Görüş Bildir
Haberler
Ölüm Orucundaki Avukat Ebru Timtik Hayatını Kaybetti

Ölüm Orucundaki Avukat Ebru Timtik Hayatını Kaybetti

238 gündür Avukat Aytaç Ünsal ile birlikte adil yargılanma talebi için ölüm orucunda olan Avukat Ebru Timtik yaşamını yitirdi.

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucuna başlayan Avukat Ebru Timtik'in hayatını kaybettiği öğrenildi. Halkın Hukuk Bürosu'ndan yapılan açıklamada, 'Adil yargılanma talebiyle 238 gündür ölüm orucunda olan büro avukatımız Ebru Timtik şehit düştü! Tüm meslektaşlarımızı ve halkımızı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Hastanesi önüne çağırıyoruz' denildi.

Ne olmuştu?

Ne olmuştu?

Timtik, 20 Mart 2019’da 'silahlı terör örgütü üyesi olmak' suçundan 13 yıl altı ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Timtik 3 Şubat’ta açlık grevine başlamış, 5 Nisan’dan itibaren de bunu ölüm orucuna çevirmişti. Adli Tıp Kurumu, ölüm orucundaki avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal'ın cezaevinde kalmalarının uygun olmadığına dair rapor vermişti.

Ebru Timtik'in yaşamını yitirmesinin ardından sosyal medyadan paylaşılan mesajlardan bazıları şöyle 👇

Ebru Timtik'in yaşamını yitirmesinin ardından sosyal medyadan paylaşılan mesajlardan bazıları şöyle 👇
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
ventolin

Dhkp-c üyesi oldukları için ceza aldılar ve tanık ifadesiyle tutuklandılar. Kendileri öyle olmadıklarını ve adil yargılanma talep ettikleri için ölüm orucuna... Devamını Gör

Zeynep Güvenç

Bu insanların istediği gizli tanık ile yargılanmamaktı. Ne kadar eminsiniz terörist olduklarına.

Deren

Bayılıyorum şöyle kimseyi uğraştırmadan kendi kendini yeryüzünden silen parazitlere ya hayatta yaptığınız en doğru şey olduğuna yemin edebilirim. Ayrıca şehi... Devamını Gör

dieseOcho

Onedio editörlerine göre şehit. Haber başlıklarından desteklediklerini anlamayan akıl yoksunudur.

saisensaku

heh şöyle. kendi kendinizi itlaf edin Türk askerini polisini uğraştırmayın. Türk'lüğünden utanan kansızlar da yallah kuzey ırak a.