Görüş Bildir
Haberler
ÖSYM Sınav Başvurusunda HES Kodu İstenecek mi? ÖSYM’den HES Kodu Açıklaması

ÖSYM Sınav Başvurusunda HES Kodu İstenecek mi? ÖSYM’den HES Kodu Açıklaması

Türkiye’de pandemi sebebiyle hayatımıza giren HES kodu uygulaması, birçok alanda kullanılıyordu. ÖSYM’nin düzenlediği sınavlarda da adaylardan HES kodu isteniyordu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada HES kodu uygulamasına son verildiğini duyurmuştu. ÖSYM’nin yapacağı sınavlar için başvuru yapacak adaylar, HES kodu istenip istenmeyeceğini araştırıyordu. ÖSYM’den HES kodu ile ilgili önemli bir açıklama geldi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

HES kodu uygulaması ile ilgili araştırmalar yapılıyor. Özellikle sınava katılacak adaylar, ÖSYM sınav başvurularında HES kodu sorunu yaşıyordu. ÖSYM, HES kodu uygulamasının sona erdiğini açıkladı.

HES Kodu Olmadan Başvuru Yapılacak

HES Kodu Olmadan Başvuru Yapılacak

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, sınav başvurularında HES kodu uygulaması için şunları söyledi;

Değerli adaylarımız, 

Sağlık Bakanlığının almış olduğu karar doğrultusunda sınav başvurularında zorunlu olan HES kodunun Aday İşlemleri Sisteminden (http://ais.osym.gov.tr ) kaldırılmasıyla ilgili gerekli güncelleme işlemlerini tamamlamak üzereyiz. 

Başvuru sistemlerimizin güncelleme çalışmaları gün içinde tamamlanacaktır. Artık sınav başvurularında HES kodu istenmeyecek ve adaylarımız sınav başvurularını HES kodu girmeden gerçekleştirebilecektir. 

Başvurularınızın hayırlı olmasını temenni eder, şimdiden başarılar dilerim.

Bu Haber de İlginizi Çekebilir

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın