Görüş Bildir
Haberler
Omicron Varyantının Belirtileri Neler? En Belirgin Semptomları Neler? Omicron Belirtileri Kaç Günde Geçer?

Omicron Varyantının Belirtileri Neler? En Belirgin Semptomları Neler? Omicron Belirtileri Kaç Günde Geçer?

CansinA
07.02.2022 - 11:28

Covid-19 salgınında virüsün sürekli genetik değişimler ve mutasyona uğramasıyla bitmesini beklediğimiz dönemlerde yeni varyantlarla karşımıza çıkıyor. Şimdilerde ülkemizde en sık karşılaştığımız ve en bulaşıcı varyant sayılan Omicron ile başa çıkmaya çalışılıyor. Peki ya Omicron varyantının belirtileri neler? Hangi semptomları gösteriyor? Farklı belirtileri var mı? Detaylar haberimizde...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Koronavirüs mutasyona uğradıkça yeni varyantlar dünyanın bütün ülkelerine yayılmaya devam ediyor. Diğer varyantlardan çok daha bulaşıcı olan Omicron varyantının belirtileri de diğer varyantlara göre farklılık gösteriyor. Omicron varyantının belirtileri nelerdir? Hangi semptomları gösteriyor? Ağır geçirilen bir varyant mı? Merak edilen soruların yanıtı ve detaylar haberimizde...

Omicron Varyantı Belirtileri

Omicron Varyantı Belirtileri

Kişiden kişiye göre semptomlar değişiklik gösterse de en yaygın ve dünya genelinde kabul edilen belirtileri şunlar;  

En sık görülen belirtiler; Hapşırık, öksürük, boğaz ağrısı, burun akıntısı, halsizlik, baş ağrısı,  eklem ağrısı,  nefes darlığı.   

Daha nadir görülen belirtiler; Yüksek ateş,  tat ve koku kaybı

Bulaş Riski Ne Zaman Daha Fazla?

Bulaş Riski Ne Zaman Daha Fazla?

Bilim Kurulu Üyesi, Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Bölümü'nden Prof. Dr. Pınar Okyay, bugünlerde Türkiye'de üst solunum yolu rahatsızlığı ile doktora giden kişilerin iki gruba ayrıldığını belirtiyor: Omicron ve Grip.  Prof. Okyay, 'Omicron erken dönemde daha yoğun bir bulaş yapıyor. Test sonuçları gelinene kadar başkalarıyla temas edilmemesi çok önemli, özellikle ilk iki günde çok yaygın bir bulaş riski var' diyor.

Omicron Varyantı Kuluçkası Kaç Gün?

Omicron Varyantı Kuluçkası Kaç Gün?

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan 'Şu anki bilgilerimize göre, Omicron'da kuluçka süresi daha kısa gibi görünüyor. Orijinal Vuhan varyantında bu süre 5 günken, Delta varyantında 4 gün, Omicron'da ise 3 gün gibi görünüyor. Çok kısa sürede hastalık ortaya çıkarıyor. Ama vatandaşlar, 'bir temasım oldu, üzerinden 5 gün geçti, hasta olmayabilirim' diye düşünmemeli' dedi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın