Görüş Bildir
Haberler
Omicron Varyantı'nın Gizemli Belirtisi Ortaya Çıktı! Sadece Geceleri Görülüyor...

Omicron Varyantı'nın Gizemli Belirtisi Ortaya Çıktı! Sadece Geceleri Görülüyor...

Müge Kakşi
19.12.2021 - 21:22

Bir yılı aşkın süredir tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs korku saçmaya devam ediyor. Ülkelerin aldığı tedbirler, kısıtlamalar ve sonrasında aşının bulunmasıyla zaman zaman salgının seyri hafiflesede virüs mutasyona uğramaya devam ediyor. Koronavirüsün yeni mutasyonunun adının Omicron olduğu geçtiğimiz haftalarda açıklanmıştı. Yeni mutasyonun gizemli belirtileri de ortaya çıktı. İşte Omıcron'un belirtileri...

İçeriğin Devamı Aşağıda

Omıcron'da Yeni Belirti

Omıcron'da Yeni Belirti

İlk olarak 2019'un son günlerinde Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve buradan dünyaya yayılan koronavirüste (Kovid-19) korkulan oldu, virüs bir kez daha mutasyon geçirdi.

Dünya haftalardır tabiri caizse Omicron varyantı ile yatıp kalkıyor... Güney Afrika'da ortaya çıkan ve buradan diğer ülkelere yayılan Omicron varyantı kısa sürede dünyanın alarma geçmesine neden olmuş durumda.

Kısa sürede dünyanın bir numaralı gündemi haline gelen varyant ile ilgili bilim insanlarının zamana karşı yarışı sürerken İngiliz basınını Omicron'un 'gizemli' semptomunu açıkladı.

Gece Terlemesi Yapıyor

Gece Terlemesi Yapıyor

Kovid-19 semptomları başlangıçta kuru, sürekli öksürük, yüksek sıcaklık ve tat veya koku alma duyusu kaybını içeriyordu. Ancak Omicron'un semptomlarının tamamen farklı olduğu ortaya çıktı.

İngiliz Daily Star gazetesinde yer alan habere göre, Omicron'un ilk ortaya çıktığı Güney Afrika'daki doktorlar, hastaların gece terlemesi semptomları bildirdiğini söylediler.

Omicron ile enfekte olan hastalar bunun dışında burun akıntısı, baş ağrısı, yorgunluk, vücut ağrıları gibi semptomlardan şikayetçi.

En Çok Gençler Etkileniyor

En Çok Gençler Etkileniyor

Güney Afrika Sağlık Bakanlığı'nın Danışma Komitesi'nde yer alan Dr Coetzee, önceki dalgalarda olduğu gibi Omicron'da da önce gençlerin hastalandığını söylüyor.

Doktorun şimdiye kadarki deneyimi, varyantın 40 veya daha genç olan insanları etkilemesiydi. Güney Afrika sağlık bakanı Dr Joe Phaahla, aşı oranları nispeten düşük olduğu için gençlerin Omicron'dan en çok etkilenen grup olduğunu belirtti.

Sebebi Henüz Belirsiz

Sebebi Henüz Belirsiz

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), Omicron koronavirüs varyantının 89 ülkede rapor edildiğini ve bulaş olan bölgelerde vaka sayısının 3 gün içinde ikiye katlandığını söyledi.

DSÖ'den yapılan açıklamada, Omicron'un yüksek düzeyde bağışıklığa sahip ülkelerde hızla yayıldığını, ancak bunun virüsün bağışıklıktan kaçma yeteneğinden mi, yüksek bulaşıcılığından mı yoksa her ikisinin bir kombinasyonundan mı kaynaklandığının henüz belirsiz olduğunu söyledi.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
5
3
2
2
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın