Görüş Bildir
Haberler
Nil Keskin Keleş Yazio: Rahim Sağlığı için Koruyucu Önleyici ve Tamamlayıcı 5 İyi Yaşam Uygulaması

etiket Nil Keskin Keleş Yazio: Rahim Sağlığı için Koruyucu Önleyici ve Tamamlayıcı 5 İyi Yaşam Uygulaması

Dr. Nil Keskin
19.11.2021 - 17:15

Hoş geldin arkadaşım...Kadın olarak içinde yaşadığımız ataerkil dünyanın içinde, hissettiğimiz, hissettirildiğimiz, deneyimlediğimiz, deneyimlettildiğimiz ve dişil doğamızdan uzaklaştığımız her dönem, her gün, her an fiziksel yaşadığımız sorunlarımızda arttı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Bu paylaşımda özellikle seninle bu özümüzden uzaklaşmış ruhumuz ve bedenimizin pelvik çukurumuzdaki üreme organlarımız ve rahim sağlığımız üzerindeki etkilerinden bahsediyor olmak istiyorum.

Bu paylaşımda özellikle seninle bu özümüzden uzaklaşmış ruhumuz ve bedenimizin pelvik çukurumuzdaki üreme organlarımız ve rahim sağlığımız üzerindeki etkilerinden bahsediyor olmak istiyorum.

Bu bölgenin sağlığını ruhsal olarak koruyucu, önleyici tekniklerle nasıl muhafaza edebileceğini ve/veya hasar görmüş ise tamamlayıcı olarak nasıl destekleyebileceğini paylaşıyor olacağım.

Bunun için kadın bedeninin fiziksel kapasitesi ve yetenekleri ile ruhsal gücü arasındaki bağı iyi anlamak gerekir. Bunu anladığımız takdirde farkındalıklarımız ve yapacağımız tüm uygulamalar daha anlam kazanır. Aksi takdirde son günlerde daha çok işittiğimiz kadın rahmiyle bağ kurmanın ne ifade ettiğini yeterince içselleştiremeyiz.

Kadın bedeni doğal sağlıklı döngüsünde olduğunda; genç kızlıktan itibaren adet gören, erkekle olan sağlıklı cinsel ilişkisi ile adet olmanın duraksadığı ve hamileliğin başlayabildiği, spermden embriyo üretebilen, ve rahiminde onu muhafaza edip bir canlı yaratabilen, onu dokuz ay karnında taşıyıp tüm iskelet, organ, sinir sistemini geliştirebilen, doğum yapabilen ve sonra memelerinden ona süt vererek besleyebilen, ilerleyen yaşlarda menopoza girebilen ve üremeyi sonlandırabilen bir beden... Tüm bu süreçler kadın bedeninde her şey yolunda dengeyle çalışırsa mümkün ve akışta gerçekleşiyor öyle değil mi?

Peki bugünün dünyasında neler oluyor ? Kadın bedenindeki tüm bu doğal süreçlerde aksamalar görüyoruz.

Peki bugünün dünyasında neler oluyor ? Kadın bedenindeki tüm bu doğal süreçlerde aksamalar görüyoruz.

Aşırı adet ağrıları, kanamaları, adet düzensizlikleri , cinsellik sorunları, hamile kalamama ve doğurganlık sorunları, düşük sorunları, rahimde ve/veya yumurtalıklarda kist ve miyom sorunları, erken menopoz, meme bölgesinde kistler, farklı kadınsal kanser ve türevleri...

Tüm bu sorunların hekimsel tehkikleriyle tespit edilebilen tıbbi anlamda kalıtımsal veya fonksiyonel sorun kaynaklı olanları tabi ki mevcut. Ancak aynı şekilde bu rahatsızlıkların psikosomatik kaynaklı olabildiğini artık biliyoruz. 

Özellikle kadınların evrimleşmesini yakından incelediğimizde de psikosomatik altında toplayabileceğimiz pek çok davranışsal, düşünsel ve duygusal ruhsal boyutta konuları var. Bu konuları ben kadın doğasından uzaklaşıp, Dişil ÖZ’üzden ayrı yaşamlar olarak ifade etmeyi tercih ediyorum.

Genç kızlıktan itibaren başlıyor her şey. Kadın bedeninin kabulü, dişiliğin anlamlandırılması, öz sevgi ve şefkat, kadına ait rollerin algısı, fiziksel ve ruhsal gücünün bilinci, anne, baba ve sosyal çevrenin kadınsal yaşamının üzerindeki etkileri, kopyaladığın davranışlar, hatta ilk adet deneyimi. Nasıl hissettiğiniz, nasıl hissettirildiğiniz? İlk adet deneyimimizin nasıl olduğu yapılan araştırmalarda gösteriyor ki, sonraki yaşamımızda adet döngümüzün düzenini, cinsellik, doğurganlık hatta menopoza kadar giden süreci olumlu yada olumsuz anlamda etkiliyor.

Nasıl bu konuları fiziksel ve ruhsal ele almalıyım dersen:

1. İşte tam da bu yüzden GODDESS Adet döngüsü kategorisindeki uygulamalar ve özellikle ilk adet onurlandırmadan başlayıp her ay düzenli yapılacak Adet ile arınma uygulamalarını önemseriz. Rahim bölgesinin bir nevi temizliği, fiziksel ve ruhsal arınması için adet ile arınmak bir kadının kendine kazandıracağı en önemli YENİ alışkanlıklardan biri olmalı kanımca. Eski bir ritüel ama unutulmuş olması itibarı ile yeni alışkanlık ifadesini kullanmayı seçiyorum. Bu konuyu daha detaylıca adet bir hediyedir konulu podcast ve makalelerimde anlatmıştım.

2. Diğer taraftan Rahim masajı tekniği yine bu bölgenin sağlığı için önerdiğim iyi gelen uygulamalar arasında. Bir tür batın bölgesi ve tüm pelvik çukurunu kapsayan bu masaj sindirim sistemine fayda sağladığı gibi rahmin ve tüm üreme organlarının kadının kendi güzel enerjisi ile yine şefkatle şifalanmasına yardımcı olur. Karın bölgesindeki organları ve rahmi hizalamaya, basınç ve stresi serbest bırakmaya dolayısıyla içten dışa güçlendirmeye destek verir. Böylelikle pelvik çanak içindeki dolaşımı ve kan akışını uyarır, dengeli işlevselliğe kavuşmasını sağlar.

3. Kadınlar stresli zamanlarında tıpkı çene bölgesini kastıkları gibi aynı şekilde pelvik kaslarını da gergin tutuyorlar gün boyu. Bu da özellikle kasların gergin oluşundan dolayı cinsellikten, doğurganlığa pelvik çukurunda bulunan tüm dokuları da etkiliyor. Bu yüzden rahim masajının yanında Rahim Rahatlatma Nefesi uygulamasını yine günlük rutinlere konması fayda sağlayacak.

4. Nefes ve masaj uygulamasını desteklemesi adına diğer bir önerim rahmin tıpkı cinsellikteki gibi alıcı olan hafızasını canlandıran Rahmi Almaya Açma meditatif uygulaması. Aslında bu uygulama yine tüm pelvik çanağı, vajina bölgesinden başlamak üzere fiziksel ve ruhsal olarak rahatlatıp, doğasındaki alan olma haline hazırlık. Çünkü yine dış ve iç faktörler gereği sıktığımız için kendimizi almaya da kapatıyoruz. Bunu ruhsal olarak her şeyi almak olarak da yorumlayabilirsin. Tıpkı tek tanrılı dinler öncesi çağlarda bakıldığı gibi... Sonsuz olasılıklardan aşk, bereket, fırsat, iyilik yani her şeye açık olan ve alan kadınlıktan söz ediyorum. Alan, dönüştüren ve yaratan kadınlık..

5. Son olarak ruhsal olarak rahminle bağ kurma uygulamasına geldi sıra. Rahim senin atalarınla, köklerinle, doğurgan ve yaratan kadınlığınla en büyük bağın. Bu yüce organını ruhsal olarak bilinçli farkındalığınla onurlandırmalısın. Bu bağı doğru tekniklerle canlandırabilirsin. Bunun için sana çok etkili Rahim Onurlandırma meditasyonlarını öneriyorum. Tam anlamıyla bu bağı kurman için özel rehberli meditasyonlar. Çok etkili çünkü eğer gerçekten odaklanırsan ve dişil gücün merkezi rahminin gücünü ona iade edersen, bedenindeki en büyük kutsal tapınağı harekete geçirmiş olursun...

Tüm bu aktardığım teknikleri hayatının bir parçası haline getiren kadın dostlarım hem köklerinle bağlantı kurarak yaratıcılık, bolluk, bereket kaynaklarını harekete geçirebilir hem de fiziksel olarak arınma, şifalanma ve dokulardaki sağlıksal titreşimi canlandırabilirsin...

Tüm uygulamalar GODDESS da seninle... İndir ve yaşam kaliteni yükseltmeye hemen başla..

Onelink.to/goddess 

Linktree

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
4
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın