Görüş Bildir
Haberler
Okyanuslarda Kaçış Başladı: Rus Oligarkların Megayat Telaşı

Okyanuslarda Kaçış Başladı: Rus Oligarkların Megayat Telaşı

Batuhan
03.03.2022 - 11:03

Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısının ardından yürürlüğe konulan yaptırımların hedefinde, çoğu Putin ile yakın arkadaş olan Rus oligarkların mal varlığı da var. Rus milyarderlerin mal varlıkları da yaptırım kapsamına girebilir. Milyarca dolarlık servetlerini kurtarmanın derdine düşen Rus oligarklar, el konulmaması için megayatlarına liman arıyor. Maldiv adaları, Dubai, Barselona limanlarını tercih eden yatlar sürekli yer değiştirmeye başladı, Hint Okyanusu'na yöneldi. Almanya'nın, 600 milyon dolarlık bir megayata el koyduğu belirtiliyor.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

NTV'de yer alan habere göre, Rusya'ya yönelik ağır ekonomik yaptırımın hedefindeki Rus milyarderler, milyonlarca dolarlık yatlarını kurtarmanın telaşında. Rus oligarklar, el konulmasından endişe ettikleri yatlarına güvenli liman aramaya başladı. 

Rus milyarderler, dünyanın en büyük ve pahalı yatlarına sahip, bu megayatları saklamak da kolay değil. Rus milyarderlerin yatları, gemi trafik sisteminden takip ediliyor.

Yatların önemli bölümü Hint Okyanusu'nde ve başkaları da bu bölgeye hareket halinde. VesselFinder.com sitesinden de yatların hareketleri takip ediliyor. 

Şu an Maldivler'deki en büyük 4 yat Ruslara ait. Bu ülkenin ABD ile suçluların iadesi anlaşması bulunmuyor.

Süveyş kanalından geçiyorlar

Süveyş kanalından geçiyorlar

Bölgedeki en büyük gemi, Victor Rashinkov'a ait 140 metrelik 'Ocean Victory' ve Oleg Deripaska'ya ait bir başka 111 metrelik 'Clio' ve Alexi Mordashov'a ait 142 metrelik 'Nord' .

Andrey Kostin'in  'Sea Rhapsody'sinin, Rusya'nın 21 Şubat'ta Ukrayna'yı işgalinden önce olan 18 Şubat'ta Türkiye'den ayrıldıktan sonra Seyşeller'e gittiği bildiriliyor. Yat Süveyş kanalından geçerken görüntülendi.

Yüzde 10'u Ruslara ait

Yüzde 10'u Ruslara ait

Küresel megayat filosunun yüzde 7 ila 10'unun Ruslara ait olduğu tahmin ediliyor.

Gemi takip verilerine göre, Çarşamba günü Oleg Deripaska ve Alexander Abramov'a ait iki  teknesi  Male yakınlarındaki sulara girdi. Net malvarlığı 25 milyar doları aşan  Vladimir Potanin'e ait bir yat da dahil olmak üzere, Rus oligarklarına ait üç yatın daha bu ada ülkesinin sularında seyrederken görüldüğünü bildirdi.

Almanya el koydu

Almanya el koydu

Almanya'nın, hafta içinde Rus milyarder Alisher Usmanov'un mega yatına el koyduğu belirtildi. Tam teyit edilemeyen bu bilgiye göre, Usmanov'un yatı bakım için Hamburd'da bulunuyordu ve muhtemelen bu nedenle kaçamadı. Bu yat,  Rusya'nın 24 Şubat'ta Ukrayna'ya saldırısının başlamasından bu yana ele geçirilen ilk yat oldu.

Alman gemi yapımcısı Lürssen'e göre, 15.917 ton ağırlığındaki Dilbar isimli yat gros ton olarak dünyanın en büyük motoryatı. Usmanov, yatı tahminen 600 milyon dolara satın aldı ve inşaası 52 ay sürdü. Özbekistan doğumlu olan Usmanov, Putin'e olan sevgisini sürekli dile getiriyordu.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
18
7
4
3
1
1
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
lord

Rusya'nın yüzde 80-90 zenginliği 20-30 kişinin elinde. Halk isi sürünüyor. Putin devrilir çok kalmaz. Kaddafi gibi olacak sonu.

nzylmz

İşin korkunç tarafı elinde gerçek nükleer güç var o kadar sessiz gideceğini sanmıyorum giderse

jokervol2

Hangi ülke olursa olsun avrupayı geçtiğinde bir görgüsüzlük var kim oturuyorsa başa kim geçiyorsa kendi kodamanlarını doyuruyor bizim başımızda olan gibi ort... Devamını Gör

cinnet is coming

bize gelin, bizde bir gram yaptırım yok.