Görüş Bildir
Haberler
Olimpiyatlar'da Görsel Şölen: PyeongChang'de Mücadele Veren 12 Hokey Takımının Formaları

Olimpiyatlar'da Görsel Şölen: PyeongChang'de Mücadele Veren 12 Hokey Takımının Formaları

Fulin
19.02.2018 - 12:25

Kış Olimpiyatları'nın en çok ilgi gören sporu hiç kuşkusuz hokey. Bu önemli takım sporunu özel kılan bir diğer konu var ki, sahada mücadele veren takımların özel tasarımlı ve adeta bir görsel şölen vaat eden formaları. Dört senede bir gerçekleşen bu devasa organizasyonda dünya sahnesine çıkan takımların gözlerimizi şenlendiren formalarına bir göz atalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Çek Cumhuriyeti

1. Çek Cumhuriyeti

Kollardaki mükemmel detayların yanında ön tarafta devasa bir şekilde yer alan ulusal armanın dışında bir element kullanılmamış. Sadeliği ile hokeyseverleri kendinden alacağı kesin olan bu tasarım ile Çek oyuncular sahada mücadele veriyor.

2. Kanada

2. Kanada

Kış Olimpiyatları'nın en başarılı ülkelerinden biri olan Kanada'nın forma tasarımında ön tarafta ülke adının üstünde ülkenin simgesi akçaağaç yaprağı bulunuyor. Bu sefer yaprak tasarımında üç boyutlu detaylar kullanılmış ve bu tasarım formayı diğerlerinden farklı bir yere koyuyor.

3. İsviçre

3. İsviçre

Bu oyunlar için hazırlanan formaların genel olarak kollarında benzer tasarım detayları var. Formaları farklı kılan özellikler ise ön yüzlerine yapılan dokunuşlar oluyor. İsviçre'nin tasarımında ülke bayrağının amblemleştirilmiş şekli yer alıyor ve bu dokunuş formayı sadelik anlamında inanılmaz güzel gösteriyor. Bu formayı özel kılan bir farklı durum ise, iç yakasında 'cesaret, güven, güç, gurur' anlamına gelen Almanca kelimelerin yazması.

4. Güney Kore

4. Güney Kore

Ev sahibi Güney Kore, tasarım anlamında ülke adını büyük bir şekilde göğüse konumlamayı ve bayraklarını da küçük bir şekilde üstüne yerleştirmeyi tercih etmiş. Bu formanın tasarım anlamında ilk bakışta diğer formalardan bir adım geride durduğunu söylemek mümkün ama sadeliğin de önemli bir kriter olduğunu unutmamak lazım.

5. Rusya (Rusya'dan Olimpik Atletler Takımı)

5. Rusya (Rusya'dan Olimpik Atletler Takımı)

Rusya bilindiği üzere yaşanan doping skandallarının sonucu olarak kendi bayrağını kullanarak oyunlarda yer alamıyor. Temiz sporcuların katılımının önünü açabilmek için Uluslararası Olimpiyat Komitesi'nin bir çözümü olan Rusya'dan Olimpik Atletler Takımı kuruldu. Bu takımın içinden çıkan hokey takımı da en iddialı bir biçimde turnuvada mücadele veriyor. Ama maalesef forma tasarımları bu şekilde ve Rusya'nın o ihtişamlı kartal ambleminin bulunduğu formalara hiç benzemiyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Slovenya

6. Slovenya

Slovenya'nın spor karşılaşmalarında ülke bayrağının renkleri dışında mavi ve yeşili yoğun olarak kullandığını biliyoruz. Bu forma tasarımında da bu renkler mükemmel bir ahenk ile kullanılmış. Formanın ön yüzünde ülke adı büyük bir şekilde yer alırken altında bayraklarında da bulunan 3 tane yıldız konumlandırılmış ve bu hali ile çok güzel gözüken bir forma ortaya çıkmış. Ayrıca iç yaka kısmında da 'en sevilensin' anlamına gelen bir söz yer alıyor.

7. Amerika Birleşik Devletleri

7. Amerika Birleşik Devletleri

Profesyonel hokeyin merkezi Amerika'yı oyunlarda temsil eden takımın giyeceği forma da elbette kusursuz olmalıydı. Tasarım anlamında sade olan formada Amerikan hokey takımının kullandığı amblem üst tarafta dikkat çekiyor onun dışında ülkenin kısaltması olan USA harflerini tam ortada dev harflerle görüyoruz.

8. Slovakya

8. Slovakya

Slovakya da ülke adını göğüs kısmında büyük bir şekilde ve kendi dilinde yazan takımlar arasında. Ülkenin ulusal arması da parçalı kısmın tam ortasına denk getirilerek çok güzel bir detay yaratılmış. İç yakada da 'birlikte hokey için' anlamına gelen bir motto yer alıyor.

9. Finlandiya

9. Finlandiya

İskandinavya kısmına geldik. Finlandiya formasında kullanılan mavinin tonu tasarımı bir kaç gömlek yukarıya taşıyor. Ayrıca ön yüzün tam ortasında devasa bir şekilde kullanılan aslan figürü, ülkenin armasında bulunan tasarımdan geliyor. Üstünde bu desenden başka bir şey bulunmayan forma, rakiplere Finlandiya'nın kim olduğunu biliyorsunuz mesajını veriyor.

10. Norveç

10. Norveç

Norveç bayrağının göz alıcı kırmızısı en güzel tonuyla bu sade formada yer alıyor. Formanın ön yüzüne çok orijinal bir font ile yazılan ülke adı, elbette ülkenin kendi dilinde. Bunun dışında ilk bakışta dikkat çekmeyen, bir gölge şeklinde işlenmiş viking gemisi de ülkenin köklerine gösterdiği saygı niteliğinde.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. İsveç

11. İsveç

İsveç neredeyse her turnuvada benzer formanın varyasyonları ile sahaya çıkıyor. Bu olimpiyat oyunlarında da değişen ufak detayların dışında aynı tasarım ile karşı karşıyayız. Peki bundan bıktık mı? Elbette hayır çünkü formanın ön yüzünde yer alan 3 taçlı tasarım, bu sporun en büyük simgelerinden. Bu sefer taçların çevresine koyulmuş altın çerçeveler de bahsettiğimiz değişen ufak detaylardan biri.

12. Almanya

12. Almanya

Şu renklerin uyumuna bir bakar mısınız? Özellikle sarı rengin hakim olduğu, görselde de gördüğünüz tasarım bu oyunların en güzel formaları arasında. Parçalı kısma denk getirilen kartal simgeli Alman arması harika gözüküyor. Bunun dışında İngilizce olarak yazılan ülke adı da ön yüzde yer alıyor. İç yakada yer alan sözde de 'birlik, adalet ve özgürlük' anlamına gelen Almanca kelimeler kullanılmış.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
4
1
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın