Görüş Bildir
Haberler
Oynamaktan Vazgeçemediğimiz 8 Oyunun Neredeyse Kimsenin Bilmediği Sonları

Oynamaktan Vazgeçemediğimiz 8 Oyunun Neredeyse Kimsenin Bilmediği Sonları

luna
01.05.2021 - 06:45

Tamamlamak için saatlerimizi harcadığımız ancak bir türlü sonuna gelemediğimiz oyunlar, hep bir gizem olarak kalmıştır. Bu duruma bir son vererek, hepimizin bildiği bu sinir bozucu oyunların sonları derledik! 🎮

Kaynak: Aklınızda Bulunsun

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Flappy Bird

1. Flappy Bird

Vietnamlı bir tasarımcı ve geliştirici olan Dong Nguyen tarafından tasarlanan bu basit oyun tüm dünyayı birkaç hafta içinde çıldırtmayı başarmıştı. 

 Flappy Bird 24 Mayıs 2013'te App Store'da yayınlanmıştı. Ekim ayında kadar neredeyse hiç kimse bu oyunu bilmezken bir şekilde viral olan oyun sosyal medyadaki herkes tarafından konuşulmaya başlandı. Kullanıcılar bunun hakkında hem komik paylaşımlar yaptılar hem de oyunu geçememenin verdiği hayal kırıklıklarını paylaştılar.

Flappy Bird'in sonuna gelmenin imkansız olduğu düşünülüyordu. Bununla birlikte insanlar gerçekten çok çabaladı ve en sonunda biri bunu yapmayı başardı. Oyun tam olarak başladığı gibi yani herkesi gıcık ederek bitmişti. 999 sayıya ulaştıktan sonra kuş, Mario ile karşılaşmış ve oyun orada bitmişti.

2. PAC-MAN

2. PAC-MAN

Japon şirketi 'Bandai Namco Entertainment' tarafından yaratılmış ve 1980 yılında piyasaya sürülmüş Pac-man görsel olarak  basit bir macera oyunudur. Oyuncu pac-man'i kontrol ederek labirentteki bütün noktaları yemek zorunda olan kahramanı hayaletlerden kaçırmaya çalışır. Hayaletlerin her biri bir süre Pac-man den daha yavaş olan kendi hareket örüntülerine sahiplerdir. Ancak seviye 21’den sonra hızlanırlar ve oyun çok daha zor hale gelir. Geliştiricilerin söylediğine göre pac-man'in bir sonu yoktur. Ancak oyunun 255. seviyesini geçebilen bazı oyuncular 256. seviyede geliştiricilerin bile farkında olmadığı yazılım hatası ile karşılaşmışlardır.

Oyunun 256. seviyesinde labirentin sol yarısı doğru şekilde görüntüleniyor, sağ yarısıysa rastgele renkli sayılar, harfler ve diğer semboller ile doluydu. 256. seviyeyi geçtikten sonra oyun, birinci seviyeden devam ediyordu ama düşman karakterler en yüksek hızda hareket ediyordu ve bu seviyeyi de tamamlarsanız hiçbir şey olmuyordu. Sadece ana ekrana gönderiliyordunuz ve baştan başlamanız gerekiyordu.

3. Battle Toads

3. Battle Toads

Genelde döneminin en zor video oyunlarından biri olarak adlandırılan oyun zamanında 'Teenage Mutant Ninja Turtles' oyunu ile rekabet edebilmek için üretilmiş ama çok hızlı bir şekilde tamamen bağımsız bir ustalık eseri olmuştur.

Peki klasik bir hit olan bu epik kurbağa maceralarının sonunda inatçı ve şanslı oyuncuları ne bekliyordu?

Son bölüm sonu canavarı kahramanları karanlık kulenin tepesinde bekleyen bir karanlıklar kraliçesiydi. Kraliçeyi mağlup ettikten sonra kraliçe bunun burada bitmediğini söyleyip, arkasını dönüyor ve uzayın derinliklerini uçuyordu. Prenses Angelina’yı kurtardıktan sonra dörtlü evlerine dönüyor ve oyun sona eriyordu.

4. Contra

4. Contra

Contra'nın hedefi kötü adamları yenmektir. Kötü adamlar 'Kızıl Şahin' olarak da bilinen bir organizasyondur. Kötüler uzaylılar tarafından kontrol ediliyordu. Bill Rizer ve Lance Bean bütün bunlarla uğraşması gereken savaşçılardı. Dünyayı kurtarmak ve üssü yok etmek için adaya inmişlerdi. Ancak işler ilerledikçe kahramanlar teröristleri yok etmenin yeterli olmadığını fark etmiştir. Uzaylıların üssündeki uzaylı canavar robotu imha etmek zorundaydılar. Bu son bölüm sonu canavarıydı ve bu kısmı geçmek hiç de öyle kolay değildi. 

Oyunun son sahnesi helikopterin adadan ayrılması ve adadaki muhteşem patlamalarla sonlanıyordu. Ardından kötü adamların yok edildiğini ve yeryüzünün kurtarıldığını ve sizin bir kahraman olduğunuzu bildiren bir tebrik mesajını görüyorsunuz.

5. Donkey Kong

5. Donkey Kong

Nintendo tarafından 1981 yılında piyasaya sürülen bir macera oyunudur. oyunda karakterinizi çeşitli platformlar arasında hareket ettirmeli ve engellerin üzerinden atlamalısınız.

Oyunda Mario, zor durumdaki Poly'i kurtarmak zorundadır. Buradaki kötü adam Donkey Kong yani 'Eşek Kong' adındaki bir gorildir. Geliştiricisi bu oyunun sonunun havalı olacağına dair şüpheleri sonucunda Donkey Kong için tam üç tane farklı son tasarlamıştır. 

İlk sonda; Mario gorili düşürür ve sevgilisi ile bir araya gelir. 

İkinci sonda; Mario gorili yanlışlıkla kendi üzerine düşürür, ölür ve kadın üst katta yalnız kalır. 

Üçüncü sonda; Mario kadını aşağı düşürür ve goril ile bir araya gelir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Solucan Jim

6. Solucan Jim

Oyunda özel bir robot kıyafeti bulduktan sonra mutasyon geçiren bir süper kahraman solucanın prensesi kurtarma ve kıyafetini almaya çalışanlara karşı savaşmasını görüyoruz.

Oyun Jim'in bütün düşmanları yenmesi ve prensesi kurtarması ile sona erer. Bununla birlikte prenses oyunun başında Jim tarafından getirilen uçan bir inek tarafından ezilir. Karakter hayal kırıklığı içinde geldiği yöne döner ve inek prensesle birlikte lavın içine düşer. Ancak birkaç saniye sonra Jim tekrardan prensesin olduğu yere geri döner ve prensesin altın tacını kurtarır. Sonuçta hiçbir şey boşa harcanmamalı değil mi?

7. Ördek Avı

7. Ördek Avı

Hikâyede ördekler bir av köpeği tarafından uçmaya zorlanıyor. Hedefleri vurmak için üç merminiz var ve ördeğe vurduğunuzda köpek çimden galip bir edayla kafasını göstererek çıkıyor, hedefinizi kaçırdığınızdaysa gülüyordu.

Ne yazık ki eski birçok oyunda olduğu gibi ördek avında da epik bir son yoktur. Seviye 99’a ulaştığınız ve oyunu tamamladığınızda 0. Seviyeye geri dönüp yoğun bir ördek yağmuru ile karşı karşıya geliyorsunuz.

8. T-Rex

8. T-Rex

Önceki oyunların aksine bu her Chrome kullanıcısının gördüğü, bildiği bir oyundur. Web sitesi açmaya çalışırken bilinmeyen bir nedenden dolayı internet bağlantısı olmadığında veya kesildiğinde Chrome size tek oyunculu basit bir oyun gösterir. İlk defa 2014'de ortaya çıkan T-rex, puan kazanmak, engelleri aşmak ve atlamak zorunda olan bir pikselden dinozordur. Oyunu oynarken interneti beklemek kesinlikle daha eğlenceli olacaktır.

Fakat bu oyunun bilinen bir sonu yoktur, belki de bu son sizin internet bağlantınızın yeniden gelmesidir?😅

Bu içerikler de ilginizi çekebilir!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
48
27
8
8
7
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Kara

8 Oyunun kimsenin bilmediği sonları ; ''Bu oyunun belirli bir sonu yoktur - Belki de bu oyunun sonu budur'' vs.

Sinan

Contra'yı kendim de bitirmiştim. Çok zevkli bir oyundu.