Görüş Bildir
Haberler
Orta Yaşlı Çinli Kadınlar Genç Kalmanın Sırlarını Paylaştı!

Orta Yaşlı Çinli Kadınlar Genç Kalmanın Sırlarını Paylaştı!

Aysima
23.03.2019 - 11:18

Çin'de, güzel kadın demek sadece güzel ve hoş görünen kadın demek değildir. Antik Çin gelenekleri, vücut ve ruh birbirinden ayrılmaz birer ikilidir der ve görünüm sadece güzelliğin bir faktörüdür. Hobiler, ruhsal uyum ve kendine yeterlilik asıl önemli olan şeydir. Geleneklerin aksine 40 yaşlarındaki Çinli kadınlar gerçekten 20 yaşındalarmış gibi görünüyorlar. Bunu nasıl yaptıklarıysa merak konusu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Daha fazla su için.

Çinli kadınlar her zaman su içiyor ve yanlarında mutlaka su bulunduruyorlar. Çin'de, neredeyse bütün halka açık alanlarda su soğutucusu ve dağıtıcı araçlar bulunuyor.

2. Güneşte daha az kalın.

2. Güneşte daha az kalın.

Çinli kadınlar açık tene gerçekten önem veriyor. Geçmişte, beyaz ten yüksek statü anlamına geliyormuş. 21. yüzyıldaysa Çinli kadınlar, erken yaşlanmaktan korunmanın en iyi yolunun güneş kremi kullanmak olduğuna eminler.

3. Çay, diğer içeceklere çok iyi bir alternatif.

3. Çay, diğer içeceklere çok iyi bir alternatif.

Çinli kadınlar çok fazla sıvı tüketiyor ve çaysa onların en sevdikleri içecek. Uzmanlar, 'oolong' (kokulu çay), 'pu-erh' isimli bir çeşit çay, kırmızı çay, astragalus çiçek çayı veya yasemin çaylarının içilmesini öneriyor. Bu çayların sağlığınıza ve güzelliğinize büyük etkisi bulunuyor. Ayrıca çayınıza, şeker veya süt eklemeniz önerilmiyor.

4. Gününüzü planlayın.

media.giphy.com

Günlük programınızı uygulamanız Çin'de gerçekten çok önemli. Çin'de kadınlar, günlük ne yediklerine ve uyku saatlerine çok önem gösteriyor. Öğlen yemeğinden sonra, iş yerinde bile olsalar kestirmek için zaman bulmaya çalışıyorlar. Öğrencilerse genellikle uyumak için kütüphaneye gidiyor.

5. Yüksek kalorili tatlılardan uzak durmak her zaman daha iyidir.

Çin mutfağının, alıştığımız lezzetlerden farklı olduğunu herkes biliyor. Çin tatlılarıysa bir istisna değil, hatta birçoğu hiç şeker içermiyor. Diğer ülkelerin insanları, genellikle yemeklerinden hemen sonra tatlı yemeyi tercih ederken, Çinliler tatlıyı ayrı veya yemeklerinin ortasında yemeyi tercih ediyor. Örneğin, önce çorba, daha sonra tatlı, en son da salata yiyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Deniz yosunu, Çinli kadınların beslenme tarzlarının önemli bir bölümünü oluşturuyor.

6. Deniz yosunu, Çinli kadınların beslenme tarzlarının önemli bir bölümünü oluşturuyor.

Çin'deki kadınlar çokça yosun tüketiyorlar. Yosun tüketimi, bağışıklığı hızlandırıyor ve aşırı tuzu emiyor. Yosundaki lifler, daha uzun süre tok kalmanızı sağlıyor ve kilo vermek isteyenler çokça tercih ediyor. İçerisindeki vitaminler ve klorofil, genç görünmeye yardımcı oluyor ve kollajen seviyesini yüksek tutuyor. Yosun ayrıca, erken yaşlanma karşıtı protein bakımından da zengin.

7. Sakin kalın.

7. Sakin kalın.

Yüz ifadelerini minimumda tutarak ciltlerinin genç kalmasını sağlıyor Çinli kadınlar. Yüz kaslarınız ne kadar az çalışırsa, o kadar az kırışıklığınız oluyor. Sakin ve düşünceli yüz ifadenizi korursanız, botoks yaptırmanıza gerek de kalmayabiliyor.

8. Belirli makyaj ürünleri kullanın.

8. Belirli makyaj ürünleri kullanın.

Çinli kadınların yüz ve vücut bakım ürünleri her zaman, gençliği korumaya yarayan doğal bileşenlerden oluşuyor. Bu bakım ürünleri, yosun, ginseng, bitkisel özler, inci tozu ve doğal yağlarından oluşuyor. Doğal içerikler cildimizi daha yumuşak ve ipek gibi yapmaya yardımcı oluyor.

9. Ayakta bulunan masaj noktalarına mutlaka masaj yapın.

9. Ayakta bulunan masaj noktalarına mutlaka masaj yapın.

Çin'deki kadınlar, vücut bakımına fazlaca önem gösteriyor ve ayak akupunkturu yaşamlarının önemli bir parçası haline gelmiş. San Yin Jiao olarak bilinen kadınların güzellik noktalarına, günde birkaç defa masaj yapılıyor. Bu ikili noktalar, alt bacağın iç tarafında yer alıyor. Noktaları bulmak içinse, ayak bileğinizin en üst noktasını bulun, daha sonra bacağınızın üst tarafına doğru enine 4 parmak ölçün. Masaj şu şekilde yapılmalı; ellerinizi bacağınızın etrafına sarın, böylece baş parmaklarınız tam noktaların üzerine gelmiş olacak ve iki bacağınızın söylenen noktalarına 1 dakika boyunca masaj yapın.

10. Ruloları kullanarak her gün yüzünüze masaj yapın.

10. Ruloları kullanarak her gün yüzünüze masaj yapın.

Resimde gördüğünüz ruloları kullanmak, yüzsel kan dolaşımını düzeltiyor. Bu aparatı kullanarak akupunktur noktalarına masaj yapın. Ayrıca düz yeşim taşıyla masaj yapmaksa, yüz kaslarındaki stresi azaltıyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bonus: 1955 doğumlu olan Çinli oyuncu Lui Xiaoging, genç görünümüyle dikkat çekiyor.

Popüler Instagram bloggerı Liu Yelin de 50 yaşında.

Popüler Instagram bloggerı Liu Yelin de 50 yaşında.
www.instagram.com
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
182
84
48
15
8
4
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
duygu olur

Genç kalmalarının sırrı: genleri.

Pembe

hepsini ezberledim artik,olmuyor iste olmuyor.gununu makarnayla gecirince,ekmekle doymaya calisinca olmuyor maalesef

Aslı Efeoğlu

43 yaşındayım kimse inanmıyor 3 çocuk annesiyim aynı zmanda.Günde bir paket zıkkım içiyorum,kafein desen bolca.Stres ohooo.Bu iş beyinde bitiyor.Yaşlanmamaya... Devamını Gör