Görüş Bildir
Haberler
Orionid Meteor Yağmuru Nedir, Ne Zaman Olacak? Orionid Meteor Yağmuru Türkiye’de İzlenecek Mi?

Orionid Meteor Yağmuru Nedir, Ne Zaman Olacak? Orionid Meteor Yağmuru Türkiye’de İzlenecek Mi?

Gökyüzünü yakından takip eden vatandaşlar, meteor yağmurlarını öğrenmek istiyor. Halk arasında ‘yıldız kayması’ olarak da adlandırılan meteor yağmurları, yılın belirli zamanlarında adeta görsel bir şova dönüşüyor. Bu içinde gerçekleşen Orionid meteor yağmuru ile ilgili internette yapılan aramalar çoğalmış durumda. Orionid meteor yağmurunu kaçırmak isteyemeyen gökyüzü meraklıları, ‘Orionid meteor yağmuru’ ne zaman sorusuna cevap arıyor. İşte Orionid meteor yağmuru ile ilgili tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Orionid meteor yağmuru 4 Ekim itibariyle başladı ve 14 Kasım’a kadar devam edecek. Ancak Orionid meteor yağmurunun gökyüzünde en net olarak gözükeceği tarih farklı olacak.

ORIONID METEOR YAĞMURU NE ZAMAN?

‘Orion meteor yağmuru’ olarak da bilinen ve 4 Ekim’den itibaren az da olsa gözlemlenen meteor yağmuru, en net olacak 20 -21 Ekim'de izlenebilecek.

Orionid Meteor Yağmuru Türkiye’den İzlenecek mi?

Orionid Meteor Yağmuru Türkiye’den İzlenecek mi?

Orion meteor yağmuru, Türkiye’de de gözlemlenebilecek ancak şehir ışıklarından uzak, açık havada görülmesi daha mümkün olacak. Gece yarısından sonra 1 ila 4 arasında gözle daha rahat görülebilecek.

Orionid Meteor Yağmuru Nedir?

Orionid Meteor Yağmuru Nedir?

Orionid meteor yağmuru Avcı Takımyıldızı bölgesinde gerçekleşen, her yıl ekim ayında gözlemlenen, Halley kuyruklu yıldızı tarafından geriye kalan irili ufaklı toz parçacıklarından oluşan iki meteor yağmurundan biridir. Meteorlar saatte ortalama 240 bin km hızla yol alıyor ve bu hızla hareket eden meteorlar gökyüzünde birkaç saniyeden bir dakikaya kadar süren parıldamalar yaratıyor. En son 1986’da selamlaştığımız Halley, Güneş etrafındaki bir turunu 76 yılda tamamlıyor. Dünya’dan görülebileceği en yakın tarih ise 2061 yılı oluyor.

Gece 01.00 ila 04.00 saatleri arasında net bir şekilde görünebilir meteor yağmuru, maksimum yağışını 20 ve 22 ekim tarihleri arasında gerçekleştiriyor.

Orion (Avcı Takımyıldızı), gök ekvatoru yakınında bulunan ve bu sayede tüm dünyadan görülebilinen, oldukça parlak yıldızlardan oluşmuş, kolay bulunabilinen bir takımyıldızdır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın