Görüş Bildir
Haberler
Otonom Araçlar Kiralanabilecek

Otonom Araçlar Kiralanabilecek

Batuhan
03.02.2015 - 10:13

Kendi kendine gidebilen araçlar otomobil kiralama hizmetlerinde kullanılacak. Teknoloji devi Google ve şoförlü araç kiralama servisi Uber bu alana yatırım yapmayı planlıyor.

Şöförlü araç servislerinin yaygınlaşması, Uber ve Lyft gibi firmaların dünyaçapında hizmet vermeye başlaması farklı açılımları da beraberinde getiriyor. Bu tip servislerin en önemli sorunlarından biri şoförlerle yaşanan sıkıntılar. Bunun gönüne geçmek için firmalar şoförsüz araç teknolojilerine yatırım yapmaya başlıyor.

Şoförlü araç kiralama hizmetleri içinde en yaygını olan ve Türkiye'de de faaliyet gösteren Uber, ABD'nin Carnegie Mellon Üniversitesi'yle otonom araçlar geliştirmek üzere stratejik işbirliği yapmaya başladığını açıkladı. Üniversitenin Ulusal Robotik Mühendislik Merkezi'nde yapılacak çalışmalarda otonom araçlar konusunda projeler geliştirilecek. Merkez'de daha önce Mars Rover aracı üretilmişti. Uber konuyla ilgili resmi bir açıklama yaparak işbirliğini doğruladı.

Öte yandan benzer bir haber ise Google cephesinden geldi. Zaten kendisinin geliştirdiği otonom bir araç projesi bulunan firmanın Uber benzeri bir araç kiralama servisi kuracağı iddia edildi. Bloomberg Business'ın haberine göre Google otonom araçlarını kiralama servisinde kullanmayı planlıyor. Otonom araçlar sayesinde şoförlere yaşanan sıkıntılar ortadan kalkacağı gibi bu araçların uzaktan kontrolü de sağlanacak.

Bu alanda atılacak çok adım ve geliştirilecek çok fazla teknoloji olsa da Uber ve Google'ın bu adımlarının diğer firmalara da örnek olması bekleniyor.

Kaynak: Uber ve Bloomberg Business

Kaynak: http://www.aljazeera.com.tr/haber/oto...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın