Görüş Bildir
Haberler
Oruç Reis İçin 10 Günlük Yeni NAVTEX İlan Edildi

Oruç Reis İçin 10 Günlük Yeni NAVTEX İlan Edildi

Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'nin çalışma yürüteceği alan için 22 Ekim'e kadar sürecek yeni NAVTEX (denizcilere duyuru) ilan edildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Antalya Limanı'na bakım ve ikmal için 1 ay önce demirleyen Oruç Reis, yeni NAVTEX yayımlanmasının ardından hareket etti. İlana göre, geminin görevi 12 Ekim'den 22 Ekim'e kadar sürecek.

Yunanistan tepki gösterdi

Yunanistan tepki gösterdi

Oruç Reis'in yeni bir Navtex yayımlanması, Yunanistan'ın tepkisine neden oldu. 

Geminin doğal gaz arama faaliyetleri yürütmesi için harekete geçirilmesini kınayan Yunan Dışişleri Bakanlığı, 'Bu, doğrudan bölgedeki barışı ve güvenliği tehdit eden bir adımdır' açıklamasını yaptı.

Oruç Reis'e 2 gemi daha eşlik ediyor

Oruç Reis'e 2 gemi daha eşlik ediyor

Oruç Reis sismik araştırma gemisi, Ataman ve Cengizhan isimli gemilerle birlikte Doğu Akdeniz'de sismik çalışmalarını yürütecek.

Oruç Reis sismik araştırma gemisi, kıta sahanlığı ve doğal kaynak aramaları başta olmak üzere her türlü jeolojik, jeofizik, hidrografik ve oşinografik araştırmaları gerçekleştirebiliyor.

Tam donanımlı ve çok amaçlı dünyadaki ender araştırma gemilerinden biri olan gemide, 2 ve 3 boyutlu sismik, gravite, manyetik olarak jeofizik araştırması yapılabiliyor. Gemi, 8 bin metre derinliğe kadar 3 boyutlu, 15 bin metre derinliğe kadar iki boyutlu sismik operasyonları gerçekleştirebiliyor.

AA ve DW Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın