Görüş Bildir
Haberler
Maske Nerelerde Zorunlu Olacak? İşte Maske Yasağı Olan Yerler...

Maske Nerelerde Zorunlu Olacak? İşte Maske Yasağı Olan Yerler...

CansinA
04.03.2022 - 21:51

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca maskelerin açık havada ve 'havalandırması yeterli olan yerlerde' maske takma zorunluluğunun kaldırıldığını açıklamıştı. Bu açıklamanın ardından vatandaşlar 'havalandırması yeterli olan' ibaresinde fikir ayrılıklarına düşmüş ve nerelerde zorunluluğun devam ettiği konusunda araştırmalar yapmaya başlamıştı. Bugün yayınlanan genelgede akıllardaki soru işaretlerinin kalkacağı açıklamalar yer alıyor. Peki, maske takmak nerelerde zorunlu? AVM'ler, okullar ve sinemalarda, şehirlerarası ve şehir içi ulaşım araçlarında maske takılması zorunlu mu? İşte detaylar...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca; PCR testi, HES kodu ve maske zorunluluğuna dair açıklamalar yaptı. Maske takma zorunluluğunun belirli yerlerde kaldırıldığını duyuran Koca'nın açıklamasının ardından kafası karışan vatandaşlar için konuya ilişkin genelge yayınlandı. Peki, maske takmak nerelerde zorunlu? AVM'ler, okullar ve sinemalarda, şehirlerarası ve şehir içi ulaşım araçlarında maske takılması zorunlu mu? Detaylar haberimizde...

Uygulamadan Kaldırılan Hükümler;

Uygulamadan Kaldırılan Hükümler;

1.1 İlgili Bakanlık Genelgelerimizde; maske kullanımı, HES kodu sorgulaması ve negatif PCR test sonucu ibrazı istenilmesine dair hükümlerin uygulanması 03.03.2022 tarihi itibariyle sonlandırılmıştır..

2.1 Bundan böyle açık alanlar ile sosyal mesafenin uygulanabildiği ve uygun havalandırma koşullarının bulunduğu kapalı yerlerde maske kullanma zorunluluğu uygulanmayacaktır..

Maske Kullanımının Zorunlu Olduğu Alanlar İse Şu Şekilde Belirtlildi;

Maske Kullanımının Zorunlu Olduğu Alanlar İse Şu Şekilde Belirtlildi;

2.2 Öte yandan yeni bir karar alınıncaya kadar; okul, hastane, sinema, tiyatro gibi kişiler arasında gerekli sosyal mesafenin sağlanamadığı kapalı yerler ile otobüs, minibüs, servis, tren, metro, vapur, uçak gibi her türlü toplu ulaşım araçlarında (şehirlerarası dahil) maske kullanım zorunluluğu uygulanmasına devam edilecektir..

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın