Görüş Bildir
Haberler
Operasyon Sırasında Kafasına Taş Atılan Polis Memuru Şehit Oldu

Operasyon Sırasında Kafasına Taş Atılan Polis Memuru Şehit Oldu

48 yaşındaki polis memuru Zafer Mat, şüpheli bir kişiyi yakalama çalışmaları sırasında şüphelinin attığı taşın başına isabet etmesi sonrası yüksekten düşerek ağır yaralandı.  Hastaneye kaldırılan 2 çocuk babası Mat, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu. Şehit polisin cenazesi İstanbul'daki törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Yozgat'a uğurlandı.

Zafer Mat'ın kafasına cisim atarak ölümüne yol açan zanlı ise adliyeye sevk edildi.

Olay, geçtiğimiz gün Fatih Ayvansaray Mahallesi Ahmet Rifai Sokak'ta gece saat 02.30 sıralarında meydana geldi. 

Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Güvenlik Büro Amirliği'nde görevli polis memuru Zafer Mat ve beraberindeki polisler bir şahsı yakalamak için bir binanın önünde beklemeye başladı. 

Bu sırada aranan şahıs tarafından polis memuru Zafer Mat'a doğru bir cisim atıldı. Atılan cismin başına isabet etmesi sonucunda Zafer Mat merdivenlerden yere düşerek ağır yaralandı. 

Hastaneye kaldırılan polis memuru tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

16 ayrı suçtan kaydı olduğu ortaya çıktı

16 ayrı suçtan kaydı olduğu ortaya çıktı

Zanlı Burhan B’nin 'hırsızlık', 'cinsel istismar', 'kasten yaralama', 'mala zarar verme' ve 'kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' olmak üzere 16 ayrı suçtan kaydı olduğu ortaya çıktı. 

Zanlı, Gayrettepe Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Şehit polisin cenazesi törenle memleketine uğurlandı

Şehit polisin cenazesi törenle memleketine uğurlandı

Zafer Mat için bugün İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünde tören düzenlendi. 

Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, meslektaşlarının omzunda taşınarak törenin yapılacağı alana getirildi. 

Törene, İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, İstanbul Vali Yardımcısı Mehmet Ali Özyiğit, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Levent Ergün, İl Jandarma Komutanı Yusuf Kenan Topçu, Sahil Güvenlik Komutanı Kıdemli Albay Tayfun Paşaoğlu, İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, şehidin eşi Fatma Mat, kızı Zehra Mat ve şehidin mesai arkadaşları katıldı. 

Törende, Mat'ın özgeçmişinin okunmasının ardından konuşan İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, 'Şehidimizin değerli ailesi, bugün acınızı azaltmanın mümkün olmadığını çok iyi biliyorum. Bizlerde bir meslektaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Teşkilat olarak hepimiz yanınızdayız. Şehitlik mertebesine ulaşan aziz şehidimizi hiç unutmayacağız' dedi. 

Törende şehit polisin eşi Fatma Mat ve kızı Zehra Mat gözyaşı döktü. Acılı aileyi İstanbul Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya teselli etmeye çalıştı.

Törenin ardından Şehit Zafer Mat'ın cenazesi toprağa verilmek üzere memleketi Yozgat'a uğurlandı.

ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
be happy

16 suç kaydı varmış. Hırsızlık cinsel istismar darp ne ararsan var. Ne bekliyordunuz.Suçsuz bir polisin şehit olmasını mı!?

Orçun

Eylemde taş atan eylemciye biber gazı sıkan polis için orantısız şiddet diye yırtınanlar bu şehidi görüp, kızının, eşinin nasıl perişan olduğunu görüp biraz ... Devamını Gör

Trabzonnn

Şehit değil Allah yolunda Cihat ederken İslam adına ölmedi.