Görüş Bildir
Haberler
Okul Başarısında Geri Kalmak Ve Özel Eğitim

Okul Başarısında Geri Kalmak Ve Özel Eğitim

Ibrahim Ceviz
04.01.2018 - 16:18

Okul Başarısında Geri Kalmak Ve Özel Eğitim

Ülkemizde her yıl ortalama 1 milyonun üzerinde öğrenci ilköğretim birinci kademesine başlamaktadır. Anaokulu ve okul öncesi eğitimler sonrasında başlanılan ilköğretim okulu aileler ve öğrenciler için zor bir süreç olarak göze çarpmaktadır. Akademik anlamda karşılaşılan yeni kavramlar kadar sosyal ortam değişikliği de bireyler için bir travma olabilmektedir. Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerine gelinmeden önce kurum içinde gerekli düzenlemeler ile ailelerin ve bireylerin yanıkları travma ortadan kaldırmaya çalışılmaktadır. Bergama ve çevresinde hizmet sunan mavi eğe özel eğitim okuma güçlüğü, yazma güçlüğü ve matematiksel kavramların öğrenilmesinde zorluk çeken bireylere gerekli yardımları yapmaktadır. Mavi ege özel eğitim, Bergama özel eğitim merkezleri içinde yer alan en iyi etkili ve kesin çözümleri sunan merkez olmaktadır.

Okul Başarısında Geri Kalmak

Akademik anlamda önceliklerin tespit edilmesi gerekmektedir. Alt kazanım olarak bilinen eksiklikler giderilmeden yeni kazanımların öğrenilmesi imkânsız olmaktadır İlköğretime başlayacak olan bir bireyde öncelik algı seviyesinin yükseltilmesi gerekmektedir. Dikkat kazanım seviyesi artırılmalıdır. Dikkat seviyesinin artırılması sonrasında yeni bilgi ileri zincirleme yöntemi ile verilmelidir. Temel karalama kazanımı sonrasında ise cizgi çalışmaları yapılmalıdır. Çizgi çalışmalarının paralelinde örüntü verilmelidir. Elde edinilen kazanımlar ara ara ileri ve geri davranış analizleri ile dikkatli bir şekilde ele alınmalıdır. Dikkat seviyesi, temel beceriler verildikten sonra eğitim ve öğretim için kavramlar verilmesi gerekmektedir. Kavram öğretim işlemleri bitince ise okuma yazma ve matematik kazanımlarına başlanılmalıdır. Kazanımların başlaması için özel eğitim ve rehabilitasyonlarda yapıldığı gibi bire bir değerlendirme yapılmalıdır. Öğrencinin eksiklikleri var ise bu aşamada tamamlanmalıdır. Her birey özeldir ve her birey mutlaka öğrenir. Sağlık veya diğer nedenlerden dolayı giriş davranışlarını kazanması geç olan bireyler bile zamanla öğrenir ve başarısı kalıcı olur.

Okul başarısında hemen birkaç hafta içinde büyük başarı beklemek bireyin sırtına gereğinden fazla yük yüklemek olarak göze çarpar. Gerekli kazanımlar için zaman bazen en iyi ilaç olabilmektedir. Öğrenmesinde zorluk veya akranlarından bariz derecede geri kalmış olarak nitelemek için ise kesinlikle birinci dönemin bitmesi beklenmelidir. Birinci dönem sonunda okuma yazma kazanımlarının en azından ilk grubu yok ve temel ritmik saymalar başlamamış ise direk uzman bir rehberlik kuruluşu ile iletişime gecilmelidir. Mavi ege özel eğitim Bergama deki özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri arasında her aşamasında danışanların yanında yer almaktadır. Mavi ege özel eğitim öncelikli olarak sorunun nedenini araştırmaktadır. Yaşanılacak aile destek takviyesi ile sorunun ortadan kalması sağlanmaktadır.

1- Dikkat Azmı

2-Geçmi Öğreniyor

3- Yaşıtlarından geri mi kaldı?

4-Sürekli hareket halinde mi?

5- Öğrenme tamamen yok mu?

6- Başarısızlık gerilim yaratıyor mu?

Yukarıda belirtilen kazanımlardan eksiklik var ve gerekli bekleme süresi geçmiş ise daha fazla beklemeden mavi ege özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinden hizmet almanız gerekmektedir.

Öğrenme Eksiklikleri Nasıl Giderilir

Birinci dönem sonuna kadar beklenilmesi sonrasında başarı seviyesi bir yıl geride kalmış ise özel eğitim ve rehabilitasyon merkezinde destek alınmalıdır. Bu güne kadar göstermiş olduğu başarısı ile kısa zamanda adından söz ettiren kuruluşumuz bazı öğrencilerin raporlarını 2 yıl içinde sonlandırmaktadır. Bu süre zarfı boyunca öğrenci eksik kalanları tamamlaması yanında yeni kazanımları bire bir ve grup eğitimleri sayesinde almaktadır. ALINMIŞ OLAN EĞİTİMLERİN SONRASINDA RAHATLIKLA AKRANLARI İLE YOL ALABİLMEKTEDİR. Akademik başarısının desteklenmesi noktasında tüm eksiklikler bireysel eğitim planı ilköğretim öğrencisinin seviyesine göre yapılmaktadır. Başarısının kaçınılmaz olması için plan kesinlikle olmalıdır. Planlı bir şekilde eğitim en detayına kadar alınabilmektedir. Mavi eğe özel eğitim okulu Bergama Kınık ve dikili sahasından gelen onlarca öğrencinin eksikliklerini ortadan kaldırmaktadır. Engelli olmak eğitim ile sonuçlanır fakat eğitim almaz ise yaşıtları ile olan fark daha da açılacaktır. Birinci basamak kazanımları yâda kritik dönem kazanımları zamanında ele alınmalıdır. Zamanının geçmiş olması alınacak olan başarının azalmasına ve daha zahmetli olmasına neden olacaktır. Her birey özeldir ve ayrı bir eğitim ile ele alınmaktadır. Bireye göre eğitim planı hazırlanıp bu kazanımların adım adım uygulanması gerekmektedir. Merkezimiz tarafından farklı engel gruplarına sahip olan bireyler kesinlikle farklı odalarda ve bire bir eğitim ile başarıyı yakalamaktadır. Bergama özel eğitim okuma yazma takviye kursu olarak ta geri kalınan noktaların ortadan kalkmasına yardımcı olmaktadır.

HER BİREY KESİNLİKLE ve KESİNLİKLE BAŞARIYI YAKALAYACAKTIR.

Kaynak: http://maviegeozelegitim.com/okul-bas...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın