Görüş Bildir
Haberler
Ortamlarda Muhabbete 'O İş Öyle Değil' Diyerek Dalmanızı Sağlayacak 11 Bilgi

Ortamlarda Muhabbete 'O İş Öyle Değil' Diyerek Dalmanızı Sağlayacak 11 Bilgi

Hayri Çokbilen
11.05.2015 - 15:32 Son Güncelleme: 11.05.2015 - 17:19

1. Antik Roma'da konuşulan dil Latince değildi.

1. Antik Roma'da konuşulan dil Latince değildi.

Herkesin aklına Latince gelse de aslında değil. Latince devletin resmi dili olmasına rağmen halk arasında konuşulan dil Yunanca'ydı. Günlük hayatta, alışveriş yaparken, evde sohbet ederken Latince asla kullanılmaz Yunanca tercih edilirdi. Latince sadece yazı diliydi ve hukuk, hitabet, yönetim gibi konularda kullanılırdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

2. Uçakla ilk uçan Wright kardeşler değildi.

Wright kardeşlerden tam 50 yıl önce 1853'te İngiliz aristokrat Sir George Cayley, adını bilmediğimiz arabacısını ürettiği ilk uçak prototipini kullanmak için ikna etti. Uçuştan sonra 'Ben atlı araba kullanmak için işe girdim, uçmak için değil' diyen adını bilmediğimiz kahraman istifasını vererek Sir George Cayley'nin yanından ayrıldı ve dünyaca ünlü bir kahraman olma fırsatını elleriyle tepti.

3. Afrika'nın en güney ucu Ümit Burnu değil.

3. Afrika'nın en güney ucu Ümit Burnu değil.

Kıtanın en güney ucu Ümit Burnu kadar ünlü olmayan Agulhas Burnu'dur. Ümit Burnu'nun şöhretinin nedeni denizciler için psikolojik olarak taşıdığı önemden ötürüdür. Ümit Burnu'na göre yaklaşım 150 km daha güneyde olan Agulhas Burnu, İğne Burnu olarak da bilinir. Ayrıca burası Hint ve Atlas okyanuslarının kesişme noktasıdır.

4. Dünyanın en agresif memelileri su aygırları değil.

4. Dünyanın en agresif memelileri su aygırları değil.

Scientific American dergisinin 2009 yılında verdiği bilgiye göre dünyanın en korkutucu memelisi bal porsuğudur. Asya ve Afrika kıtalırnda yaşayan bu hayvan Guinness Rekorlar Kitabı tarafından dünyanın en korkusuz hayvanı olarak da listelenmiştir.

5. Dünyanın en tuzlu suyu Lut Gölü'nde değil.

5. Dünyanın en tuzlu suyu Lut Gölü'nde değil.

Dünyanın doğal olarak oluşmuş en tuzlu suyu bilinenin aksine Lut Gölü'nde değil Antartika'nın kuzeydoğusunda yer alan Don Juan göletinde bulunmaktadır. Burası göl olarak bilinse de ortalama derinliği 15 cm olduğundan bir su birikintisinden fazla bir şey değildir. Buradaki suyun %40'ı tuz olduğundan hava sıcaklığı -50 derece olsa bile asla donmaz.

6. Fıtık olmamızın sebebi ağır kaldırmak değil.

Fıtık kelimesinin en bilindik kullanımı, karından dışarı fırlayan doku anlamındadır. Ağır bir şey taşımak buna asla neden olmaz. Ancak ağır bir şeyler taşıyarak karın kaslarını germek mevcut olan ve farkedilmemiş fıtığın daha belirgin hale gelmesine sebep olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

7. Bir bozuk paranın tura gelme ihtimali %50 değil.

Yüzde 50-50 gibi düşünülse de kesinlikle değildir. Bir paranın tura gelme ihtimali çeşitli koşullara göre değişir. Yüzde 50-50 olma ihtimali sadece paranın aynı başlangıç koşullarına ve kuvvete tabii olmasından var olur. Ayrıca size ufak bir sır verelim Stanford Üniversitesi'ndeki öğrencilerin yaptığı bilimsel deneyler sonucu para atılırken eğer tura yüzü yukarıya bakıyorsa tura gelme şansı ufak da olsa daha fazladır.

8. Futbol aslında İngiltere'de icat edilmedi.

İngilizler futbolu sahiplenmeden önce Çinliler yaklaşık 2000 yıldan fazla bir süredir futbol oynuyordu. Askeri bir idman olarak başlayan, daha sonra bütün Çin'de çok popüler hale gelen bu oyun deri bir topla oynanıyordu ve bambu direkleri arasına asılmış ipek çarşaflara açılan delikler kale olarak kullanılıyordu.

9. Dünyanın en çok içki içen canlısı insanlar değil.

Kütle endeksine bakıldığında en çok içki içen canlı Malezya'nın tüy kuyruklu sivri sincapçığıdır. Tüy kalem biçiminde ve sıçan büyüklüğünde olan bu hayvan, her gece 9 birim ( tek viski, beş büyük bardak bira ya da beş bardak 175 mm'lik şarap) alkol alır. Bu alkolü başlıca besini olan Bertram palmiyesinin çiçeklerinin nektarından sağlar ve geceleri ortalama 2 saat bunu içerek geçirir.

10. Denizanası sokmasında yaralı yere işemek tamamen yanlış.

Denizanası sokmasında sokulan yerin üstüne işemek kesinlikle yanlıştır. Bu şehir efsanesini uyguladığınız anda acıyı dindirmek yerine durumu daha da ağırlaştırabilirsiniz. Böyle durumlarda yapılacak en doğru şey bir doktora başvurmaktır.

11. Bir uçaktan kafanıza asla donmuş idrar kütlesi düşmez.

Uçaklar, tuvalet atıklarını asla havada boşaltmazlar. Bu atıklar muhafaza tanklarında biriktirilir ve güvenliği için her türlü önlem alınmıştır. Bu tanklar ancak uçak yere indiğinde boşaltılabilir çünkü tek erişim dışarıdandır. İstense bile uçak havadayken boşaltılamazlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Kaynak : İkinci Cahillikler Kitabı - John LLyod & John Mitchinson - Ntv Yayınları

İkinci galeri için tıklayınız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
1
0
0
0
0
0