Görüş Bildir
Haberler
Okul İdaresi, Tavuklarından Ayrılmak İstemeyen Öğrenci İçin Bahçeye Kümes Yaptırdı

etiket Okul İdaresi, Tavuklarından Ayrılmak İstemeyen Öğrenci İçin Bahçeye Kümes Yaptırdı

ozcanmine
05.11.2018 - 15:22 Son Güncelleme: 06.11.2018 - 08:39

Kocaeli'nde yaşayan Hüseyin Berkant Tatlı, ortaokuldan sonra kazandığı Samsun Kavak Rıdvan Çelikel Fen Lisesi'ne çok sevdiği tavuklarından ayrı kalacağı için gitmek istemedi. Bunun üzerine okul idaresi bahçeye kümes yaptırarak Tatlı'nın hem tavuklarına kavuşmasını hem de okulundan geri kalmamasını sağladı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Civcivken alıp büyüttüğü tavuklarını bırakmak istemedi.

Civcivken alıp büyüttüğü tavuklarını bırakmak istemedi.

Kocaeli'de yaşayan Hüseyin Berkant Tatlı, Samsun Kavak Rıdvan Çelikel Fen Lisesi'ni kazandıktan sonra okula yatılı öğrenci olarak kaydını yaptırdı. Ancak, henüz civcivken aldığı ve beslediği tavuklarını bırakacağından dolayı okula gitme konusunda isteksiz davrandı. Bunun üzerine Tatlı'nın ailesi, okul idaresine durumu aktararak ne yapabileceklerini sordu.

Okul bahçesine kümes yaptırıldı.

Okul bahçesine kümes yaptırıldı.

AA'nın haberine göre, Tatlı'nın tavuklarından ayrı kalmak istememesi üzerine okul idaresi, okul bahçesine kümes yaptırarak Tatlı'nın 6 tavuğunu bu kümese getirtti. 

Tavuklarına kavuşmanın heyecanını yaşayan Tatlı, ders aralarında arkadaşlarıyla zaman geçirmenin yanı sıra, tavuklarına yem ve su vererek onların bakımlarını yaptı. Tatlı'nın tavuklarına bakmasına okulun biyoloji öğretmeni Tamer Gök'ün de yardım ettiği belirtildi.

Kümes büyütülüp yeni hayvanlar eklenebilir.

Kümes büyütülüp yeni hayvanlar eklenebilir.

Öğretmen Tamer Gök, okul bahçesine yapılan kümesin sadece Tatlı için değil, diğer öğrenciler için de hayli etkili olduğunu söylerken, 'Çocukların üretkenliklerine de faydalı oldu. Hayvanları beslerken çeşitli fikirler üretiyorlar. 'Yeni bir bahçe oluşturalım, neyi nasıl yiyoruz, nasıl elde ediyoruz, tanımak istiyoruz' dediler. Hayvanların sayısını artırmayı, buraya kaz, ördek, kedi, köpek de almayı istiyorlar. Eşeğe kadar istekler var. Hangilerini yapabileceğiz bilemiyoruz ama bahçemizi geliştireceğiz' diyerek okula botanik bahçesi yapmayı düşündüklerini ifade etti.

"Tavuklarım sayesinde daha fazla arkadaşım oldu."

"Tavuklarım sayesinde daha fazla arkadaşım oldu."

Tavuklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını belirten Tatlı, yaptığı açıklamada tavuklarından ayrı kalmamak için okula gelmemeyi bile düşündüğünü söyledi. 

Okul idaresine teşekkür eden Tatlı, 'Hayvanlarımın başarımdaki rolü çok büyüktü. Teneffüslerde koşarak buraya geliyorum. Onları bahçeye salıyorum, dolaştırıyorum. Tavuklarım sayesinde daha fazla arkadaşım oldu' diyerek ne kadar sevinçli olduğunu belirtti.

Tavuklar, diğer öğrencilerin de ilgi odağı oldu.

Tavuklar, diğer öğrencilerin de ilgi odağı oldu.

Okulda öğrenim gören diğer öğrenciler de tavukları çok sevdiklerini söylerken, tavuklarla kendilerinin de ilgilendiklerini hatta gelecek diğer hayvanlar için arta kalan yemeklerle besleme düşüncelerinin olduğunu söylediler.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
706
360
96
21
8
5
4
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Metin Akalp

Hoca 15-20 sene sonra bu memleketin batmayacağına inanıyorsam sırf sizin gibiler yüzünden. Senin yetiştirdiğin bu öğrencilerin memlekete sahip çıkacağına ina... Devamını Gör

Aysun Bulut

Öğrencisini bu deni düşünen hocalar hala var iyiki varlar inşallah hep olsunlar.Öğrencilerde tavuklarıda çok tatlılar:)

Yasin Buğra Akkaya

Aaaaa gerçek bir eğitimci gibi yaklaşmış müdür şaşırdım genelde tavukları kesip tavuk döner yapıp dağıtması filan lazımdı ülkede görmediğimiz manzaralar müdü... Devamını Gör