Görüş Bildir
Haberler
Öcalan'dan KCK'ya 'Görünmeyin' Talimatı

Öcalan'dan KCK'ya 'Görünmeyin' Talimatı

Onedio Medya
18.04.2015 - 10:05
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ağrı'daki çatışma sonrası Öcalan'ın KCK'ya gönderdiği mesajda, terör örgütü üyelerinin yerleşim birimlerinden tamamen çekilmesi yönünde talimat verdiği öne sürüldü.

Cumhuriyet'ten Mahmut Lıcalı'nın haberine göre, Ağrı Diyadin’de yaşanan çatışma sonrasındaki “provokasyon” tartışmasının ardından, Abdullah Öcalan’ın istemi doğrultusunda PKK’nin 7 Haziran seçimlerine kadar “görünmez” olmasının kararlaştırıldığı öğrenildi.

Kandil’in Türkiye içindeki tüm birimlerine gönderilmeye başlanan talimatı kapsamında PKK güçleri, 7 Haziran genel seçimlerine kadar olan süre içerisinde halkla temas kurması kesecek ve seçim süreci boyunca tamamen görünmez olacak. KCK’nin söz konusu kararı görünmezlik kararını kamuoyuna açıklamaya hazırlandığı da belirtiliyor.

11 Nisan’da Ağrı’nın Diyadin ilçesinde HDP’nin fidan dikme etkinliğinde PKK ile asker arasında yaşanan çatışmanın ardından Abdullah Öcalan’ın İmralı’dan hem hükümet yetkililerine hem de KCK’ye mesaj gönderdiği öğrenildi. Edinilen bilgiye göre çatışmanın yaşanmasından sonra devreye giren Öcalan, tarafların çatışmalardan kaçınması gerektiğini ve benzer bir durumun yaşanmaması için dikkatli olunmasını istedi. Öcalan, Diyadin’deki çatışmayla ilgili KCK’den de soruşturma yapmasını talep etti. Öcalan’ın mesajının iletildiği KCK’nin Diyadin’de halkla temas kuran PKK’lılarin söz konusu olayla ilgili sorgulandığı öğrenildi.

‘Temas kurmayın’

Kulislere yansıyan bilgiye göre hükümetin silah zoruyla propaganda yapıldığı suçlamasında bulunması ve bu olay üzerinden HDP’ye yönelik “silahla oy topluyorlar” söylemini kullanması üzerine KCK; seçim süreci boyunca Türkiye’deki yer alan bütün silahlı güçlerinin benzer bir durumun tekrar yaşanmaması için halkla temas kurmaması kararı aldı.

Bu kapsamda başta Doğu ve Güneydoğu bölgeleri olmak üzere seçime kadar hiçbir şekilde sivil halkla temas kurulmaması ve silahlı güçlerin tamamen görünmez hale gelmesi yönündeki karar PKK’nın bütün birimlerine iletilmeye başlandı. Farklı etkinliklerle bölgede halkla temas kuran PKK’nın bu süreçte tamamen çekileceği ve bu kararın çok kesin bir şekilde uygulanacağı belirtildi.

KCK ilan edecek

KCK’nin görünmez olma kararının iletilmesinin ardından kamuoyuna kapsamlı bir açıklama yapacağı öğrenildi. KCK’nin yapmaya hazırlandığı açıklamada, hiçbir şekilde bir çatışmanın içerisinde olunmayacağı açıklanacağı belirtilirken bölgede benzer bir durumun yaşanmaması için provokasyon hamlelerinin olduğu ifade edilecek. Açıklamasında seçim sürecindeki provokasyon çabalarının izlendiği ve bu kapsamda önlemler alındığı kaydedilecek.

Cumhuriyet

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0