Görüş Bildir
Haberler
Önemsiz Olduğu Düşünülen Ancak Bir Kişinin Psikolojisi ve Kişiliği Hakkında Bilgi Verebilecek Davranışlar

Önemsiz Olduğu Düşünülen Ancak Bir Kişinin Psikolojisi ve Kişiliği Hakkında Bilgi Verebilecek Davranışlar

İlayda
10.07.2021 - 10:00

Etrafımızda meydana gelen ve birçok bilgi veren minik davranışları ve olayları gözden kaçırıyoruz. Aslında etrafınızda olan minik detaylara dikkat ederek br insan hakkında oldukça fazla bilgi sahibi olabileceğinizi biliyor muydunuz? Biz de  etrafınızdaki insanlarda deneyip sonucunu görebileceğiniz psikolojik hilelerin olduğu bu içeriği hazırladık.

Kaynak: https://www.quora.com/What-are-the-re...
İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Restorant, banka veya mağazalarda çalışan insanlara davranış biçimi

1. Restorant, banka veya mağazalarda çalışan insanlara davranış biçimi

Aslında, genel olarak insanlara davranış biçimleri için mükemmel bir örnek çünkü bir servis personeliyle uğraşırken, insanlar nihai güç konumundadırlar. 'Müşteri her zaman haklıdır' diye sizinle karşı fikirde olamazlar ve size olabildiğince iyi davranmaya teşvik edilirler. Bu insanlara kötü davranıp, ancak kendi seviyenizde veya üzerinizde olduğunu düşündüğünüz insanlara çok daha iyi davranırsanız bu dürüstlük, empati ve hatta öz saygınızın düşük olduğunu gösterir.

2. Etrafındaki kişilere göre farklı davranmak

Etrafınızdaki insanlara göre farklı şekillerde davranmanız insanların size olan güvenini azaltır. Her insana aynı şekilde davranmayı ihmal etmeyin çünkü tüm insanlar, meslekleri veya hayattaki kaderleri ne olursa olsun doğuştan değerlidir. Ayrıca akıllı insanlar, birinin gerçekte ne tür bir değere sahip olduğunu asla bilemeyeceğinizi bilir. İnsanların davranış ve davranış tarzlarındaki bu farklılıklar inceliklidir, ancak onları yakalarsanız, muhatap olduğunuz kişi hakkında çok şey söylerler.

3. Görgü kurallarına uymak

3. Görgü kurallarına uymak

Normal seviyede bir nezakete sahip olan bir kişi sık sık 'lütfen' ve 'teşekkür ederim' diyen biri sosyal olarak zekidir çünkü bazı insanların şaşırtıcı bir şekilde görgü kurallarına uyma gibi bir eğilimleri yoktur. Bu, ayrıca sizi öne çıkarabilecek ve hayatta uzun bir yol kat ettirecek kadar basit bir eylemdir.

4. Yürüyüş şekli

Dikkat ederseniz, yürüyüşlerinin farklı yönlerini gözlemleyerek bir kişi hakkında çok şey söyleyebilirsiniz. Dik mi duruyorlar yoksa omuzları kambur mu? Adımlarında biraz cesaretle hızlı mı yürüyorlar yoksa ayaklarını mı sürüklüyorlar? The Art of Charm'da verilen bir tavsiyeye göre iyi bir imaj yaratmak için bir odaya girmek üzereyken, dik durun, ayağa kalkın ve odaya güvenle yürümeye hazırlanın.

5. Sosyal baskıya verilen tepki

5. Sosyal baskıya verilen tepki

Sosyal baskı derken, biraz sürtüşmeye neden olan herhangi bir küçük durumu kastediyoruz. Küçük bir örnek. 'Bir keresinde yemek almak için sıradaydım ve önümdeki sipariş edeceği yemeğinde ayrıca bir malzeme olmasını istedi. Çalışan onu duymadı. Yanındaki arkadaşı ona, “tekrar söylesene” der gibi baktı. Ama yapmadı. Neden? Bu küçük sorun nedeniyle, kaba olmayarak iddialı bir şekilde sesini yükseltmesi ve söylediğini tekrar etmesi gerekiyordu. Böyle durumlar, küçük olsa da, birinin tüm yaşamı boyunca nasıl geçtiğinin bir özeti olabilir. İstediklerini elde etmek için sosyal olarak biraz rahatsız olmaya istekliler mi yoksa hiçbir şekilde istemiyorlar mı?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kişinin el sıkışma şekli

Yumuşak ve sert olmayan bir şekilde elinizi sıkıyorlarsa bu muhtemelen itaatkar veya itici oldukları anlamına gelir. Çok sert ve sıkı şekilde selamlaşıyorlarsa daha otoriter tipte insanlardır. Bir kişinin sizinle ne kadar süre el sıkıştığına dikkat etmeyi unutmayın. Çok kısa ise bu bir tür çatışmayı gösterebilir. Karşınızdaki kişi sizinle derin bir bağ kurmak istemiyor olabilir ama aynı zamanda fazla zamanları olmadığı anlamına da gelebilir.

7. Sorumlulukları ve yaşanan zorlukları tarif etme biçimi

Sorumlulukları veya yaşanan zorlukları nasıl tarif ettiklerine dikkat ederek kişi hakkında çok şey öğrenebilirsiniz. Verebileceğimiz ünlü örnek 'yapmak zorunda olmak' ve ' sorumluluğu yerine getirmek' ikilisi olabilir. İşin teknik yönleri üzerinde çalışmak zorunda mı? Yoksa işin büyümesine yardımcı olacak değerli teknik beceriler mi öğreniyor? İnsanların özellikle zorluklar ve engeller hakkında konuştuğunu duyduğunuzda, hayata bir mağduriyet merceğinden bakıp bakmadıklarını anlayacaksınız. Amaç, şikayet etmeye değer hiçbir sorunu veya durumu olmayan mükemmel bir insan olmak değil, yaşamınızdaki bu zorlukları nasıl algıladığınız ve bunlarla ilgili nasıl konuştuğunuzdur.

8. Çocukların ve kedi, köpek gibi hayvanların kişiye olan tepkisi

8. Çocukların ve kedi, köpek gibi hayvanların kişiye olan tepkisi

Bu biraz tartışılır olsa da çocuklar ve köpekler insanlar hakkında altı duyuya sahip olduğu söyleniyor. Köpekler aslında duyguların kokusunu alabilir ve çocuklar ne kadar küçük olurlarsa, söylediğiniz şeylere veya karşılaşmaya çalışma şeklinize karşı yüz ifadelerinize ve kendinizi taşıma şeklinize o kadar çok dikkat ederler.

9. Dedikodu yapıp insanların arkasından kötü konuşmak

Diğer insanlar hakkında kötü konuşup konuşmadıklarına veya dedikodu yaptıklarına dikkat edin. Eğer yapıyorlarsa bu tür insanlara asla güvenemezsiniz. Etrafta olmadığınızda muhtemelen bunu size de yapacaklardır.

10. Reddedilince verilen tepki

10. Reddedilince verilen tepki

Her türlü reddedilmeye nasıl nasıl tepki verdiklerine dikkat edin. Hayır kelimesini duyup öfkeleniyorlar ve kendilerini diğerlerinden daha önemli mi görüyorlar yoksa her şeye sahip olamayacaklarını ve herkesi memnun edemeyeceklerini mi kabul ediyorlar?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Karar alma şekli ve süreci

11. Karar alma şekli ve süreci

Kararlarının başkalarını nasıl etkileyeceğini mi yoksa yalnızca nasıl etkileneceklerini mi düşündüklerine dikkat edin. Bu aynı zamanda bir kişinin nasıl düşündüğü hakkında da çok şey söyleyebilir. Mesela daha empatik şekilde mi karar veriyorlar veya karar verirken başkalarını dikkate alıyorlar mı? Bu şekilde insanların bencil olup olmadığını ve başkalarının ne düşündüğünü gerçekten umursayıp umursamadığını öğrenebilirsiniz.

12. Duygu değişimleri ve bu duygu değişimlerinin sıklığı

Ne sıklıkta sinirlendiklerine veya duygularını büyük ölçüde değiştirdiklerine dikkat edin. Bu, kişinin duygusal olarak istikrarlı olup olmadığı ve onlarla nasıl başa çıkmanız gerektiğini hakkında size çok şey söyleyecektir.

13. Sevdikleri veya başka biriyle tartışma şekli

13. Sevdikleri veya başka biriyle tartışma şekli

Başkalarıyla, özellikle de sevdikleriyle nasıl tartıştıklarına dikkat edin. İyi insanlar sorunları çözmek için savaşırlar, başkalarını kötü veya hatalı olan taraf gibi hissettirmek için değil.

14. Duyulan her şeyi eleştirmek veya yorumlamak

14. Duyulan her şeyi eleştirmek veya yorumlamak

Birinin söylediği veya yaptığı her küçük şeyi eleştiren ve yorumlayan insanlar çok dar görüşlü ve hiçbir şekilde kendiniz hakkında bir şey paylaşmak istemeyeceğiniz türden insanlardır. Sizi her durumda yargılamanın ve kendinizi kötü hissettirmenin bir yolunu bulacaklardır.

15. Konuşurken takınılan yüz ifadeleri ve tavırlar

Eğer güler yüzlü ve samimi ifadeli insanlarla kendinizi daha rahat ve mutlu hissedersiniz. Bunu yapan çoğu kişi neşeli bir kişiliğe sahip, hayatındaki insanlara karşı asla acımasız olamayan, 'memnuniyet ve mutluluğa' önem veren ve önemseyen kişilerdir. Duyguları tek yönlüdür ve dostluk ve aile sevgisine özellikle değer verirler. İlişkileri iyidir ve huzurlu bir hayatı seviyorlardır.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir 👇

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
58
23
15
6
5
5
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın