Görüş Bildir
Haberler
Nintendo 'Başlangıcı Ücretsiz' Bir Mobil Oyun Planı Sunmayı Amaçlıyor

Nintendo 'Başlangıcı Ücretsiz' Bir Mobil Oyun Planı Sunmayı Amaçlıyor

Onedio Medya
06.07.2015 - 12:22
İçeriğin Devamı Aşağıda

Mobil oyun pazarına gireceğini açıklayan Nintendo, geleceğini de büyük ölçüde bu pazara bağlamış oldu. Şirket mobil oyun pazarındaki varlığına ilişkin bazı detayları açıklasa da, ana planını henüz ortaya çıkarmış değil. 

Nintendo bu konuda şu an için sessiz kalmayı tercih etse de, CEO Satoru Iwata’nın bir yatırımcı buluşmasında yaptığı açıklamalar, Japon devinin mobil oyun planının bir boyutunu ortaya koydu. Kendisini piyasada kötü bir üne sahip “ücretsiz oyun” modelinden farklı bir yerde konumlandırmayı isteyen Nintendo, “başlangıcı ücretsiz” bir iş modeli üstünden ilerlemeyi planlıyor.

Halihazırda mobil oyun dünyasında sıklıkla tercih edilen iki iş modeli var. Premium modelde oyunlar belli bir ücret karşılığında satılıyor, ancak daha sonrasında uygulama içi satın alma yöntemlerine başvurulmuyor. Bu model özellikle PC oyunlarının mobil platformlara taşınması sırasında kullanılıyor. Tercih edilen diğer iş modeli ise ücretsiz oyunlar. Bu oyunlar ücretsiz olarak indirilebilse de, oyuncuların belli avantajlardan yararlanmak için uygulama içi satın almaya başvurması gerekiyor. Bu modeldeki oyunların oyuncuları sömürmeye çalıştığı algısı nedeniyle Nintendo, ücretsiz oyun modeline mesafeli yaklaşıyor.

Teknoblog

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0