Gözümüzde Canlanır Koskoca Mazi: World of Warcraft'tan Rise Online World’e En Çok Oynanan 11 MMORPG Oyunu

Gözümüzde Canlanır Koskoca Mazi: World of Warcraft'tan Rise Online World’e En Çok Oynanan 11 MMORPG Oyunu

MMORPG'ler büyüleyici evrenlerde kendi kahramanlarımıza hayat verme şansı sunuyor. Fantastik dünyalarda diğer oyuncular ile atıldığımız bu serüvenler aynı zamanda unutması güç anlara da ev sahipliği yapıyor. Sizler için hala severek oynanan popüler MMORPG'leri listeledik. İşte en çok oynanan 11 MMORPG oyunu...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Path of Exile

1. Path of Exile

Path of Exile uzun yıllardır yoluna emin adımlarla devam eden izometrik bir MMORPG olarak öne çıkıyor. Oynaması ücretsiz yapım çıkış yaptığı dönem Diablo benzeri bir deneyim sunması ile tanınmıştı. Path of Exile geçtiğimiz süreçte oyun dünyasındaki menzilini büyük oranda genişletti. Devasa yetenek ağacı ve sofistike yapısı ile Path of Exile milyonlarca oyuncuya ev sahipliği yaptı.

2. The Lord of the Rings Online

2. The Lord of the Rings Online

The Lord of the Rings Online Yüzüklerin Efendisi destanını MMORPG bileşenleriyle harika bir şekilde harmanlıyor. Köklü yapım geçtiğimiz yıllarda yüz binlerce oyuncuyu unutulmaz bir Orta Dünya macerasına davet etti. Evrenin en ikonik karakterlerinin öne çıktığı karşılaşma en saygın MMORPG'lerden biri.

3. Guild Wars 2

3. Guild Wars 2

MMORPG dünyasının gözdesi olan Guild Wars 2 ise başarılı görev tasarımı ve keşfe dayalı açık dünyası ile karşımıza çıkıyor. Kimine göre yapılmış en iyi MMORPG olan Guild Wars 2 sadece PVE elementleri ile bile onlarca saatlik nefis bir serüven sunuyor.

4. The Elder Scrolls Online

4. The Elder Scrolls Online

The Elder Scrolls serisini çok oyunculu formüller ile birleştiren The Elder Scrolls Online ise MMORPG dünyasının favorileri arasında yer alıyor. Oyuncular Tamriel diyarı halklarının serüvenlerine bizzat yön veriyor ve oldukça zengin karakter geliştirme mekanikleri ile kendi kahramanlarını yaratıyor. ESO, hem PVP hem de PVE yönüyle oyuncuların beğenisini kazandı.

5. Black Desert Online

5. Black Desert Online

Üstün görsel kalitesiyle karşımıza çıkan Black Desert Online ise detaylı karakter tasarımı, onlarca farklı oyun sistemi ve akıcı oynanış mekanikleri ile öne çıkıyor. Farklı meslek sistemleri, ekipman geliştirme süreci ve etkileyici animasyonları ile Black Desert Online'ın bağımlılık yapıcı niteliklere sahip olduğunu söyleyebiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Lost Ark

6. Lost Ark

Son dönemin en başarılı MMORPG'lerinden biri olan Lost Ark Steam'de rüzgarlar estirdi. Toplamda 20 milyon oyuncuyu geçen yapım MMORPG dünyasını temelinden sarsmayı başardı. Farklı karakter sınıfları ve izometrik oynanışı ile milyonlarca oyuncudan geçer not alan Lost Ark popülerliğini korumaya ve severek oynanmaya devam ediyor.

7. Knight Online

7. Knight Online

Knight Online ise özellikle ülkemizdeki oyuncular için oldukça özel bir yere sahip. Geçtiğimiz yıllarda milyonlarca oyuncuya unutulmaz anılar yaşatan MMORPG sadık kitlesi ile yoluna devam ediyor. 'Knight Online, hayat offline' sözü ise hala kulağımızda yankılanıyor.

8. Metin2

8. Metin2

Bir dönem Türkiye'deki oyunculuğun temelini oluşuran Metin2'nin ülkemizdeki en sevilen MMORPG olduğunu söyleyebiliriz. Devasa bir popülerlik yakalayan yapım internet kafelerin gözdesi ve yüz binlerce gencin zamanını adadığı yegane oyun olmuştu.

9. World of Warcraft

9. World of Warcraft

Türün öncüsü olan World of Warcraft 18 yıllık tarihinin üzerine yenilikler katmaya devam ediyor. MMORPG dünyasının emektarı olan World of Warcraft pek çok farklı genişleme paketinden sonra en sadık oyuncularının bile kafasını karıştırdı. Geçtiğimiz süreçte yıpranan ve rüzgarı zayıflayan oyun yeni genişleme paketi Dragonflight ile ejderhaları bünyesine katacak.

10. Final Fantasy XIV

10. Final Fantasy XIV

MMORPG dünyasının tahtına geçen Final Fantasy XIV ise en kıdemli oyuncuları bile bünyesine kattı. Serinin MMORPG halkası her yönüyle oyuncuların beğenisini toplayarak World of Warcraft'ı bile geride bıraktı. Günlük bir milyon aktif oyuncu sayısına sahip olduğu belirtilen Final Fantasy XIV her MMORPG'nin deneyim etmesi gereken bir maceraya kapı açıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Rise Online World

11. Rise Online World

Rise Online World ise MMORPG severleri eşsiz Aarvad dünyasına çağırıyor. Klasik MMORPG bileşenlerini yenilikçi bir anlayışla yeniden tanımlayan Rise Online World kısa sürede en sevilen çevrimiçi yapımlar arasına girdi. Geliştiriciler ise ilerleyen süreçte Rise Online World'e eklemeler yaparak olduğundan daha iyi bir noktaya taşıyacaklarını duyurdu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
6
2
2
2
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın