Görüş Bildir
Haberler
Online Oyun Dünyasının Yeni Yıldızı Valorant'ın Karakterleri ve Özelliklerini Anlatıyoruz

Online Oyun Dünyasının Yeni Yıldızı Valorant'ın Karakterleri ve Özelliklerini Anlatıyoruz

Penny
04.06.2020 - 16:15

Riot Games'in ilk olarak Ekim 2019'da Project A kod adıyla açıkladığı ve kısa süre önce piyasaya çıkan oyunu Valorant oldukça sevildi.

Oyundan daha önce de bahsetmiştik;

İçeriğin Devamı Aşağıda

Oyunda 11 karakter bulunuyor.

Oyunda 11 karakter bulunuyor.

Bu karakterlerin hepsinin farklı özellikleri ve güçleri var. Oyuna girerken bu özellikleri bilmek önemli. İşte oyundaki karakterler ve özellikleri.

Breach

Breach

Öncü rolündedir. Düşmanı özel yeteceği sayesinde kolayca uzaklaştırır. Rakipleri sersemletir, görme yeteneklerini engelleyerek hareketlerini kısıtlar. Ekibi tamamlayan bir karakterdir. Mutlaka takımla birlikte hareket etmelidir. Duvarlardan geçebilir. Bir duvar yüzeyine ateş edip sarsıntı yaratabilir. Bu, o alandaki düşmanlara büyük bir hasar verir. Kör eden bir atış yapabilir. Bu sayede duvarın arkasında gizlenen düşmanları etkisiz hale getirir. Kuvvetli bir yer sarsıntısı ve rakipleri etkisiz hale getiren büyük bir deprem yaratabilir.

Brimstone

Brimstone

Kontrol Uzmanı rolündedir. Rakibe büyük hasar veren yakıcı bir el bombası atar. Duman bulutu fırlatır ve düşmanın görüşünü kısıtlar. Kuvvet işareti yerleştirir ve bu oluşan çembere girdiğinizde ateş hızınız artar. Haritada hedeflenen bölgeye yüksek hasar veren uydu saldırısı yapar.

Cypher

Cypher

Gözcü rolündedir. Görüşü kısıtlayan ve yavaşlatan siber kafes atar. Gizli kamera yerleştirir. İğnesi düşmana geldiğinde düşmanın konumu görülür. Bubi tuzağı kurar, düşman bu tuzağın üzerinden geçtiğinde konumu açığa çıkar ve bir süre sonra sersemler. Ölen bir düşmanı kullanıp tüm düşmanların yerini tespit eder.

Jett

Jett

Öncü rolündedir. Bu karakter oldukça güçlü bir şekilde havaya sıçrar, anında yer değiştirebilir. Görüşü kısıtlayan sis bulutu atar. 5 adet bıçağı vardır. Bunların hepsini aynı anda ya da tek tek kullanabilir. Bu bıçaklarla rakibi tek vuruşta öldürebilir. Bıçağı rakibin kafasına isabet ettirirseniz bıçak yenilenir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Omen

Omen

Kontrol Uzmanı rolündedir. Haritada istediği yere ışınlanır. Düşmanlarını beklemediği bir anda kör eder. Belirsiz bir gölgeye dönüşen ruhani bir küre fırlatır. Gizli Adım özelliği ile rakip görmeden hareket edebilir.

Phoenix

Phoenix

Düellocu rolündedir. Patlayıcı çanta ve parça tesirli bomba fırlatır. Kısa sürede yada zemine çarptıktan sonra patlayan bir ateş topu fırlatır. Ateş topu rakibe hasar verir aynı zamanda Phoenix’i iyileştirir. İçinden geçenlerin görüşünü kısıtlayan ve onlara hasar veren ateşten bir duvar açar. Konumunu işaretler ve bu sırada ölürse, oluşturduğu klonu sayesinde bu yerden yeniden doğar.

Raze

Raze

Düellocu rolündedir. Patlayıcı çanta ile rakibe hasar verebilir aynı zamanda yükseğe sıçrayabilir. Parça tesirli bomba fırlatır, bu bomba patladıktan sonra birkaç küçük parçaya bölünüp tekrar patlar. Ulti yeteneği sayesinde yüksek hasar veren roketatar kullanır.

Reyna

Reyna

Bu karakterin öldürdüğü rakiplerinin arkalarında ruh küreleri kalır. Reyna bu küreler ile kendini iyileştirebilir, hasarlardan kendini koruyabilir ve görünmez olabilir. Ultisi sayesinde silahları kuşanma, doldurma ve ateşleme hızı artar ve rakiplerine karşı avantaj sağlar. Havada asılı kalan mor bir göz fırlatır, bu göze bakan düşmanların görüşleri kısıtlanır. İmparatoriçe gücü ile silahları kuşanma, doldurma ve ateşleme hızı artar.

Sage

Sage

Gözcü rolündedir.  Zemine çarptığında rakipleri yavaşlatan ve yürürken fazla ses çıkarmalarına sebep olan radyanit bir küre fırlatır. Büyük bir duvar oluşturur. Takım arkadaşlarını iyileştirebilir ya da yeniden canlandırabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sova

Sova

Öncü rolündedir. Drone kullanır. Bu drone ile keşif oku atabilir. Drone ile ok attığı oyuncular açığa çıkar. Yakınındaki düşmanları da attığı ok ile ortaya çıkarabilir. Harita boyunca ilerleyebilen 3 enerji oku vardır. Bu oklarla vurduğu oyuncular ağır hasar alır.

Viper

Viper

Zehir ustasıdır. Zehir kalkanı ve geniş bir alana yayılan zehir bulutu oluşturabilir. Oluşturduğu zehir bulutu ile, bulutun etki alanına giren düşmanları görür. Bu bulut, Viper içinde bulunduğu sürece varolur. Bir zehir bombasını yere çarpıp patlatır. Bu patlamadan etkilenen rakipler hasar alır ve görüşleri kısıtlanır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
3
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gökçe atahan

Amerika'da Covid-19 sürecinde Bilgisayar oyunlari Tavan yaptı araştırmalara göre oyun şirketleri Yıllık Kazançlarını 8e katladı bu süreçte