Görüş Bildir
Haberler
Oktoberfest'te İlk Hafta Sonunda 1 Milyon Litre Bira İçildi

Oktoberfest'te İlk Hafta Sonunda 1 Milyon Litre Bira İçildi

Batuhan
21.09.2015 - 13:02

Cumartesi günü başlayan ve 4 Ekim’e kadar sürecek olan Münih Oktoberfest’te (Ekim Bayramı) sadece bu hafta sonu yaklaşık bir milyon litre bira içildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Münih’te havanın güzel olmasıyla bira bayramına 1 milyon kişi geldi. Festival alanındaki satıcıların, hafta sonu kazançlarından oldukça memnun oldukları açıklandı. Bira bayramının açılışında tam 80 dakika sonra ilk alkol koması vakası yaşanırken, aşırı alkollü 22 yaşındaki bir İtalyan turist bira çadırındaki balkondan beş metre aşağıya düşerek yaralandı.

Öte yandan 47 yaşındaki Danimarkalı bir sarhoş, belediye otobüsü ve 28 yaşındaki bir Avustralyalı ise taksi altında kalarak ağır yaralandı. Bir bira çadırında meydana gelen kavgada, 22 yaşındaki bir genç bıçaklandı, yaralı genç hastaneye kaldırıldı.

16 gün sürecek olan bira festivali, kentte 13.000 kişiye iş olanağı sunuyor. Festival boyunca kente gelecek olan yaklaşık 6 milyon turist, taksicilere, otellere ve restoranlara büyük ciro yapma olanağı veriyor.

182 yıllık geleneğe bu yıl Müslüman mültecilere saygı için ara verilmesi tartışmaları, başlar başlamaz ekonomik veriler öne sürülerek bitirildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan Oktoberfest sonrası dev bira çadırlarının mültecilerin barındırılması için kullanılması teklifi, belediye meclisinde kabul edilmedi. Avusturya’dan kentte gelen mülteci trenleri civar illere yönlendirildi.

Münih’e gelen az sayıda mülteci ise, tren garında kente Oktoberfest için gelen turistlerin şaşkın bakışları arasında gidecekleri mülteci yurtlarına götürüldü. Mültecilerin de turistlere şaşkınlıkla baktıkları gözlenirken, herhangi bir tatsız olay yaşanmadı. 

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0