Görüş Bildir
Haberler
Nineler Dedelere Karşı

Nineler Dedelere Karşı

Onedio Medya
12.04.2014 - 13:28 Son Güncelleme: 12.04.2014 - 14:21

Nineler Dedelere Karşı

İZMİR’in Ödemiş İlçesi’nde, Bütün Şehir Yasası’yla mahalleye dönüştürülen Hamam Köy’e yaptırılan halı saha törenle hizmete açıldı.

Hamam gibi mahalleye dönüştürülen çevredeki dört köyün de yararlanacağı halı sahanını açılışına nineler ve dedelerin maçı renk kattı.

Ödemiş’in en uzak mahallelerinden biri olan Hamam’a Köylere Hizmet Götürme Birliği’nin son icraatı olarak 124 bin liraya halı saha yaptırıldı. Hamam Köyü Ortaokulu bahçesine yapılan ve Çayır, Küçükören, Demirdere ve Güney mahallerinin de yararlanacağı halı sahanın açılışı törenle yapıldı. Törene, Ödemiş Kaymakamı Abdullah Dölek, Ödemiş Garnizon Komutanı Yüzbaşı, Ödemiş İlçe Sağlık Müdürü İbrahim Telliel, kapanan İl Genel Meclisi’nin eski üyeleri köylüler ve öğrenciler katıldı. Törende konuşan Kaymakam Abdullah Dölek, halı sahanın yapılmasında emeği geçenlere teşekkür edip, “Hangi işi yaparsak yapalım sanatla sporla iç içe olalım. Siz de zaten doğal olarak sporu hayatınızda devamlı olarak yapıyorsunuz; tarla işlerin de çalışıyorsunuz, yürüyorsunuz, yük indirip kaldırıyorsunuz. Ama şu ortamın şu tabi doğal güzelliği spor sahalarıyla köyümüzün, vatandaşımızın yeni ismiyle mahallemizin sosyal etkinliğinde, spor etkinliğinde kullanabileceği bir alanı oluşturduk hepinize hayırlı uğurlu olsun” dedi. Konuşmaların ardından Kaymakam Dölek ve beraberindeki protokol üyeleri kurdelesini keserek halı sahayı hizmete açtı.

Köydeki dede ve şalvarlı nineleri birer takım oluşturup, halı sahada ilk maçı yapmaları renkli görüntülere neden oldu. Torunlar da halı sahanın etrafındaki tel örgülerin arkasından dede ve ninelerine tezahüratlarıyla destek verdi. Dede ve ninelerin ardından Kaymakam Abdullah Dölek ve diğer protokol üyelerinin oluşturduğu takım köylülerle maç yaparak, ter attı.

Açılışa katılanlara köylü kadınların yaptığı gözlemeler ikram edildi.

Yüksel BALCI / ÖDEMİŞ, (İzmir) (DHA)

Kaynak: http://www.dha.com.tr/izmir-odemiste-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0