Görüş Bildir
Haberler
Öldürülen Vizonlar Hükümetin Sonu Olabilir

Öldürülen Vizonlar Hükümetin Sonu Olabilir

Koronavirüs pandemisinde en ilginç haberlerden biri de Danimarka’dan gelmişti. Ülkenin kuzeyinde milyonlarca vizon, mutasyona uğramış virüs sebebiyle itlaf edilmişti. Danimarka meclisi, itlaf edilen 17 milyon vizon için araştırma komisyonu kurdu ve başbakan Mette Frederiksen eleştirilerin hedefindeki isim oldu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Tarım Bakanı istifa etmek zorunda kalmıştı

Tarım Bakanı istifa etmek zorunda kalmıştı

BBC Türkçe’de yer alan habere göre; 4 Kasım 2020'de öldürülen 17 milyon hayvan için yasal zeminin olmadığı ortaya çıktı. Kamuoyunda büyük öfke yaratan bu gelişme sonrasında Tarım Bakanı Mogens Jensen istifa etmişti.

Başbakan da topun ağzında

Başbakan da topun ağzında

Televizyonlarda öldürülen hayvanların gömüldüğü dev çukurların görüntüleri ve gözü yaşlı çiftlik sahipleriyle yapılan röportajlar tepkileri daha da artırmış; nihayetinde meclis kararıyla bir komisyon oluşturulmuştu.

İncelemeyle ilgili raporunu yayımlayan komisyon, Mette Frederiksen'in vizonların öldürülmesi kararını duyururken açıkladığı gerekçelerin 'son derece yanıltıcı' olduğuna ve yasaların çiğnendiğine hükmetti.

Rapordaki eleştiriler, Frederiksen ve 2019'dan beri iktidarda olan sosyal demokrat azınlık hükümetini zora soktu.

Hükümet üç sol eğilimli partinin desteğiyle ayakta duruyor. Bu partilerden birinin desteğini çekmesiyle Frederiksen için azil davasının yolunun açılabileceği belirtiliyor.

İlgili içerikler

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
15
8
4
2
1
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
mantikli

Avrupa halkı bu dünyadaki en vahşi topluluktur. Hani derler ya Afrikalı, Avustralyalı yerliler vahşi diye; onlar Avrupalı çiğ süt emmiş piçlerden çok daha in... Devamını Gör

pikachu balbazar

bazı asya ülkeleride bu listeye dahil edilmeli