Görüş Bildir
Haberler
Ötekilerin Postası Beraat Etti

Ötekilerin Postası Beraat Etti

Demokrat Haber
04.02.2015 - 12:22 Son Güncelleme: 04.02.2015 - 13:29
İçeriğin Devamı Aşağıda

'Halkı Kin ve Nefrete Alenen Tahrik Etmek Suçu'yla yargılanan Ötekilerin Postası beraat etti.

Ötekilerin Postası’nın Küçükçekmece Adliyesi'nde verdiği kısa savunmanın ardından avukat Tamer Doğan beraat istedi ve hakim beraat kararı verdi.

Facebook üzerinden oluşturduğu sayfadan, yurttaş gazeteciliği ve kolektif habercilik mottosuyla paylaşımlarda bulunan Ötekilerin Postası hesabı daha önce çeşitli bahanelerle Facebook tarafından 9 kez kapatılmıştı.

NE OLMUŞTU?

4 Haziran 2013’te Erzincan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği çağrısıyla, hem devlet şiddeti hem de 3. Köprü'ye Yavuz Sultan Selim isminin konulmasına karşı eylem yapılmıştı. Yapılan eylemde yaşanan polis saldırısı birçok gazete ve ajansta haber olmuş; Ötekilerin Postası da bu haberi kaynak kullanarak yayınlamıştı.

Söz konusu eylemin yaşanmadığı iddia edilerek; Ötekilerin Postası hakkında “Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etme”, ”Alevi halkı ile Sünni halkı karşı karşıya getirme” gerekçesiyle dava açıldı.

Her ne kadar dava, bu haberi paylaşan 20 kişiye birden açılmış olsa da, 19 kişi hakkında verilen takipsizlik kararı sonucunda yargılanan sadece Ötekilerin Postası oldu.

Davacı olarak Recep Tayyip Erdoğan’ın göründüğü, “Halkı Kin ve Düşmanlığa Alenen Tahrik Etme” suçlamasıyla açılan davanın ilk duruşmasında hakim beraat kararı verdi. 

Demokrat Haber

Kaynak: http://www.demokrathaber.net/internet...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0