Görüş Bildir
Haberler
Nissan'dan Akıllı Dikiz Aynası

Nissan'dan Akıllı Dikiz Aynası

Tek Araba Gidelim
10.09.2014 - 13:09 Son Güncelleme: 10.09.2014 - 13:37

Japon otomobil üreticisi Nissan yeni teknolojileri ile otomobillerinin kalitesini arttırmaya devam ediyor. Nissan şimdi de şık bir eklenti olacak Akıllı Dikiz Aynası teknolojisini gelecek hafta düzenlenecek Cenevre Otomobil Fuarı'nda tanıtmaya hazırlanıyor. Nissan'ın bu yeni teknolojisi, geleneksel dikiz aynası ile LCD ekranın bir araya gelmesinden oluşuyor.

Bu teknoloji ile birlikte sürücü ihtiyaç duyduğu zamanda tek bir tuşla hem kör noktaları hem de aracın arkasını dikiz aynasında yer alan LCD ekrandan görebilecek.

Bu teknoloji özellikle yoğun trafikte sürücüye bir hayli yardımcı olacak. Yoğun trafikte kar yağmur gibi çevresel faktörleri gözlemlemekte özellikle işe yarayacak. Kullanımı oldukça kolay olacak bu teknoloji, dikiz aynasının altında bulunan butonla sürücünün dikkatini yoldan ayırmadan kontrol etmesini sağlayacak.

Nissan planlama şefi ve Başkan Yardımcısı Andy Palmer'a göre Akıllı Dikiz Aynası teknolojisi marla müşterilerine 'arkada oturan yolcunun boyu yada yol şartları ne olursa olsun' en iyi görüşü sağlayacak.

Bu yeni teknoloji ile ilgili büyük planları olan şirket, 24 Saat Le Mans yarışlarında kullanılacak Zerod Rc ve diğer Nismo yarış otomobillerinde de bu. Teknolojiye yer verecek. Bu teknolojiyi 2015 yılına kadar otomobillerinde kullanmayı planlayan Japon otomobil üreticisi Nissan, Akıllı Dikiz Aynası teknolojisini 2015 yılına kadar daha fazla geliştirmek için de yoğun bir çaba gösteriyor..

Kaynak: http://www.arabalar.gen.tr/
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın