Görüş Bildir
Haberler
Nostalji Zamanı: Türkiye'de 90'lı Yılların En Çok İzlenen Yarışma ve Eğlence Programları

etiket Nostalji Zamanı: Türkiye'de 90'lı Yılların En Çok İzlenen Yarışma ve Eğlence Programları

Galina Grigoryevna
27.05.2018 - 09:18 Son Güncelleme: 27.05.2018 - 21:29

90'lı yıllar hepimiz için ayrı anılarla doludur. Televizyonla içli dışlı olan neslimizin heyecanla beklediği programları sıraladık. Bakalım hatırlayacak mısınız?

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. İnce İnce Yasemince

1. İnce İnce Yasemince

Alican'dan, Sürahi Hanım'a kadar 'İnce İnce Yasemince' hepimizi o yıllarda fazlasıyla güldüren bir programdı. Yasemin Yalçın'ın hazırlayıp sunduğu programda gündelik hayattan skeçler anlatırdı.

2. Reyting Hamdi

2. Reyting Hamdi

'Kimsin lan sen sibop'  1995 yılında ilk olarak yayınlanan Hamdi Alkan'ın başrolünde oynadığı güldürmeceli program. Yarmagül'ü asla unutamıyoruz.

3. Adam Olacak Çocuk

3. Adam Olacak Çocuk

Şarkılarıyla çocukluğumuz geçen Barış Manço'nun '7'den 77'ye' programının içinde yer alan bölümdür. Haftada 6-7 çocuk çıkıp şarkı söylerdi. Şimdi o çocuklar kocaman olmuştur.

4. Şahane Pazar

4. Şahane Pazar

'Pazar banyosu sonrası' konusunda hepimiz hem fikir miyiz? Tek istediğim biraz daha fazla izlemekti. Süheyl ve Behzat Uygur kardeşlerin büyük bir eğlenceyle sundukları yarışma programı. Bardak çekme oyunuyla efsaneleşmiş.

5. Evet Hayır

5. Evet Hayır

Erkan Yolaç'ın sunumuyla döneminin en renkli yarışmalarından 'Evet/Hayır'. Yarışmacılar seyirciler arasından seçilirdi ve Erkan Yolaç'ın hızlı sorduğu sorulara 'Evet' 'Hayır' demeden cevap vermeleri istenirdi. Eğlenceli bir programdı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Bir Kelime Bir İşlem

6. Bir Kelime Bir İşlem

TRT ekranlarında karşımıza çıkan yarışma programı... Yarışmada yarışmacılara bir kelime, bir de işlem sorusu soruluyordu. Ailecek bu yarışmayı beklerdik. Karışık harflerden en uzun kelimeyi bulmaya çalışırdık.

7. Saklambaç

7. Saklambaç

'Evlilik programları nasıl başladı?' sorusunun cevabı niteliğinde bir programdı. Erkek ya da kadın paravanın arkasına geçer üç kişiden birini sorduğu sorularla seçerdi.

8. İner Misin Çıkar Mısın?

8. İner Misin Çıkar Mısın?

Boran Kaya'nın sunuculuğunu yaptığı katılanların yeteneklerini sergiledikleri programdı. 90'lı yılların vazgeçilmezleri arasında.

9. Turnike

9. Turnike

1992 yılında Güner Ümit'in sunuculuğunu yaptığı yarışma programı klasikler arasındadır. Ekipler herhangi bir konuyla ilgili olan kelimeleri bulmaya çalışıyordu. Söyledikleri kelimeler cevaplar arasında varsa 'hostes kızlar' çıkıyordu. Eski ve renkli zamanlardı...

10. Süper Aile

10. Süper Aile

Erol Evgin'in 90'lı yıllarda sunuculuğunu yaptığı programdır. 100 kişiye sorulan soruların en yüksek cevap oranını yarışmacı ailelerden tahmin etmeleri isteniyordu.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Olacak O Kadar

11. Olacak O Kadar

Giriş jeneriği hala kulaklarımızda olan bu eğlence ve güldürmeçli program 24 yıl aralıksız devam etmiştir. Kapatılmasının arka planında siyasi nedenler olan programda Levent Kırca'nın 'Sarhoş' taklidini ve 

'Niyetimiz kimseyi kırmak değildir

Şuradakini buraya koymak değildir

Arada bir zülfü yâre dokunduk

Tam yerine rast geldi manzara koyduk

Olacak, olacak, olacak o kadar…' unutamıyoruz.

12. Çarkıfelek

12. Çarkıfelek

Tarık Tarcan ve Yasemin Koşal'ın sunumuyla 1992 yılında televizyonlarda başlayan yarışma programıdır. Televizyondan uzun yıllar düşmemiş yarışma programları arasındadır.

13. Gol Show

13. Gol Show

Mehmet Ali Erbil'in sunduğu telefonun tuşlarıyla yarışmacıların gol atmaya çalıştığı yarışma programıydı.

14. Riziko

14. Riziko

Konsepti farklı bir yarışma olarak kalmıştır akıllarda. Yarışmacılara cevapları vererek soruları tahmin edilmesi isteniyordu. TRT'de Serhat Hacıpaşalıoğlu'nun sunuculuğunu yaptığı 1994 senesinden bir bilgi yarışmasıdır.

15. Plastip Show

15. Plastip Show

Dönemin siyasetçilerini plastik bir maskeyle anlatan eğlenceli programdır.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
799
243
200
36
14
13
8
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?