Görüş Bildir
Haberler
Onların Senesi Oldu! Başarılarıyla 2022 Yılına Damga Vuran Sporcular

Onların Senesi Oldu! Başarılarıyla 2022 Yılına Damga Vuran Sporcular

Soner Çağlayan
30.12.2022 - 16:21 Son Güncelleme: 31.12.2022 - 00:24

2022 yılında, bazı genç yetenekli sporcular performanslarındaki büyük çıkışla geleceğin en önemli yıldız adayları arasına gireceğini kanıtlarken, bazı yıldız isimler ise kariyerlerinin zirvesine ulaştı. Futbolda, Lionel Messi ile Kylian Mbappe, teniste Carlos Alcaraz, Iga Swiatek ve Ons Jabeur, Formula 1'de ise Max Verstappen, üstün performanslarıyla sporseverleri 2022'de heyecanlandıran isimler arasında başı çekti.

Kaynak: NTVSpor

İçeriğin Devamı Aşağıda

2022 yılı elde ettikleri başarılarla kariyerlerinde büyük çıkışa imza atan bazı sporcuların yılı oldu.

2022 yılı elde ettikleri başarılarla kariyerlerinde büyük çıkışa imza atan bazı sporcuların yılı oldu.

Fotoğraf: Juan Medina / Reuters

Üstün performanslarıyla sporseverleri 2022'de heyecanlandıran isimleri sıraladık 👇🏻

Üstün performanslarıyla sporseverleri 2022'de heyecanlandıran isimleri sıraladık 👇🏻

1. Kylian Mbappé

1. Kylian Mbappé

Mbappe bu sezon önemli başarılara imza attı. Katar'daki turnuvada fırtına gibi esen yıldız futbolcu, 3'ü finalde olmak üzere 8 gol atarak gol krallığı yarışını zirvede tamamladı. PSG formasıyla ligde 12 golle krallık yarışını önde götüren Mbappe, Şampiyonlar Ligi'nde de gol krallığını Salah ile paylaşıyor.

2. Carlos Alcaraz

2. Carlos Alcaraz

Teniste, erkeklerde İspanyol Carlos Alcaraz sporseverlerin hayranlığını kazandı. Sezonu dünya sıralamasının zirvesinde tamamlayan Alcaraz, sezonu 5 kupayla tamamladı. Bu sezon katıldığı turnuvalardan 10 milyon doların üzerine para ödülü kazanan Alcaraz, Rio Açık, Miami Açık (ATP 1000 turnuvası) ve Barcelona Açık, Madrid Açık ve ABD Açık'ta kupaya uzanarak dünya sıralamasında ilk 10'a giren en genç tenisçi rekorunda selefi Rafael Nadal'a ortak oldu. Yıla dünya sıralamasının 32. basamağında başlayan Alcaraz, eylül ayından bu yana zirvede yer almaya devam ediyor. 19 yaşındaki tenisçi ATP sıralamasında zirveye çıkan en genç tenisçi rekorunu da elinde tutuyor.

3. Iga Świątek

3. Iga Świątek

Swiatek'in üstün performansı sezona damga vuran olaylardan oldu. Katar Açık, Indian Wells ve Miami Açık'ta kupaya uzanan Polonyalı raket, üst üste 3 WTA 1000 turnuvası kazanan ilk tenisçi rekoruyla sezona başladı. Stuttgart Açık ve sezonun ikinci grand slam turnuvası Fransa Açık'ta kortu domine etti. Bu süreçte 37 maç üst üste kazanan Swiatek, Serena Williams'ın 34, ablası Venus'un 35 maçlık serilerini geride bıraktı. Swiatek, sezonun ikinci grand slam zaferini ise ABD Açık'ta yaşadı. Roma Açık ve San Diego Açık zaferleriyle sezonu 8 kupa ve 67 galibiyetle tamamlayan Iga, WTA tarafından yılın en iyi tenisçisi ödülün de sahibi oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

4. Ons Jabeur

4. Ons Jabeur

Tek kadınlar tenisinde sezonun ikinci büyük çıkışını ise Tunuslu Ons Jabeur yaşadı. ABD Açık ve Wimbledon'da finale kadar yükselen Jabeur, sezonun önemli turnuvalarından Madrid Açık ve Almanya Açık'ta ise kupaya uzandı. Dünya sıralamasında 10'uncu basamaktan ikinciliğe kadar yükselen 28 yaşındaki tenisçi, grand slamlerde final oynayan, WTA 1000 turnuvası kazanan ve sıralamada en yükseğe çıkan ilk Afrikalı ve Arap tenisçi olarak tarihe geçti.

5. Max Verstappen

5. Max Verstappen

2022 sezonunda toplam 15 yarış kazanan ve art arda 5 galibiyet alan Hollandalı pilot, sezonun tamamlanmasına 4 yarış kala Japonya Grand Prix'sindeki zaferi ile üst üste ikinci kez 'Formula 1 Dünya Şampiyonu' unvanını aldı. Verstappen, F1'de bir sezonda en çok yarış kazanan ve en çok puan toplayan (454) sürücü rekorlarını da kırarak otomobil sporları tarihine geçti.

6. Lionel Messi

6. Lionel Messi

Kulüp kariyerinde kazanılacak tüm kupaları defalarca kazanan Lionel Messi için Milli Takım kariyeri o kadar da parlak değildi. Kaybedilen finaller ve kupa kazanamama baskısı Messi için yıpratıcı oluyordu. Önce Copa América sonra Finalissima zaferleri bu baskıyı azaltsa da en önemli hedef hep Dünya Kupası'ydı Messi için. Ve nihayetinde müthiş bir finalin ardından Fransa'yı deviren Arjantin ve Messi, Dünya Kupası zaferi yaşadı. Turnuvayı 7 gol, 3 asistle tamamlayan Messi ise tabii ki 'en iyi oyuncu' seçildi. Ayrıca Messi, 2022 yılında gole en çok katkı veren futbolcu da oldu.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir; 👇🏻

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın