Görüş Bildir
Haberler
Öğrenciler Aşı Olacak Mı? Aşı Yaşı 15’e mi İndirilecek?

Öğrenciler Aşı Olacak Mı? Aşı Yaşı 15’e mi İndirilecek?

Türkiye’de koronavirüs aşılama çalışmaları devam ediyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın yaptığı son açıklamaya göre okullarda yüz yüze eğitim 6 Eylül tarihinde başlayacak. Ancak son günlerde artan koronavirüs vakaları sebebiyle okulların açılıp açılmayacağı tartışılıyor. Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Sema Turan, okulların açılmasının öncesinde aşı yaşının indirilip, öğrencilerin aşılanabileceğini söyledi. Peki, aşı yaşı kaça inecek? 15 yaşındakiler aşılanacak mı? İşte tüm detaylar…

İçeriğin Devamı Aşağıda

Aşı Yaşının 15’e İndirilmesi Gündemde

Aşı Yaşının 15’e İndirilmesi Gündemde

Ankara Şehir Hastanesi'nde yoğun bakım uzmanı Prof. Dr. Sema Turan, 'Dünyada aşı trendine bakacak olursanız aşı yaşını 15 hatta 12 yaşa kadar indiren ülkeler var. Biz ilk etapta 15 yaşa kadar indirip 12-15 yaş arasında da yüksek riskli hastalığı olan çocuklar için aşılama konusunu konuşuyoruz. Bu konuda net bir karar alınacak yakın zamanda. Okulların açılmasından önce olması hedefimiz.” ifadelerini kullandı.

Türkiye'de 25 Haziran'dan itibaren 18 yaş üstü herkes aşı olabiliyor.

Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Türkiye’de MHRS sistemi üzerinden aşı randevusu alınabildiği gibi e-Nabız’dan da aşı randevusu alabilirsiniz.

Koronavirüs aşı randevusu almak için öncelikle MHRS adresine girmeniz gerekiyor. Sağ üst kısımda bulunan ‘Randevu Al’ seçeneğine tıkladığınızda T.C kimlik numarası ve şifre ile birlikte aile hekimizini seçip, aşı randevusunu alabilirsiniz.

Eğer aşı önceliğinde değilseniz randevu alamazsınız. Daha sonra tekrar denemeniz gerekiyor.

MHRS AŞI RANDEVUSU AL

E-Nabız üzerinden aşı randevusu almak için ise e-Devlet şifresiyle giriş yaptıktan sonra, enabiz.gov.tr sayfasına girilir, sayfada bulunan ‘COVİD-19 aşı durumu sorgulama’ sayfası üzerinden aşı randevusu alabilirsiniz.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın