Görüş Bildir
Haberler
Obama'nın 'Cinsel Eğitim Programı' ABD'de Gençlerde Doğum Oranını Düşürdü

Obama'nın 'Cinsel Eğitim Programı' ABD'de Gençlerde Doğum Oranını Düşürdü

Eski ABD Başkanı Barack Obama döneminde uygulamaya başlanan 'cinsel eğitim programı', ülkenin bazı bölgelerinde genç doğum oranlarını düşürdü.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Euronews'in haberine göre, muhafazakarlar tarafından eleştirilen programla, 14 ila 19 yaş arasındaki gençlerde doğum oranı yüzde 3 geriledi.

ABD'de ergenlere doğum kontrol yöntemlerinin kullanımını öğretip öğretmeme konusunda akademisyenler ve politikacılar arasında tartışmalar yaşanıyor.

Gençlerin doğum oranı diğer tüm G7 ülkelerinden daha yüksek olduğu ülkede Obama, bu alana fon ayırarak 2010'da Kişisel Sorumluluk Eğitim Programı (PREP) ve Genç Hamileliği Önleme Programı'nı (TPP) başlattı.

ABD'nin 55 ilçesindeki genç doğum oranları incelendi

ABD'nin 55 ilçesindeki genç doğum oranları incelendi

Çalışmanın baş yazarı New York Üniversitesi'nden Nicholas Mark ve yardımcı yazarı Lawrence Wu, finansmanı eyalet düzeyinden ziyade ilçede tahsis edilen TPP'ye odaklandı. Böylece benzer gelir ve yoksulluk seviyelerine sahip ilçeler arasında karşılaştırmalar yapıldı.

Araştırmada, TPP fonu almadan önceki 1996-2009 yılları arasında ve bu fonu aldıkları 2010-2016 yılları arasında ABD'nin 55 ilçesindeki genç doğum oranları incelendi.

Ayrıca bu 55 ilçedeki doğum oranlarını, fon bulunmayan 2 bin 800'den fazla ilçeyle karşılaştırdılar. TPP fonu alan ilçelerde 14 ila 19 yaş arasındaki doğum oranları, incelenen yıllarda yaklaşık yüzde 3 düştü.

Eski Başkan Donald Trump yönetimi, bu fonları kesmeye çalışmış ancak üreme sağlığı grubu 'Planned Parenthood' tarafından muhalefetle karşılaşmıştı.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
21
4
3
1
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Tulin Tulin

Iste ihtiyacimiz olan sey. Tayyip Erdogan '3 cocuk da 3 cocuk ' dedi yillar once, cahil yandaslari suruyle cocuk yapti. Simdi o cocuklar buyudu, universiteye... Devamını Gör

Ercan

Konuyu anlamayanlar olmuş, arkadaşlar bu evli çiftlerin çocuk yapıp yapmaması mevzusu değil. Amerikada çok fazla çocuk anne var. Bizle falan kıyaslayamazsı... Devamını Gör