Görüş Bildir
Haberler
Yaşlı Görünmenize Sebep Olan ve Hemen Bırakmanız Gereken Kötü Alışkanlıklar

etiket Yaşlı Görünmenize Sebep Olan ve Hemen Bırakmanız Gereken Kötü Alışkanlıklar

Cildinize iyi bakmak aslında vücudunuza iyi bakmakla doğru orantılıdır. Yani aslında sağlıklı yaşam adına duyduğumuz tavsiyelerin birçoğu dış görünüşümüze de direkt etki ediyor. Cilt sağlığınızı korumanız için sizlere Menshealth'in uzmanlar ile derlediği bu bilgileri hazırladık.

Kaynak: https://www.menshealth.com/health/a19...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sigara içmek

Sigara içmek

Birçok günlük alışkanlık sizi erken yaşlandırabilir. Çoğu zaman, bu davranışlar fiziksel olarak gerçek yaşınızdan çok daha yaşlı görünmenize sebep olabilir.

Amerikan Estetik Plastik Cerrahi Derneği'ne göre yaşlanan ciltleri, krem, maske ve Botox enjeksiyonları ile düzeltmeye çalışmak en güvenilmez yöntemlerden bazıları... Peki pahalı gençleşme çabalarından önce yapabileceğiniz ucuz bir çözüm yok mu?

Yapmanız gereken ilk ve en önemli şey, güneş kremi kullanmaya başlamak!

Yapmanız gereken ilk ve en önemli şey, güneş kremi kullanmaya başlamak!

Mount Sinai Hastanesi'nden Kozmetik ve Klinik Araştırma Fakültesi Başkanı Cerrah Joshua Zeichner'e şöyle anlatıyor;

“UV ışığına maruz kalmak, kolajen, elastin ve diğer cilt hücrelerine zarar veren serbest radikallere neden olur. Bu, cildin erken yaşlanmasına, kırışıklık, koyu lekeler ve cilt kanserlerinin gelişmesine yol açar. Günlük olarak az miktarda güneşe maruz kalmanın etkisi bile bir ömür boyu eklenerek büyüyor.

Avustralya'da 900 kişi üzerinde 4 yıl boyunca yapılan bir araştırmaya göre, güneş kremi kullanmak cildin yaşlanmasını %24 oranında azaltıyor. 30 faktörün 12 hafta boyunca kullanımı bile ciltteki hasarları azaltmaya yetmiştir.

Uykusuz kalmanın birçok kötü etkisinin yanında, cilde verdiği zararlar göz ardı edilmemeli.

Uykusuz kalmanın birçok kötü etkisinin yanında, cilde verdiği zararlar göz ardı edilmemeli.

Zeichner'a göre düzenli uyumak ve sirkadiyen ritmi bozmamak daha uzun süre genç görünmenize yardımcı olabilir. 

Sirkadiyen ritmi geceleri, cilt hücrelerinin gün boyunca maruz kaldığı hasarı onarmak için çalışması anlamına gelir. Zeichner, uykuda yaşanan düzensizliğin tüm bu süreci ortadan kaldırdığını ve cildinizin ertesi güne hazırlanamayacağını söylüyor. Cildiniz onarım sürecini tamamlayamaz, sonuçta hücreler sağlıksızlaşır ve daha yaşlı görünmenize sebep olur.

Öğünlerinizden sebzeyi eksik etmemelisiniz.

Öğünlerinizden sebzeyi eksik etmemelisiniz.

Birkaç araştırma, Amerikan Dermatoloji Akademisi'ne (AAD) göre, hastalıklarla mücadele eden meyveler ve sebzelerle yüklü dengeli bir beslenmenin, cildinizin erken yaşlanmasına neden olan hasarı önlemeye yardımcı olabileceğini ortaya koymaktadır.

Bunun nedeni ise meyve ve sebzelerin, antioksidanlar ve vitaminler gibi cilt hücrelerinizi sağlıklı tutan besinlerle dolu olması. Araştırmalar, E vitamininin, cildinizi UV hasarına karşı koruyabildiğini, hatta pigmentasyon sorunlarını ve inflamasyonu azaltabileceğini göstermiştir.

Amerikan Dermatoloji Akademisi'nde yayınlanan araştırmalara göre, A, C ve B3 vitaminleri de cildiniz için gereklidir, çünkü kolajen hasarını önlemeye, elastikliği korumaya ve hiperpigmentasyonu azaltmaya yardımcı olabilir.

Şeker vücudunuzun en büyük düşmanlarından biri...

Şeker vücudunuzun en büyük düşmanlarından biri...

Zeichner nişasta ve şekerli yiyeceklerin, kan şekerini yükseltmesi ile yüzde birçok soruna sebep olabileceğini ekliyor. Bunlara şişme ve sivilce çıkması da dahil!

Sivilce sonrasında ise cildinize iyi bakmazsanız lekeler ve izlerle uğraşmak zorunda kalırsınız. Zeichner, 'Çok fazla tatlı besinler yemek glikasyona yol açabilir, bu da şeker moleküllerinin kolajeninize veya cildinizin ana yapı taşlarına yapıştığı bir süreçtir. Bu, kolajeninizi sert ve daha az esnek hale getirir ve erken kırışmaya yol açar.'

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sigara yalnızca akciğerlerinizi öldürmez!

Sigara yalnızca akciğerlerinizi öldürmez!

Araştırmacılar, biri en az 5 yıldır sigara içen diğer içmeyen 79 ikizin yüz özelliklerini karşılaştırdıktan sonra, sigara içen tarafta daha fazla göz altı torbası, daha fazla dudak kenarı kırışığı ve yanak sarkması tespit etmiştir.

Zeichner şöyle anlatıyor “Sigara içmek kan damarlarını daraltarak ve dolaşımını keserek cildinize oksijen ve besleyici maddelerin verilmesini azaltır”. Bu yüzden sadece yüzünüz değil, vücudunuzun birçok yerinde de kırışıklıklar artar.

Cildinizi seviyorsanız kararında alkol almanız gerekiyor.

Cildinizi seviyorsanız kararında alkol almanız gerekiyor.

'Bilimsel araştırmalar, alkolün cildinizde antioksidan seviyelerini azaltabileceğini ortaya koymaktadır. Bu, cilt hücrelerinizde enflamasyon ve hasara neden olabilir. Sonucunda da kırışıklıkların artmasına neden olur' diyor Zeichner.

Ayrıca alkol vücutta susuzluğa sebep olduğu için cildinize zarar verir.

Ayrıca, alkol insanı daha yaşlı hissettirebilir de. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'ne göre, çok fazla alkol kalp ve karaciğer hastalığı, depresyon ve çeşitli kanser türleri gibi ciddi sağlık sorunları riskini artırır.

Vücudun su ihtiyacı kritik önem taşır!

Vücudun su ihtiyacı kritik önem taşır!

Susuzluk vücudunuza ciddi zararlar verir: Kas ağrıları, baş dönmesi ve hatta aşırı yiyecek istekleri sık görülen belirtilerdir. Ancak ABC News'in sağlık bölümü yöneticisi ve tıp editörü Dr. Richard Besser'e göre, su içmeyi göz ardı etmek de cildinizin daha yaşlı görünmesine sebep olabilir.

Besser ABC'ye şöyle açıklıyor: “Eğer susuz kalmışsanız, vücudunuz, cildinizden kanınızı yoğunlaştırmak için dokularınızdan su çekecektir. “Bunu yaptığında, gözleriniz çukurlaşacak, cildiniz kuruyacak, eskisi kadar esnek olmayacak ve çok daha yaşlı görüneceksiniz.”

Su ihtiyacınız vücut ağırlığına ve aktivite seviyesine göre değişir, ancak genellikle günde 4 lt su içmeniz tavsiye edilir.

Stres her organınıza zarar verebilir ama etkileri dışarıdan en çok cildinizde fark edilecektir!

Stres her organınıza zarar verebilir ama etkileri dışarıdan en çok cildinizde fark edilecektir!

Washington Post'un bildirdiği 2004 tarihli bir araştırmaya göre, uzun süreli stres, telomerler olarak adlandırılan kromozomlarımızın bir kısmını kısaltıyor. Bu yapılar, normalde yaş ile doğru orantılı olarak kısaldığı için aynı etki stres ile de görülmüş olur. Sonuç olarak uzun süreli stres, sizi olduğunuzdan büyük gösterecektir.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
207
60
37
18
8
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Gizem Şayhan

4 lt mi abarttın sanki

rohanne

şahsen ben günde 1 litre bile içemem 4 lt ne ln:D 2 değil miydi o bi de ne ara arttu

gizli birisi

sürekli artıyor seneye 6 ya çıkar diyorlar :d

Kahve

Lan çok garip değil mi çocukken büyük görünmeye çalışırdık şimdi gençleşmeye çalışıyoruz.....