Görüş Bildir
Haberler
Oda Isıtıcısı Bulunan Sıcak Bir Ortamda Uyumak Size Ne Tür Zararlar Verir?

Oda Isıtıcısı Bulunan Sıcak Bir Ortamda Uyumak Size Ne Tür Zararlar Verir?

Lucia
03.11.2021 - 08:00

Soğuk günler geldiğinde ısıtıcınızı açmak ilk seçeneğiniz olabilir. Sabahları bir battaniye yığınının altından çıktığınızda titrememek iyi bir duygu olsa da, bağışıklık sisteminiz aksini hissedebilir. Gece boyunca ısıtıcı ile uyumak sizi enfeksiyonlara ve diğer ciddi hastalıklara daha yatkın hale getirebilir ve ayrıca içerideki havayı zehirli hale getirebilir. Siz de içeriğimizi merak ediyorsanız sizi şöyle alalım...👇

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Uyku kalitesini bozabilir.

1. Uyku kalitesini bozabilir.

Akşamları, bedenlerimiz vücut ısısında hafif bir düşüş yaşar ve vücuda yatma zamanının geldiğini bildirir. Ancak oda sıcaklığınız yüksek olduğunda vücudunuzun termoregülasyon sürecini engelleyebilir ve yorgunluk, rahatsızlık ve huzursuzluk yaşayabilirsiniz.

2. Göğüs ağrısı ve kalp problemlerini tetikleyebilir.

2. Göğüs ağrısı ve kalp problemlerini tetikleyebilir.

Oda ısıtıcıları çok fazla ısı üretir ve bu da oda içindeki karbon monoksit seviyesini artırır. Bu, sağlığımız için zararlı olabilecek güvenli seviyelerin üzerine çıkaracağından, uzun süre açık tutulması önerilmez.

3. Erkek doğurganlığını etkileyebilir.

3. Erkek doğurganlığını etkileyebilir.

Isıya uzun süre maruz kalmak erkek kısırlığı için önemli bir faktör olabilir. Bununla birlikte, ısının neden olabileceği olumsuz etkiler tersine çevrilebilir. Bu, ısıtıcınızı kapatmak ve daha soğuk bir odada uyumaya başlamak için asla geç olmadığı anlamına gelir.

4. Cildinizi kurutabilir.

4. Cildinizi kurutabilir.

Bütün gece ısıtıcıyla uyumak da nem eksikliğinden dolayı cildimizin kurumasına neden olabilir. Bu ayrıca cildinizi kolayca tahriş edebilir, pul pul ve kaşıntılı hale getirebilir. Isıtıcıyı kendilerine yakın tutma eğiliminde olan kişiler, cilt kuruluğu ve yukarıda belirtilen semptomların geri kalanını yaşama riski en yüksek olanlardır.

5. Odanızdaki havayı zehirli hale getirebilir.

5. Odanızdaki havayı zehirli hale getirebilir.

Odanız uygun şekilde havalandırılmıyorsa, uzun süreli aşırı ısınma iç hava kalitesini olumsuz etkileyebilir. Bu, uzun vadede sağlık sorunlarına neden olabilir ve potansiyel olarak astım gibi solunum sorunlarına yol açabilir, alerjileri tetikleyebilir ve diğer bazı ciddi hastalıklara neden olabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bağışıklık sisteminizi etkileyebilir.

6. Bağışıklık sisteminizi etkileyebilir.

Bakteriler kuru havada daha uzun süre hayatta kalır. Bu nedenle ısıtıcının açık bırakılmasıyla oluşan koşullar bakterilerin ürediği bir ortam oluşturabilir. Aslında, bu yüzden genellikle odalarımızdaki havanın oldukça kuru olduğu kış aylarında daha sık hastalanır ve gribe yakalanırız.

7. Bebekler de sıcak odaları sevmezler.

7. Bebekler de sıcak odaları sevmezler.

Bebekler, ciltleri çok daha hızlı kuruduğu için ısıtılmış odalara karşı daha hassastır. Ayrıca, bakterilerin tutulmasından sorumlu olan burundaki mukus, sıcak hava bulunan bir odada kolayca kurur. Mukus kuruduğunda bağışıklık sistemimiz zayıflar ve enfeksiyona daha yatkın hale gelir. Ve bağışıklık sistemimiz bununla başa çıkacak kadar güçlü olsa da, bebeklerde durum böyle değildir ve enfeksiyonlara karşı daha duyarlı hale gelirler.

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
2
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Palmin

Oda isiticisi derken? Katalitik mi, fan mi, kalorifer mi vs? Isitici mi sakincali yoksa fazla sicakta uyumak mi? Ne kadar kalitesiz bilgi veriyorsunuz!

Söyledim gitti

Burada bahsedilen normal üstü sıcaklıklarda uyumak sanıyorum.

birilerikonusur

Dogalgaz zamlarindan sonra Onedio :)

Mine Srkn

🤣🤣🤣