Görüş Bildir
Haberler
Nil Keskin Keleş Yazio: Kadınlarda Doğurganlık/Infertilite Sorunu ile Başa Çıkmak için Tamamlayıcı Uygulamalar

etiket Nil Keskin Keleş Yazio: Kadınlarda Doğurganlık/Infertilite Sorunu ile Başa Çıkmak için Tamamlayıcı Uygulamalar

Dr. Nil Keskin
29.07.2022 - 22:24

Dünya Sağlık Örgütüne göre kadın ve erkekte günümüzde en çok rastlanan sağlık sorunlarından biri olan infertilitenin olası ruhsal sebepleri ve çözüm yolu için tamamlayıcı teknikleri paylaşıyor olacağım seninle bu defa..

Tıp alanında pek çok farklı tekniklerle ele alınan bu konu, yine pek çok bebek isteyen anne ve babayı mutlulukla buluşturuyor. Bu süreçte hamile kalabilenler olduğu gibi kalamayanlar da oluyor. Bu hafta özellikle tedavi yöntemleri ile hem maddi hem de manevi olarak oldukça yorulan başta kadın dostlarıma ve tabi çiftlere etkili bazı iyi yaşam önerlerinde bulunacağım. 

Sizlere vereceğim önerilerin pek çoğu da her zamanki gibi binlerce kadın dostumuzla yaptığımız araştırmalar ve elde ettiğimiz bulgulara dayanıyor. Senin de bu yüzden yaşamını ve bu isteğinin tezahürünü kolaylaştıracağına inanıyorum..

Hazırsan başlayalım.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Eril Güce Kendini Açman

1. Eril Güce Kendini Açman

Günümüzde kadın dostlarımızda en çok karşılaştığımız sorun, kendini erilleşme yönünde farkında olmadan evrimleştirerek, eril güce ihtiyacı olmadığı alt düşüncesine kadar getirmiş olması. 

Bu yüzden ilk odaklanıp çalışman gereken alan, sağlıklı bir cinsel hayatın için ve daha kolaylıkla hamile kalabilmen için ( tedavi yoluyla olduğunda da da sağlıklı yumurta ve sonrasında spermle birleşen embriyolar için ) erilin gücünü bu süreçte kabul etmen ve onurlandırman...

Aynı şekilde erkeğin de kadına vericilik noktasında gelişmesi lazım. Sürekli alan bir erkek haline gelmek eril gücün zayıflaması dolayısıyla bebeğin yani yaratımın oluşmasındaki büyük eylemsel gücün zayıflığı anlamına gelebilir.

2. Rahim Evinin Arınması ve Onurlandırılması

2. Rahim Evinin Arınması ve Onurlandırılması

Bu adım aslında hem fiziksel hem de ruhsal bir arındırma. Rahim alanının bir kadının dişil merkezi ve aslında ikinci hafıza merkezi olduğundan daha önceki yazılarımda çok kere bahsetmiştim. Bu yüzden bu bölgeye özel bakım ve hassasiyet çok önemli. Fiziksel anlamda bu bölgenin hijyeni ve arınması adına yoni banyolarının etkisini çağlar boyunca kadınlar kullanmışlar. Sosyal medya sayfalarımda bu konuda paylaşımlarda ve önerilerde zaman zaman bulunuyorum. 

Diğer taraftan gelelim asıl ruhsal arınmalara. Burada geçmişten biriktirdiğin küçük ya da büyük travmatik durumlar, dişilikle ilgili ilk deneyimler, baskılar, bastırılmışlıklar, hor görülmeler, aldatılmalar pek çok izler var. Burayı bir tür geçmişten bugüne taşıdığın ve hatta miras aldığın büyük bir manyetik alan olarak gör. 

Bu bölgeyi arındırmanın en önemli yolunun adetimiz ile olduğunu yine “Adet ilahi bir hediyedir” başlıklı podcastlerimden ve yazılarımdan takip edebilirsin. Her adet içinde biriktirdiklerinden arınman için çok özel, lütfen yine bu döngüyü arınma yeteneğin için onurlandır.

3. Doğa ve Döngüleri ile Uyumlanma

3. Doğa ve Döngüleri ile Uyumlanma

Gerçek yaşamın yoğunlukları, mücadeleleri, şehir hayatının trafiği, sorumlulukları derken kadınlar son derece paralel bir sistemleri olan doğadan ve doğallıktan uzaklaştılar. Dört mevsim gibi kadının da bedeninde dört dönem olasılığı var. Adet, hamilelik, annelik, menopoz ve sonrası gibi.. Aynı şekilde ayın döngüleriyle yine uyumlu adet döngüsü ve yine dört ana faz var. Dolunay, yeni ay, küçülen ve büyüyen aylar.. Bu dönemlerle kadın beden formunu hizaya getirmeyi önemsiyoruz. Hepsi sırası geldiğinde doğallıkla olurken kadının da tüm bu süreçleri zorlanmadan yaşıyor olması aslında yine doğal olan. Ancak biliyoruz ki pek çok farklı sebeplerle gerek adet düzensizlikleri, gerek hamile kalamama, emzirememe , gerek erken menopoz gibi farklı sorunları yaşayabiliyoruz. Bu yüzden özellikle kadınlara yönelik iyi yaşam uygulamalarımızda bu ahengi sağlayacak çalışmalar yapıyoruz. Goddess Aplikasyonunun içinde tüm bu hizalanma uygulamaları Kadın ve Doğa, Kadın ve Elementler, Kadın ve Frekanslar ve Ay döngüleri gibi farklı rutin ve rituellerle sana yardımcı oluyor.

4. Yaratım Sürecinin ve Doğurganlığın Onurlandırılması

4. Yaratım Sürecinin ve Doğurganlığın Onurlandırılması

Bedeninle, zihninle ve ruhunla bu süreci istemeli ve bir o kadar da yaratım gücünün farkında olmalı, inanmalısın. Bu mucizevi güç sende var. Sen sadece ona güven ve teslim et. Kuşku duymadan, endişe duymadan. Doğurganlık tıpkı adetin devam etmesi ya da durup hamileliğin başlaması kadar doğal.

Yaratım sürecinde rahim evinle bağ kurman, yine onu yaratımdaki rolü için onurlandırman önemli. Dünyadaki her şeyde olduğu gibi, organlarının da bir titreşimi var. Rahmi senin bebeğinin bu ilk evine hazırlaman için yüksek frekansa getirmen, görevini en iyi şekilde yapması için inan bana destek olacak.

Hayatına sahip çıkacağın, istediklerini bilinçle ve kolaylıkla hayatına alacağın bir yaşam diliyorum.

Linktree

Instagram

Instagram

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
3
2
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın