Görüş Bildir
Haberler
Okuduğunuz An Hayretler İçerisinde Kalacağınız, Doğanın 11 Mucizesi

Okuduğunuz An Hayretler İçerisinde Kalacağınız, Doğanın 11 Mucizesi

şeyda
05.09.2018 - 09:00

Elbette kuşlar, çiçekler, böcekler ve daha birçok canlıyı doğal ortamında görmüşsünüzdür. Ama acaba bunlar hayatlarını nasıl sürdürüyor diye hiç onların perspektifinden baktınız mı? Hayal etmesi biraz güç ama aslında çok eğlenceli. Bizim gibi onların da bir hayatı ve belirli amaçları var. Mesela bir bal kavanozu dolsun diye 22,700 arının hayatı boyunca çalıştığını biliyor muydunuz? Biraz üzücü doğrusu... Bu içerikte dünyanın birçok köşesinden canlılarla ilgili şaşırtıcı gerçekleri sizin için sıraladık...

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Örümcekler düşmanlarından korunabilmek adına tıpkı kendileri gibi görünen kuklalar tasarlayabilir

1. Örümcekler düşmanlarından korunabilmek adına tıpkı kendileri gibi görünen kuklalar tasarlayabilir

Cyclosa örümcekleri Peru'da çok ilginç hayatlar sürdürüyorlar. Avlanmanın yanında hayatta kalmak da onlar için önem teşkil ediyor elbette.Yaratıcılıklarını kullanıp, düşmanları için ''sahte hedef'' tasarlayan örümcekler, bazen bilim adamlarını bile ''Acaba bu yeni bir örümcek türü mü?'' diye düşünmek durumunda bırakıyorlar.

2. Akıllı mantar bir yerden bir yere gidebiliyor, planlar yapıyor!

3. Kuşlar sarhoş olabiliyor ve meyhane şarkıları söylüyor!

3. Kuşlar sarhoş olabiliyor ve meyhane şarkıları söylüyor!

Oregon Üniversitesi'nin amadin kullanarak yürüttüğü bir araştırmaya göre, alkolün, kuşların şarkı söyleme veya ötme yetilerini ekilediği ortaya çıktı: kuşlar alkol alınca alışılmadık tonda ötüyor, ritmi bozuyor ve normalden çok daha farklı şarkılar söylüyorlar. Birebir insan sesini taklit etmeye çalışan bile var!

4. Yavru köpekten bile küçük bir at!

4. Yavru köpekten bile küçük bir at!

Einstein adı verilen, küçük İngiliz midillisi dünyanın en küçük atı oldu. 2010'da doğan ve yaklaşık 8 kg ağırlığa erişen at, bugün de sağlıklı yaşamını sürdürmekte.

5. Köpekler aşık olabilir

5. Köpekler aşık olabilir

Bilim adamları, köpeklerin sahiplerine içten gelen gerçek bir tür sevgiyle bağlı olduklarını kanıtladı. Köpek sahibi olanlar zaten hiç aksini düşünmemiştir, değil mi? Köpekler, insanlarla veya diğer köpeklerle iletişim kurdukları zaman vücutları oksitosin hormonu salgılamaya başlıyor ve insanların öpücük veya sarılma aracılığıyla hissettikleri bir hissi deneyimliyorlar.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kediler, insanları sadece daha büyük kediler olarak algılıyor!

6. Kediler, insanları sadece daha büyük kediler olarak algılıyor!

Kedinizin ailenin bir parçası olduğunu mu düşünüyosunuz? Kediniz sizi nasıl görüyor? İngiliz biyolog John Bradshaw, yıllardır kedilerin davranışlarını inceliyor. Bradshaw'un vardığı sonuca göre tüylü dostlarımız bizi vahşi olmayan büyük kediler olarak görüyor. Şimdi neden bir fare yakalayıp size getirdikleri zaman takdir edilmek istediklerini daha iyi anlayabilirsiniz.

7. Uzaydan bile gözlemlenebilen yengeç göçü

Gerçekten inanılmaz... Christmas Adası'nda kasım veya aralık aylarında gerçekleşen geleneksel yengeç göçü resmen dev bir kırmızı halıyı anımsatıyor. Üremek için ortalama 120 milyon yengeç tropikal ormanlardan Hint Okyanusu'na göç ediyor ve bu göç toplamda 18 günü bulabiliyor. Bu gösteri dünyanın birçok yerinden fotoğrafçları ve bilim insanlarını da kendine çekiyor.

8. İnekler arkadaş seçiyor

8. İnekler arkadaş seçiyor

Gerçek dostluklar hayvanlar aleminde de var ve ineklerinki bunun en güzel örneklerinden biri. İngiliz biyolog Krista McLennan'ın yaptığı araştırmaya göre, inekler çocukluktan itibaren birbirlerine bağlanıp sıkı bir dostluk geliştirebiliyorlar.

Bilim insanları bu arkadaşları birbirinden ayırmanın onları depresyona sürükleyebileceği ve süt üretiminde ciddi düşüş göstereceği konusunda uyarıyorlar.

9. Bazı çiçekler sıcaklıklarıyla karı eritebiliyor

9. Bazı çiçekler sıcaklıklarıyla karı eritebiliyor

Symplocarpus foetidus türüne ait bu lahanalar sıcaklıklarını değiştiriyor ve 15 ile 35 derece arasında tutuyor. Bu özelliğe termojenez ismi veriliyor. Baharda çiçek açan ilk bitkinin kendisi olması adına bu bitki karı eritiyor. Ayrıca her birinin, böceklerin dikkatini çekebilmek için kendilerine özgü kokuları var.

10. Çift cinsiyetli salyangozlar

10. Çift cinsiyetli salyangozlar

Salyangoz ırklarının hemen hepsi çift cinsiyetli oluyor! Ne var ki üremek için bir yerde tercih yapmaları gerekiyor. Tek bir salyangoz hem yumurta bırakabiliyor hem de yumurta dölleyebiliyor. Bir çiftleşme sezonunda dişi olan salyangoz bir sonraki sene erkek olabiliyor!

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Domuzburnu yılanına en iyi komedi oyuncusu dalında ''Yılan Oscarı''

Domuzburnu yılanı zehirsiz türlerden bir tanesi. Bu türü ilginç kılan şeyse, neredeyse gülümsüyor gibi görünmelerine sebep olan mimikleri ve ölü taklidi yaparak geliştirdikleri oyunculuk yetenekleri. Domuzburnu yılanları sıklıkla evcil hayvan olarak sahiplenilebiliyor.

Sizi en çok şaşırtan bilgi hangisiydi? Daha önce doğada hiç böyle olağanüstü özelliklere sahip bir canlıya rastladınız mı? Yorumlarda bizimle paylaşın...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
158
55
34
17
6
2
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Derin A Clk

domuzburnu yılanına bayıldım :)

Dilara Öztürk

onedio ekibi içerik düzenleme işini üyelere mi bıraksa acaba bu gün çok güzel üye içeriklerine denk geldim sevdim :D

Mehmet Turan

#5 kesinlikle doğru deneyimledim :) Kıskançlık krizine girip kız arkadaşımın üstüne işemişti :)) Sonrada kaçıp bana sarılmıştı :))