Görüş Bildir
Haberler
Nintendo, Amiibo ve Splatoon Sayesinde Satış Rekoru Kırdı

Nintendo, Amiibo ve Splatoon Sayesinde Satış Rekoru Kırdı

İçeriğin Devamı Aşağıda

Nintendo 30 Haziran’a kadar süren üç aylık ilk çeyrek satışlarını açıkladı. Sonuçlar, 727 milyon dolar net satış yaptığını ve 9.3 milyar dolar faaliyet kârı elde ettiğini gösterdi. Hem 2012’den beri en iyi satış oranı olmasından, hem de faaliyet kârının Wall Street tahminlerinin ötesine geçmesinden ötürü Nintendo için mutlu sonuçlanan bir çeyrek olduğu söylenebilir. Wall Street’in, Nintendo’nun 1 milyon dolar ile 50 milyon dolar arası  zarara geçeceği tahmini, bir yıl önce Nintendo’nun 9.4 milyar yen faaliyet zararına uğradığı dönemde yapılmıştı.

Firmanın satış rekoru kırmasının, Amiibo figürleri, Nintendo 3DS konsolu ile oyunları ve Wii U için geliştirilen Splatoon oyunu sayesinde mümkün olduğu belirtildi.

Bu haberler mutlu edici olmakla birlikte şaşırtıcı değil. 2012’nin satış rakamları, Wii U’nun piyasaya sürülmesine yapılan hazırlıklarla Wii’ye olan ilginin azalmasından dolayı oldukça düşüktü. Ayrıca Wii U satışları düşüşte ve hâlâ yeterince ilgi görmüyor. Nintendo, 2015 sonuna doğru akıllı telefonlar için üretecekleri oyunlar sayesinde yeni bir gelir kaynağı elde etmeyi planlıyor; ancak CEO ve başkanları Satoru Iwata’nın bu ayın başındaki ani ölümünden beri şirketin geleceğinde belirsizlik hakim.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0