Görüş Bildir
Haberler
Nil Keskin Yazio: Elmalı Davası: Toplumsal Zehirlenmişlik

etiket Nil Keskin Yazio: Elmalı Davası: Toplumsal Zehirlenmişlik

Dr. Nil Keskin
29.06.2021 - 15:50 Son Güncelleme: 29.06.2021 - 16:28

İsyan etmemek elde değil. İnsanı seven herkes konuşmalı. Susmamalı. Çünkü bu bir TOPLUMSAL ZEHİRLENMİŞLİK... Asırlar boyu süren artık DNA’lara işlenmiş olan. Keşke COVID gibi bunun da aşısı yapılsa, kurtulsak... Kaç doz gerekir gerçi bilmem.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Erkeğin evrimleşmesinin son halinin bu kadar basite alınması gerçekten içler acısı.

Erkeğin evrimleşmesinin son halinin bu kadar basite alınması gerçekten içler acısı.

Güzel yurdum daha ne kadar böyle kepazeliklerin esaretinde yaşayacak? Çocuk, kadın, insan istismarı tamamen kültürümüzün yasak elmayı adam gibi yemekten korkan aciz erilinin vahim sonu ve mağduriyeti. Zayıfı, güçsüzü hatta saf olanı kullanmak bir hastalık. Ama yeni değil...

Memleketimdeki HASTA VE DENGESİZ ERKEKERİN acilen TEMİZLENMESİ lazım. Mide yıkama gibi... Beyin temizliği. Başka türlü bu TABULARI yıkayamayız. Birlik olmamız ve dört bir koldan sesimizi çıkarmamız lazım. Her konuda öfkeni gösteren sen bu konuda susma lütfen. Kadın kimdir? Çocuk kimdir? Sen kimsin? Senin toplumsal görevin nedir? Senin fiziksel ve ruhsal sağlığın nasıl olur? Dengeli olmak ne demektir? Hangi durumlarda dengesizsindir ve uzmana başvurman gerekir? Bunların matematik, fizik, kimyadan önce anlatılması lazım. Anaokulunda ders olması lazım. İNSAN OLMAK DERSİ..

Şimdi bu toplumsal hareketleri bir tarafa bakıp birey olarak ne yapacağımıza bakalım. Bu yazının amacı toplumsal zehirlenmenin etkisinde olan bireye ufacık da olsa yol göstermek.

Daha önce Eril ve Dişil dengesinin bir insanın kendi içindeki bütünlüğü için en önemli konulardan biri olduğunu yazmıştım. Her erkeğin içinde bir kadınsı taraf bir de erkeksi taraf var. Bunda korkulacak bir şey yok merak etme. Jung buna Anima ve Animus diyor. Ne var ki günümüzde ANİMA ZEHİRLENMESİ yaşayan erkek ya Aşırı Eril ya da Yetersiz Eril olup ortalarda dolaşıyor. Her ikisinde de ortama zarar veriyor. Ailesine, çevresine, sana, bana. Bana vermiyor diye böbürlenme sakın. Her gün bu ülkede en az dört tane bu konuda teşebbüs oluyor. Ne zaman sana yada yakınına sıra geleceği belli olmaz.

Etrafınıza şöyle bir bakın ve lütfen bu yazıyı okuyan kadın ve erkekler bu iki halden biriyle karşılaşırsanız mutlaka bir uzmana danışın ya da danışılmasına yardımcı olun.

Etrafınıza şöyle bir bakın ve lütfen bu yazıyı okuyan kadın ve erkekler bu iki halden biriyle karşılaşırsanız mutlaka bir uzmana danışın ya da danışılmasına yardımcı olun.

İnan bana bu insanlığa yapacağınız bir yardımdır.

AŞIRI ERİL :

Öfkeli, saldırgan, kaba, zorba, küfürbaz, baskıcı, fiziksel ve ruhsal şiddet, istismar uygulayan.

Bu tip durumlardan herhangi birini duyarsanız, şahit olursanız lütfen hangi ortamda olursanız olun, şikayet edin, ilgili yere haber verin. Eğer sokakta görürseniz, yada iş yerinde karşılaşırsanız çekinmeyin, korkmayın. Cesur olun.

YETERSİZ ERİL :

Pasif, tembel, ürkek, iktidarsız, öz iradesiz, eyleme geçemeyen, sürekli bahane uyduran, sürekli erteleyen.

Bu tip durumlarda Erkek Eril gücünü yitirmiş iyice pasifize olmuştur. Ondan artık pek bir şey beklemek mümkün değildir. Ancak bu da hiç sağlıklı değildir. Toplumsal ve toplumun en küçük birimi olan aile kurumunun devamlılığı için yine anlamsızdır.

Peki ya dengeli Eril nasıl olur?

Dengeli Eril’i şöyle tanımlıyoruz. Koruyan, destekleyen, eyleme geçen, Stratejik karar alabilen, Sakin, Net, Analiik, Hedeflerine ilerleyen. Şimdi düşünün kaç tane var etrafınız da böyle erkek ?

Aman açık konuşayım varsa, SAHİP ÇIKIN. ONURE EDİN... Soylarının devamlılığı için ey kadınlar böyle erkeklerden çocuk yapın. Çok ciddiyim. İnsanın doğası üreme yoluyla böyle erkekler lütfen sizde soyunuzu devam ettirmek için doğru ilişki ve kadınla topluma FAYDA sağlayın. Yok ben bu dünyaya çocuk yapmam demeyin. Sizin çocuğunuz topluma örnek birer genç olur, insanlığa iyilik getirir, korkmayın.

İnanın bana yapabileceğiniz en büyük fayda olur.

Peki DENGESİZ ERİLLER ne yapacak ?

Peki DENGESİZ ERİLLER ne yapacak ?

Uzmana danışacak, ya da danışması için etrafındaki eşi, dostu, ailesi gözlerini açacak ve onu zorla bir uzmana götürecek. İkna edecek. İkna edecek birini bulacak. Aklını kullanacak. İnsanlık için. Geçer deyip üstüne yatmayacak. Geçmez. Dur otur yerde çaba sarf etmeden kimse değişmez. Bunu çok iyi bil. Boşuna sabretme.

Yok yapamıyorlar mı ? Yine de bu arkadaşlar destek kabul etmiyorlar mı?

Dağa çıkacak... Yine şaka yapmıyorum. Gidip bir ormana, dağa resmen içindeki pislikleri dökmesi için yürüyecek, koşacak, haykıracak. Kalacak dağda, ormanda, kafaları yerlerine gelene kadar. Bir mağara bulsa da keşke içinde girse kalsa içinde aylarca. Bilmiyorum sana tanıdık geldi mi?

Açıkçası gerekirse GÜNAH ÇIKARACAK. Aman bunu da hemen dinsel algılamayalım. Öyle algılayanlarda varsa o zaman o dilden ifade edelim. TÖVBE EDECEK. İçinden, kafasından, bedeninden geçen kötü niyetlerden ellerini açıp kurtulmayı dileyecek.

Yok bunu da mı yapamıyor. Yağmurun altında günlerce otursun. Ancak temizlenir... Bu bir zehirlenmedir. Midesi yıkanır gibi ruhu belki ancak böyle yıkanabilir.

Yorum yazmanız için değil, kendi yorumumu paylaşmak için kaleme aldığım bu satırlar umarım bazılarınız için her zamanki gibi küçük de olsa uyanış sebebi olur.

Aydınlık günlere...

Linktree

Instagram

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
7
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın