Görüş Bildir
Haberler
Normal İnsandan İlber Ortaylı Yapan Bu Uygulamalarla Günde 15 Dakikada Yeni Diller Öğrenin!

Normal İnsandan İlber Ortaylı Yapan Bu Uygulamalarla Günde 15 Dakikada Yeni Diller Öğrenin!

Eğitim hayatımızın başından sonuna dek türlü şekillerde yakınlaştığımız İngilizce ve diğer yabancı dilleri etkili öğrenmek için en etkili yolu bir türlü bulamadık. Biz de belki de birden fazla etkili yol vardır diyerek her zaman yanımızda olacak masrafsız ve eğlenceli cep öğretmenlerini derledik. Bu uygulamaları uygulamaların öngördüğü şekilde takip ederek sadece İngilizce ya da Fransızca değil, merak ettiğiniz her dilin kapılarını kısa sürede açabilirsiniz!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Voscreen

Voscreen

'Ben dizileri altyazısız izliyorum, anca öyle öğreniliyor.' lafını şehir efsanesi olmaktan çıkaran uygulama Voscreen 15 saniyelik videolarla seviyenize göre değişken sorular soruyor. İzlediğiniz videodaki cümleyi tanıyıp doğru seçtikçe izledikleriniz değişiyor, iyileşiyor.

Tandem

Tandem

Karşınızda bilgisayar olmasın, insan olsun istiyorsanız Tandem dil öğrenmenin en iyi hissettiren yolu. İlgi alanınıza ve öğrenmek/öğretmek istediğiniz dillere göre kişilerle tanışıp bilgilerinizi paylaşabiliyorsunuz. Bir sohbet uygulamasından farkı odağının dil üzerinde olması. Konuşma esnasında öğrendiğiniz dilde yaptığınız bir imla hatasını karşınızdaki kullanıcı uygulamanın sunduğu imkanla doğrusuyla düzeltebiliyor. Böylece sohbet bölünmeden yeni kuralları da öğrenebilmek mümkün oluyor.

HiNative

HiNative

Her gün saatler harcamak yerine sadece belli başlı eksiklerinizi kapatmak istiyorsanız HiNative'de sizin için çok fazla yanıt var. Hemen tüm dillerle ilgili sorular sorup o dili konuşanlardan yanıtlar alabilirsiniz. Telaffuzunu merak ettiğiniz bir sözcük varsa doğru olduğunu düşündüğünüz kelime telaffuzunu kaydedin, paylaşın. Kullanıcılar eksiklerinizi iyileştirsin, siz gelişin!

Duolingo

Duolingo

Duymayan kaldı mı bilmiyoruz fakat bu öncü uygulamanın adını anmamak olmaz. Duolingo'da basamaklar her dilin yapısına göre değişiyor, seviyenize göre belirlenen her alıştırmada 3 yanlış hakkınız var ve bu alıştırmaları çözdükçe yaptığınız hatalarla/doğrularla seviyeniz belirleniyor. Uygulama kendi içerisinde gelişiminizi ölçerek ilerleyişinizi buna göre planlıyor. Hızlı ve eğlenceli!

Mango

Mango

Ayıların çok güçlü olduğunu ya da lahananın fevkalade besleyici olduğunu İngilizce'de nasıl söyleyeceğinizi öğrenmektense gündelik hayat iletişim becerilerinizi iyileştirmek istiyor olabilirsiniz. Planladığınız bir geziden önce değerlendireceğiniz günlerde yerel sohbetlere dahil olmanızı sağlayacak tüyolar da Mango'da.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Internet Polyglot

Internet Polyglot

Bu sefer mobil cihazınıza indirmenize gerek olmayan bir uygulamadan, bir web sitesinden bahsedelim. Hafızalara yük olmayan Internet Polyglot hangi dili hangi dilden öğrenmek istiyorsanız ona uygun kartları seçerek hafızanızı siz farkında olmadan bu yeni dilin kelimeleriyle dolup taşırıyor. Kart yöntemi basit gelmesin, (Buradan bu hızlı yöntemin dil öğreniminde 3 büyük avantajını okuyabilirsiniz.) deneyin, bağımlısı olun!

Lingualeo

Lingualeo

Lingualeo yapı ve kapsam olarak Duolingo'ya benzese de bilhassa materyalleri çok farklı. Sesli kitaplar, şarkılar, eğitici videolar ve ilgi çeken alıştırmalarıyla farklı bir deneyimin kapılarını bilgiyle açıyor. Premium sürümünde tüm bunları sınırsız ve daha geniş kapsamlı sunsa da ücretsiz sürümü de diğer uygulamalarla kombine edildiğinde yeterli oluyor.

Anki

Anki

Anki belki renkli ve eğlenceli bir sistem sunmuyor ama öğrenme biçiminizi kökten değiştirmeyi amaçlıyor. Yabancı bir dil öğrenmenizi sağlarken size öyle bir verim artışı sunuyor ki bu yöntemle sadece İngilizce değil Matematik çalışırken de aynı randımanı yakalayabiliyorsunuz. Anki, hem dilinizi hem de zihninizi geliştirmeyi hedefliyor.

Lingvist

Lingvist

Lingvist uygulaması iddialı. Diyor ki, bir şeyin bağımlısı olacaksanız o biziz! Bilimsel olarak test edilen algoritmaları kullanarak öğrenme kalıbınızı çıkarıyor ve ona yoğunlaşıyor. Kelime bilginizi iyi fakat hep aynı gramer hatasını yapıyorsanız kalıbınız o yöne evriliyor. 200 saatte yeni bir dili öğretmek de diğer bir iddiaları. Deneyelim!

Tinycards

Tinycards

Bu uygulama aslında yukarıda bahsettiğimiz Duolingo tarafından sunuluyor fakat çalışma prensibi o kadar farklı ki ayrı bir uygulama olarak ele almak istedik. Basitçe, ilgi alanınızı aratın, hazırlanmış kartları bulun, çalışın ve ilgi alanınızda bilmeniz gereken temel kavramları ve ilgi çeken bilgileri Tinycards'ın kendine has yöntemiyle zihninize kazıyın. Siyaset terimleri kartları da beyin cerrahisi terim kartları da kütüphanede var, aradığınız yoksa siz de bir tane oluşturabiliyorsunuz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Böyle basit uygulamalarla dil mi öğrenilir demeyin, insan zihninin sırları çözüldükçe yöntemler de artık evrilmeye başlıyor.

Böyle basit uygulamalarla dil mi öğrenilir demeyin, insan zihninin sırları çözüldükçe yöntemler de artık evrilmeye başlıyor.

Bu uygulamalar başlı başına bir dili kavramanıza yeterli olmayabilir çünkü uzun süre alıştırma yaptığınızda Premium duvarına takılabilirsiniz. Bunun önüne geçmek ve farklı tekniklerin nimetlerinden yararlanmak için iki farklı uygulamayı kullanmak belki de en iyi tercih olacaktır. Şakır şakır İngilizce konuşacağımız o güneşli günlere!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
88
25
3
3
3
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Murat Ulubay

Onedio'nun paylaşımları çoğunlukla bilimsel olarak kabul görüyor artık. Fakat bu konuda bir uzman kimliğim var ve yukarıda gördüğüm uygulamaların herhangi bi... Devamını Gör

Ferhat KÖYLÜ

bu premiumlar bitiriyor bizi hocam😄

Platon

Memrise