Görüş Bildir
Haberler
Ölmeden Önce Okunması Gereken Kitapların Başında Gelen Mülksüzler'den 15 Alıntı

Ölmeden Önce Okunması Gereken Kitapların Başında Gelen Mülksüzler'den 15 Alıntı

Ursula K. Le Guin, Mülksüzler kitabı için 'ikircikli dünya' tabirini kullanır. Kitapta iki dünya geçmektedir; biri anarşistlerin, diğeri de kapitalistlerin sahip olduğu yerlerdir. Dünya üzerinde en çok okunan bilim kurgu romanlarından biri olan Mülksüzler ile ilgili daha fazla bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. Bu romandan bazı alıntıları derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Burada yalnızdı, çünkü kendini sürgün etmiş bir toplumdan geliyordu. Kendi dünyasında hep yalnız olmuştu, çünkü kendini toplumundan sürmüştü.

2. Duvar ne işe yarar? Bir yeri diğerinden ayırmaya mı? Sen o taraftasın, ben bu tarafta.

Duvar çok büyükse ve ben diğer tarafa rahatça geçemiyorsam, beni sınırlamak için yapılmıştır, bulunduğum yerde kalmam istendiği için. Bir kapı ve bir görevli varsa kapıdan kimlerin geçtiğini birileri bilmek istiyordur. Duvar; sınırdır.

3. Düşünceler baskı altına alınarak yok edilemez. Onlar ancak dikkate alınmayarak yok edilebilir. Düşünmeyi reddederek, değişmeyi reddederek.

4. Vermediğiniz şeyi alamazsınız, kendinizi vermeniz gerekir. Devrimi satın alamazsınız. Devrimi yapamazsınız. Devrim olabilirsiniz ancak...

5. Düşünce çimen gibidir. Işığı arar, kalabalıkları sever, melezlenmek için can atar. Üzerine basıldıkça daha iyi büyür.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Sevgi, acının içinden geçme yollarından yalnızca biri, bazen yanılıp ıskalayabilir. Acı hiçbir zaman ıskalamaz.

7. Bir hırsız yaratmak için, bir sahip yaratın; suç yaratmak istiyorsanız, yasalar koyun.

8. Gerçek kardeşlik paylaşılan acıda başlıyor.

9. İnsanlar büyük uzaklıkları aşamazlar, ama fikirler aşabilir.

10. Yaşamı bütün olarak görmek için tek yapman gereken şey, onu ölümlü olarak görmek. Ben öleceğim, sen öleceksin; başka türlü birbirimizi nasıl sevebilirdik ki? Güneş de bir gün sönecek, başka türlü nasıl parlamaya devam edebilir?

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İnsanın sevmediği bir işi yapması ahlak dışı değil miydi?

12. 'Öğrencilerin anarşist olmamalarını mı bekliyorlar?' dedi. Gençler başka ne olabilirler ki? En alttaysan, aşağıdan yukarıya örgütlenmelisin.

13. Eğer yalnızca sayılardan oluşan bir kitap yazılabilseydi, doğru olurdu. Haklı olurdu. Sözlerle söylenen hiçbir şey tam doğru çıkmıyordu. Söze dökülen şeyler düzgün durup birbirine uyacağına eğilip bükülüyor, uçup gidiyordu.

14. Bütün duvarlar iki anlamlı ve iki yüzlüdür. Neyin içeride neyin dışarıda olduğu, duvarın hangi yanından baktığınıza bağlıdır.

15. Yaşam; aşağıda, soğuk karanlıkta, kayaların arasından çabucak akıp giden ırmak.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
144
26
13
3
2
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Joker

Ouv. Çok fena artık kaçıncı evrede bilmiyorum ama kendi kendine konuşmaya başlamış.